2017 NFL Draft Preview: Guards & Centers

I de senere år har NFL-holdene brugt usædvanligt mange draft picks på interior offensive linemen.

Alene i 2015 og 2016 blev der tilsammen valgt syv guards og centers – et meget højt antal sammenlignet med andre perioder. Og det er et vidnesbyrd om, at NFL i en kasteivrig tidsalder jagter stærke, indvendige linemen, der kan dække op fra de mange pass-rushers, der fra indersiden af forsvarslinjen angriber på den korteste vej til quarterbacken.

2017 tegner dog ikke til at blive et år, hvor NFL-holdene vælter sig i stærke guards og centers. Faktisk er det meget sandsynligt, at kun én guard og ingen centers bliver valgt i top 32.
– Dette er én af de værste guard-årgange, jeg kan huske, hvis du leder efter en starter her og nu, siger en anonym NFL-kilde til NFL.com.

Den bedste guard – og det mest sandsynlige og forventelige førsterundevalg – er Western Kentuckys Forrest Lamp (6’4, 309), der er så god, at han af flere er blevet sammenlignet med Dallas Cowboys’ tredobbelte All-Pro-valg Zach Martin.
– Han minder mig om Zach Martin. De er begge venstre tackles i college, der rykker indvendigt (i NFL). De er begge stærke teknisk set og har Pro Bowl-træk, fortæller NFL Networks Mike Mayock.

Lamp startede det meste af college-karrieren som venstre tackle, men på grund af højden og et par korte arme (32 ¼ inches) er han altså et bedre fit i NFL som guard. Men hans lette fødder gør ham til et meget interessant guard-talent, der i college leverede varen mod stærke modstandere som Alabamas Tim Williams og LSUs Arden Key.
– Han er den bedste guard, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Han positionerer sig virkelig godt i forhold til at levere den optimale blokering, benarbejdet er formidabelt, og i det hele taget har han få svage sider – bortset fra størrelsen, og så savner han lidt mere råstyrke.

Men han er en lineman, der kan starte 12 år i NFL og trække et hav af Pro Bowl-deltagelser til sig, og som kan starte på flere positioner.
– Han er den sande vare, siger en NFL-kilde til NFL.com.

Temples Dion Dawkins (6’4, 314) har både startet som offensive tackle (hans position i 2016) og guard i college, og der er dem, der mener, at han kan fungere effektivt på begge pladser i NFL. De fleste forudser dog, at han havner som guard.

Han er en god atlet med en fin base af råstyrke, der samtidig er teknisk god, og i det hele taget er der ikke mange minusser ved hans spil. Gennem 2016-sæsonen viste han en stor styrke på løbeblokeringer fra sin plads som venstre tackle.

Han imponerede siden som guard ved The Senior Bowl og er formodentligt et talent, der ikke vil skuffe i NFL, men som omvendt heller ikke nødvendigvis bliver en kommende Pro Bowler.
– Han er en kamperfaren starter gennem tre år, der både kan spille indvendigt og udvendigt, mener CBS Sportslines Rob Rang.

Dorian Johnson startede de seneste 39 kampe hos Pittsburgh, og han besidder både en god størrelse, han er hårdfør, erfaren og holdbar – og en solid atlet. Han bruger sine lange arme (35 ¼ inches) effektivt til egen fordel, og han er en dominerende lineman, der spiller et meget fysiskbetonet spil.
– Han bliver en starter gennem ti år i denne liga (NFL, red.), siger en anonym NFL-scout til NFL.com.

Ligesom Dion Dawkins har Dorian Johnson ingen store mangler, men han er heller ikke noget opsigtsvækkende talent. Han er typen, man kan placere i førstekæden uden at bekymre sig voldsomt om at opgradere den plads de næste mange år.

Indianas Dan Feeney (6’4, 305) har starter-potentiale fra dag 1, og han er en erfaren herre, der har startet fire sæsoner som højre guard.

Feeney er kvik og hårdfør og har generelt gode atletiske evner, og han vil især gøre sig gældende som zone-blokeringsspiller. Han har skabt store huller for senere NFL-profiler som Tevin Coleman og Jordan Howard, og samtidig har han udmærkede evner på kasteblokeringer.

Men han savner lidt størrelse og styrke, og derfor vil i NFL i højere grad få sværere ved at holde skansen over for større forsvarsspillere, der angriber ham.

Nico Siragusa (6’4, 319) fra San Diego State er en kraftfuld, stærk guard, der har startet tre år i college, og som er kompaktbygget med stærke arme. Han er en klassisk ”drive blocker” a’ la Joshua Garnett, der blev valgt i 1, runde sidste år i NFL af San Francisco 49ers.

Siragusa, der i parentes bemærket ikke er relateret til den tidligere NFL-stjerne Tony Siragusa, er bedst på de små områder, mens det kniber mere, når han skal blokere over længere afstande, fordi han ikke har fødderne til det. Men i det rette system, hvor hans fysiske, aggressive stil kommer til sin ret, har han god værdi.

6’3, 334 pund-store Damien Mama fra USC er bygget som en NFL-spiller, og han er som Siragusa en force i de små områder, hvor hans styrke og ondsindede attitude viser deres værdi. Mama har et stærkt håndslag og kan håndtere styrke fra pass-rushers, men har sværere ved at håndtere fart.

Hans bedste, nærmeste fremtid er formentlig som reserve, der siden kan arbejde som starter – i bedste fald.

LSUs Ethan Pocic (6’6, 310) er ifølge flere draft-eksperter den bedste center, og han sluttede college-karrieren af som et All-SEC-førstevalg.

Han har samlet startet 37 kampe i karrieren – både som offensive tackle, guard og center – og han er en god, naturlig atlet, der først og fremmest har intelligensen og overblikket til at blive en effektiv NFL-center.

Pocic spiller aggressivt og hårdt og når hurtigt fremad banen, når bolden er snappet, og han besidder størrelsen og balancen til at håndtere bull-rushes.

På grund af højden taber han ind i mellem sit tyngdepunkt, og han er ikke altdominerende som ”power blocker”. Men samlet set er han et solidt talent, der kan starte i NFL.

Det kan Ohio States Pat Elflein (6’3, 303) også. Han har spillet på et højt niveau hos The Buckeyes, og han er en konkurrenceminded, hårdfør ledertype, der besidder alle de rette, personlige evner til at blive en general på en angrebslinje.

Han er samtidig stærk, og som tidligere bryder besidder han gode kvaliteter i direkte dueller med modstanderne – han bruger hænderne effektivt. Hans benarbejde er dog ikke mere end middelmådigt, og derfor er han sårbar i de åbne områder på banen.

Men Elflein er den type spiller, man gerne vil have på holdet – og som i hvert fald ikke vil underpræstere i NFL.

Tyler Orlosky (6’3, 298) fra West Virginia er uhyre stærk og har startet tre sæsoner i college, og han bør samlet set blive en middelmådig, men funktionel center i NFL. Han er hårdfør og holdbar, men savner den rette størrelse til at blive en dominerende lineman i NFL.
– Han er ond i sulet og en kriger, har en NFL-scout sagt til NFL.com.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *