2017 NFL Draft Preview: Linebackers

Han var en overgang omtalt som et muligt top 3-valg. Og det kan også stadig være, at han bliver valgt så tidligt.

Men Alabamas Reuben Foster (6’0, 229), der er det største navn i dette års linebacker-klasse, kan også meget vel falde på draft day og blive én af draftens største tabere. Som Aaron Rodgers og Dez Bryant har været det før ham.
– Han falder måske på grund af hans fortid. Det er alle muligheder sager omkring ham, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

For nok er Foster et meget, meget stort talent, men med ham følger også spørgsmålstegn omkring både hans helbred – han har en skulderskade, der kræver flere måneders pause – og ikke mindst ved hans person. Ved The Scouting Combine i februar blev han sendt hjem, efter han kom i et ophidset skænderi med en medarbejder på det lokale hospital, hvor spillerne skulle have foretaget tjek af helbreddet.
– Det bliver interessant at se, hvor meget det skader ham, siger en anonym NFL-scout til SI.com.

En anden kilde fortæller, at hans hold slet ikke vil vælge Foster nu.
– Han havde allerede problemer omkring modenhed og hans personlige evner. Det er den samme fyr. Vi er ikke på markedet, siger den anonyme NFL-kilde fra et hold, der vælger i top 15, til The MMQB.

Men der er også dem, der mener, at Fosters attitude netop er et plus, når man som ham skal være en terrier på banen, der skal kollidere med store offensive linemen og aggressivt jagte running backs. Legender som Lawrence Taylor og Ray Lewis havde også deres belastede fortid uden for banen, men var konger på den.

Og Foster kan blive en konge.

Han er ifølge flere iagttagere en fremragende “three down”-linebacker, der har farten i fødderne, styrken og evnerne i opdækning til at være en force på alle spil. Nogle støtter mener, at han er bedre end C.J. Mosley og Reggie Ragland, der også kommer fra Crimson Tide, og som begge blev valgt tidligt i draften.
– Han er den bedste linebacker, som Alabama nogensinde har produceret, mener ESPNs Mel Kiper.

Charlie Campbell fra walterfootball.com drager denne sammenligning:
Reuben Foster er anderledes end de andre linebacker-talenter fra Alabama. Han er en bedre atlet, og han har bedre evner i forhold til at spille bolden end Reggie Ragland og C.J. Mosley. Men både Ragland og Mosley havde et bedre instinkt end Foster, fortæller han.

Foster kan dække sidelinje til sidelinje, men er samtidig en aggressiv forsvarsspiller, der gerne ofrer kroppen i forsøget på at stoppe boldholderen. Nogle scouts mener, at han er lige så “ond” på banen som Panthers’ Luke Kuechly.
– Han er så eksplosiv og instinktiv. Alle NFL-hold, jeg har talt med, elsker hans spil, skrev NFL.com’s Daniel Jeremiah i januar.

Men selvom Reuben Foster er et stort talent på banen, er der altså også store personlige issues med ham, der kan koste til april.

I januar under Senior Bowl-ugen brød Temples Haason Reddick (6’1, 237) for alvor igennem med en stærk præstation, og de flotte takter fortsatte videre til Indianapolis, hvor leverede en opsigtsvækkende god workout – herunder en 40 yard-tid af 4,52 sekunder.

Reddick var en “walk on” hos Temple uden et stipendium, men han fik skabt en karriere og er en fleksibel linebacker, der kan have en fremtid som både inside linebacker, WILL-linebacker eller edge rusher. 

Han lavede 10,5 sacks for The Owls i 2016.
– Reddick er den (linebacker), der fascinerer mig mest. Han bedste position er nok inside linebacker, men du kan være kreativ med ham – lade ham blitze og udnytte sine atletiske evner til egen fordel, siger Dane Brugler fra CBS Sportsline.

En pro personel director fra et NFC-hold tror, at Reddick bliver valgt før Foster.
– Jeg kan virkelig godt lide Foster, og jeg mener, at han er den bedste af de to, men Reddick er større end Foster, og han er også god som pass-rusher fra kanten. Og når du har én, der kan angribe quarterbacken, bliver han skubbet frem på brættet, siger kilden til NFL.com.

Reddick har ikke nogen optimal størrelse som edge rusher, men samlet set peger pilen opad for ham, fordi han er så fleksibel en forsvarsspiller

Floridas Jarrad Davis (6’1, 238) har draget sammenligninger til 49ers’ Navorro Bowman, fordi de begge er nogle fremragende atleter, der samtidig er ekstremt hårdføre og aggressive på banen. Davis er hurtig og har en god størrelse, og flere mener, at han har potentialet til at blive en Pro Bowl-linebacker.

Han kan dække et stort område på banen, han er meget fleksibel og smidig i kroppen og kan følge med mange angrebsspillere, som han skal dække. Men samtidig har Davis en stærk attitude og personlighed, og hans tidligere trænere hylder hans lederevner og arbejdsmoral.

Davis skal dog være bedre til at løbe den lige vej til boldholderen – han tager for mange skridt på sin vej og slipper ikke effektivt nok ud af blokeringer – og så har han været plaget af flere skader gennem karrieren hos The Gators.

Vanderbilts Zach Cunningham (6’3, 234) har to år i træk været et All-SEC-valg, og han sluttede karrieren med i alt gennem årene 295 tacklinger herunder 39,5 tacklinger for tab. Alene i et opgør mod Georgia i 2016 lavede han 19 tacklinger.

Han er en god atlet og playmaker, der hele tiden er dér, hvor bolden er, og han lokaliserer lynhurtigt bolden og angriber boldholderen. Han kan spille på alle tre downs og special teams, og han er holdbar og stabil.
– Han er en moderne linebacker. Han spiller fra sidelinje til sidelinje. Hårdfør og meget atletisk, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Cunningham “hænger” dog ind i mellem fast i blokeringerne, fordi han savner noget mere styrke, og så misser han for mange tacklinger. Men han er en type, der kan starte på kanten i et 4-3-forsvar eller indvendig i de næste 10 år.

Alabamas Ryan Anderson (6’2, 253) er en stor, velbygget herre, der er et godt fit som en SAM-linebacker.

Han er bundsolid, løser sine opgaver særdeles godt, han er disciplineret og kommer fra et vinderprogram – og han er fysiskbetonet i sit spil. Anderson vinder i kraft af sin viljestyrke, og han kan holde skansen på kanten.

Han er dog ikke nogen topatlet, og han savner en god fart i fødderne og et eksplosivt antrit. Men alt i alt har han evnerne til at blive en virkelig solid NFL-linebacker, der ikke vil underpræstere. Hans bundniveau er højt, selvom potentialet ikke er stort.

Med 11,5 sacks I 2016 brød T.J. Watt (6’4, 252) igennem som linebacker hos Wisconsin og cementerede dermed, at en tredje “Watt” er på vej i NFL.

Lillebroderen til Texans’ superstjerne J.J. Watt og Chargers’ Derek Watt imponerede i 2016 og er en velbygget linebacker, der vinder i kraft af sin teknik og viljestyrke. Han giver – som sine brødre – aldrig op, men knokler konstant for at stoppe spillet og nedlægge boldholderen. Han er ultrastærk og effektiv mod løbet og er en god pass-rusher, der dog savner de helt fremragende pass-rush-evner.

Umiddelbart er han ikke en nogen top-atlet, men han leverede dog en stærk Scouting Combine-workout. En scout mener, at han er en “mere eksplosiv udgave” af Clay Matthews.

Flere andre linebackers er værd at notere sig navnene på.

Ohio States Raekwon McMillan (6’2, 240) har de seneste par sæsoner lavet flere end 100 tacklinger for The Buckeyes, og han er en bedre-end-gennemsnittet linebacker, der hurtigt læser spillet, og som hurtigt kommer fremad banen. Han er hele tiden i fremdrift, men savner de gode atletiske evner til at være meget mere end en over-middel SAM-linebacker.

LSUs Duke Riley (6’0, 232) og Kendell Beckwith (6’2, 242) har begge starter-potentiale.

Riley imponerede i 2016 hos The Tigers, hvor han var meget stabil, og selvom han ikke er mere end en middelmådig atlet og savner drøjde og styrke, har han evnerne til at blive en god WILL-linebacker.

Beckwith er en stor herre, der kan ramme hårdt indvendigt, og som er meget fysiskbetonet i sit spil. En række atletiske begrænsninger gør dog, at han risikerer at skulle af banen på tredje downs. Han rev korsbåndet over i 2016, hvilket også er et issue.

Floridas Alex Anzalone (6’3, 241) imponerede ved The Senior Bowl, og han er en adræt, hurtig linebacker med en god størrelse. Han har dog en skadeshistorik, der kan koste på draft day. Men han kan potentielt være på banen på alle tre downs, og det øger hans værdi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *