2017 NFL draft review: Chicago Bears

General manager Ryan Pace skal hyldes for hans mod, men Bears lukkede ikke de største huller i truppen i hverken free agency eller draften.

Det kunne vi lide

Ryan Paces mod. Der er allerede blevet skrevet og sagt i titusinder af ord om
valget at Mitch Trubisky, som Bears handlede én plads op for at vælge – og i samme
ombæring gav Bears tredjerundevalg (ét i 2017 og 2018) og et fjerderundevalg til
49ers. Og man kan have sin personlige holdning til Trubisky – mange draft-
eksperter så ham ikke som et top 10-valg – men uanset hvad viste Ryan Pace et
forfriskende mod ved at turde tage chancen.

Han tænker ekstremt langsigtet ved at vælge Trubisky, når holdet allerede har signet Mike Glennon til en større free agent-kontrakt, og ved at handle én plads op siger Pace reelt, at Trubisky er den nye Andrew Luck. Igen – det kan der være mange meninger om, men Paces mod er i hvert fald stort, og det skal han hyldes for. Han satser reelt hele butikken på, at Trubisky bliver en elite-quarterback i NFL.

Det kunne vi ikke lide

Det kom meget bag på mig, at Bears helt undlod at forstærke forsvaret – bortset fra valget i 4. runde af Eddie Jackson, der er en centerfielder og en playmaker, men som også har en større skadeshistorik. Der var ellers et stort behov for forsvarsspillere i alle kæder. Valget af Trubisky betød, at Bears takkede nej til for eksempel Solomon Thomas, Jamal Adams eller Marshon Lattimore, der alle ville have udfyldt store huller i forsvaret, men overraskende valgte Bears så en tight end i 2. runde – Adam Shaheen – på et tidspunkt, hvor forsvarsspillere som Quincy Wilson, Tyus Bowser, Justin Evans, Josh Jones, Obi Melifonwu og Chidobe Awuzie stadig var på brættet.

Faktisk valgte Bears to spillere med de første to valg fra positioner, som holdet forinden havde investeret mest i gennem free agency. Og samtidig betød handlen med 49ers også, at Bears ikke tog en spiller i samlet 67 valg i træk – fra 45. til 112. valget. I den periode røg 43 forsvarsspillere af brættet. Ryan Pace sagde, at han tog den bedste spiller på brættet ved alle valg – det er en ærværdig, langsigtet taktik – men for et hold, der ikke synderligt opgraderede forsvaret i free agency, var draft-valgene besynderlige.

Sleeper

Tarik Cohen er lille (5’6, 179), men han er et ekstremt dynamisk våben, der på få spil i hver kamp kan være et “touchdown in the making”. Pace investerer ikke et fjerderundevalg i en spiller, hvis han ikke har en plan for ham, og Cohen kan blive et hurtigt supplement som running back og pass-catcher for Jordan Howard. Han giver samtidig special teams noget saft og kraft – hos et hold, der stadig leder efter den næste Devin Hester.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *