2017 NFL draft review: Cleveland Browns

Cleveland Browns’ general manager Sashi Brown og chief strategy officer Paul DePodesta var igen aktive med deres høje draft valg og fik handlet sig frem til et førsterundevalg i 2018. Samtidig kom Brown og DePodesta ud af første runde med tre spillere og tilføjede endnu et par stykker på andendagen. I alt blev det til 10 spillere for Browns, der nu har valgt 23 spillere i de to seneste drafts.

Draftklasse

ED Myles Garrett, Texas A&M (1/1)
S Jabrill Peppers, Michigan (1/25)
TE David Njoku, Miami (1/29)
QB DeShone Kizer, Notre Dame (2/52)
DT Larry Ogunjobi, Charlotte (3/65)
CB Howard Wilson, Houston (4/126)
OT Roderick Johnson, Florida State (5/160)
DT Caleb Brantley, Florida (6/185)
K Zane Gonzalez, Arizona State (7/224)
RB Matt Dayes, North Carolina State (7/252)

Det kunne vi lide

Først og fremmest at Browns valgte edge rusher Myles Garrett med det første valg. Det var en absolut no-brainer, og jeg er ikke sikker på, at de nogensinde var interesseret i quarterback Mitch Trubisky. Selv hvis de var, så var Garrett det rigtige valg.

For et hold som Browns, der fortsat er i en genopbygningsfase, giver det mening at få så mange kvalitetsspillere som muligt. Derfor var det også klogt at handle 12.-valget til Houston Texans, vælge safety Jabrill Peppers med det 25. valg og samle et ekstra førsterundevalg op i 2018.

Det betyder, at Browns igen næste år vælger to gange i top 32. Samtidig handlede de op fra anden runde for at vælge tight end David Njoku med det 31. valg. Det kostede kun et ekstra fjerderundevalg, og det var en lav pris for at sikre sig Njoku.

Det kunne vi ikke lide

Valget af defensive tackle Caleb Brantley i sjette runde var direkte dumt. Brantley blev få uger før draften anklaget for at have slået en kvinde på en bar, og derfor røg det potentielle andendagsvalg næsten ud af draften.

Efterfølgende forklarede Sashi Brown, at sagen mod Branley “er meget bekymrende for os”, og at der kunne komme nye facts på bordet, der ville betyde, at Browns bliver nødt til at cutte ham.

En coach fra Florida fortalte desuden Mary Kay Cabot fra the Cleveland Plain-Dealer, at han havde anbefalet alle de hold, han havde talt med at “holde sig væk fra Brantley” også som potentielt free agent.

Browns havde mange draft valg, men det virker arrogant at vælge en kontroversiel spiller og kort efter erkende, at man kan blive nødt til at cutte ham, hvis der kommer ny information frem om en verserende sag…

Sleeper

Cornerback Howard Wilson i fjerde runde er et interessant valg. Han missede hele 2015-sæsonen på grund af en korsbåndsskade, og han har begrænset erfaring som starter. Samtidig kommer han fra en af de mindre konferencer (American Athlete Conference).

Men Wilson er en boldjæger og playmaker, og han er samtidig en rigtig god atlet. Med den rette coaching kan han ende med at blive en virkelig god starter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *