2017 NFL Draft Preview: Running backs

Dette års running back-klasse kan blive én af de bedste nogensinde.

Sådan lyder det fra flere draft-eksperter, der gennem flere år har fremhævet den gruppe af navne, som rammer draften til april. Den er helt noget særligt og på papiret – som minimum – den bedste årgang siden 2007, hvor Adrian Peterson og Marshawn Lynch begge blev valgt.
– Der er så mange gode backs i denne draft, konstaterer Bucky Brooks fra NFL.com.

En anonym kilde hos et NFC-hold bakker op om den påstand.
– Der er en gruppe backs i denne draft, hvor du siger: “Han starter i NFL”. Og her taler jeg ikke bare om, at de starter. Jeg taler om fyre, der, hvis man udnytter deres evner, vil være virkelig gode starters, siger kilden til avisen The Milwaukee Journal-Sentinel.

Det er sandsynligt, at fire running backs bliver valgt i 1. runde. Det er ikke sket siden 2008, og det fortæller alt om kvaliteten.

I de seneste to år er to running backs (Todd Gurley i 2015 og Ezekiel Elliott i 2016) blevet valgt i top 10, og det vil i skrivende stund være overraskende, hvis der ikke også i år bliver valgt mindst én back så tidligt.

For to running backs, Leonard Fournette (6’1, 240) fra LSU og Dalvin Cook (5’11, 210) fra Florida State, har begge et så opsigtsvækkende godt talent, at de øjeblikkeligt bør blive blandt NFLs allerbedste på positionen, når de lander i NFL.

Fournette har gennem flere år været udråbt som “The Next Big Thing” i NFL, og flere har sammenlignet ham med Adrian Peterson.
– Han har alt, hvad du vil have. Han er kæmpestor, han har gode fødder og han har fart, siger en NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Eric Galko fra Optimum Scouting, der scouter på konsulent-basis for flere NFL-hold, mener, at Fournette er en bedre version af én af ligaens p.t. bedste backs.
– Fournette kan blive en mere kraftfuld udgave af Demarco Murray, og det potentiale er utroligt fristende i forhold til et top 10-valg, siger han til Draftday.dk.

Fournette besidder en usædvanlig kombination af størrelse, styrke, kraft i fødderne og adrætte evner, der gør, at han – som Peterson har kunnet det – kan bære et hold på sine skuldre. Ved The Scouting Combine løb han trods sine 240 yards de 40 yards på ekstremt hurtige 4,51 sekunder.
– Sammenligningerne med Adrian Peterson kan synes vilde, men fra et fysisk standpunkt minder ham om ham, mener NFL.coms Lance Zierlein.

Zierlein mener, at Fournette er bygget som en linebacker, men med speed som en wide receiver, og at han er “hurtigere end nogen store backs”, som man nogensinde har set. I januar sagde tre af fem NFL-kilder, som NFL.com spurgte, at de vil tage Fournette over Ezekiel Elliott.
– Jeg kan virkelig godt lide Elliott, men Fournette er et dyr. Fyre som ham dukker ikke op særligt ofte, sagde én af de anonyme kilder.

En skadet ankel, der betød, at han kun spillede syv kampe i 2016, hvor det kun blev til 843 yards, kræver dog fokus i processen frem mod draften og får nogle kritikere til at sætte spørgsmålstegn ved hans holdbarhed. Han er heller ikke en back, der kan “drible” sig vej gennem et forsvar for et 80 yard-touchdown og er ikke nogen poleret pas-catcher, men samlet set har Fournette All-Pro-potentiale og kan blive en 1500 yard-rusher i sæson efter sæson.
– Han er et særligt, særligt talent. Han er den mest talentfulde running back, der er gået i draften siden Adrian Peterson, siger en NFL-kilde til NJ.com.

Dalvin Cook er ifølge nogle iagttagere endnu bedre end Fournette.
– Fournette er en freak og får en produktiv NFL-karriere. Men når det gælder om at evaluere running backs, læner jeg i retning af backs, der træder frem på scenen i kraft af deres overblik, løbefart og evne til at skifte retning, og der er Dalvin Cook bedst, siger Dane Brugler fra CBS Sports til Draftday.dk.

Cook, der bliver sammenlignet med tidligere NFL-profiler som Edgerrin James og Chris Johnson, er uhyre eksplosiv og er som Johnson en “home run hitter”, der kan lave det store spil fra alle områder på banen. I 2015 løb han for 1691 yards og i sidste sæson for 1765 yards.
– Han kan omdanne løb i små huller til store gevinster, mener ESPNs Mel Kiper.

Han har et usædvanligt kvikt, eksplosivt retningsskifte, og han kan straffe modstandere, der tøver, eller som omvendt for hurtigt træder frem i et hul med forventning om, at han løber dér. Hans overblik er virkelig godt, og Cook venter tålmodigt på, at blokeringerne bliver sat foran ham. Og så er han et stort aktiv på kastespil.
– Dalvin Cook minder mig om Jamaal Charles. Han har ikke helt samme topfart, men han løber virkelig naturligt og kan virkelig gribe bolden, sagde en anonym general manager sidste år til NFL.com.

En 40 yard-tid på 4,49 sekunder ved The Scouting Combine var dog skuffende – hans størrelse taget i betragtning – selvom nogle scouts siger, at han løber hurtigere på banen. Cook har også problemer med at holde på bolden – han har fumblet på hver 63. angrebsberøring – han er blevet opereret tre gange i skulderen, og så er der ikke mindst spørgsmålstegn ved hans person. I 2015 blev han anklaget for at slå en kvinde uden for en bar i Tallahassee (han blev senere frikendt), og han har fået en bøde for dyremishandling for at have haft tre pitbull-hunde stående uden for med kæder bundet om deres halse.
– Hvis Cook falder længere end ventet på draft day, er det fordi, at de røde flag blev rejst ved hans person, fortæller Tony Pauline fra Draftanalyst.com.

Få running backs er så multidimensionelle som Stanfords Christian McCaffrey (5’11, 202), der både kan gøre sig gældende på løb, men som samtidig også er en back, der kan slide et forsvar op med 10 catches for 131 yards. Af den grund er McCaffrey blevet sammenlignet med det tidligere andetvalg i draften, Reggie Bush, og Patriots’ Dion Lewis.

Christian McCaffrey, der er søn af den tidligere Broncos-receiver Ed McCaffrey, er en smidig, adræt back, der kan sænke hofterne og lave de skarpe retningsskifter, og som samtidig kan undvige forsvarsspiller efter forsvarsspiller i kraft af sine joystick-lignende bevægelser. 

McCaffrey kan især gøre skade på “outside zone”-løb eller som slot-receiver, og derfor vil han være et stort aktiv for et hold, der ofte står i tre- og fire receiver-formationer.
– Hans fleksibilitet gør ham til noget særligt, mener NFL.com’s Daniel Jeremiah.

I de seneste to sæsoner har McCaffrey været én af college footballs mest produktive spillere med samlet 3622 rushing yards og 82 catches for 955 yards. Samtidig har han returneret to spark for touchdowns.

Ved The Scouting Combine leverede McCaffrey en top-præstation under både de forskellige tests og positionsøvelserne. Og han beviste virkelig dygtig receiver, han er.

Han har dog spørgsmålstegn ved holdbarheden og også ved hans evne til at skaffe yards mellem de to tackles, og der er dem, der mener, at McCaffrey aldrig bliver en arbejdshest på løb i NFL. Men mere en spiller, der løber 12-14 gange med bolden og griber bolden fem-syv gange i en kamp.
– Han vil lave nogle spil, men jeg tror ikke, at han bliver dit førstevalg, lyder det fra en kritisk scout til NFL.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *