2017 NFL Draft Preview: Defensive tackles

Alabamas Jonathan Allen (6’3, 286) er cremen af defensive tackle-gruppen.

Den ekstremt talentfulde lineman er så god, at han af nogle har været nævnt som et muligt topvalg i draften – efter en fantastisk 2016-sæson, hvor han var én af de mest dominerende college-spillere.
– Jeg mener, at han er én af de to eller tre bedste spillere i denne draft, siger NFL Networks Mike Mayock.

Allen har få svagheder, men et hav af enorme kvaliteter. Han er velbygget, stærk som okse, han kommer lynhurtigt frem, når bolden bliver snappet, har en fremragende balance og kan vinde stort set alle dueller mand mod mand. Han har stærke hænder og aktive hænder, og han kan holde skansen på ydersiden mod løbet og angribe effektivt indvendigt som pass-rusher. I 2016 var han ifølge Pro Football Focus den defensive interior lineman, der lavede flest quarterback pressures med 67 styk. Han blev også i alt noteret for 10,5 sacks.

Den tidligere Cleveland Browns-general manager og nuværende leder af Senior Bowl-ugen, Phil Savage, mener, at Allen er typen, der kan lave 10 sacks i sæson efter sæson.

Nogle iagttagere har sammenlignet ham med Michael Bennett – der er én af NFLs bedste defensive linemen. Andre har sammenlignet ham med et tidligere andetvalg i draften.
– Jeg ser nogle sammenligninger med (Ndamukong) Suh, da han kom ud Nebraska, siger en anonym NFL-kilde til NFL.com.

Kritikere mener, at han ikke har en en helt ideel størrelse, en 40 yard-tid på 5,00 sekunder ved The Scouting Combine var skuffende, og så er han blevet opereret i begge skuldre, hvilket er et mindre rødt flag. Men samlet set er han et enormt talent, der kan blive en profil og playmaker i NFL.

Michigan States Malik McDowell (6’6, 295) har de fysiske evner og talentet til at være et top 10-valg i draften, men han er hamrende ustabil og underpræsterende, og derfor er det store spørgsmål, hvor godt et NFL-navn, han bliver
– Han har en mulighed for at blive en dominerende spiller i denne liga. Jeg mener virkelig dominerende, siger en anonym NFC North-scout til NFL.com.

McDowell har en fremragende størrelse og lange arme (34 3/4 inches), og han besidder en “freakish” kombination af størrelse og atletiske evner. Ved The Scouting Combine løb han trods sine næsten 300 pund de 40 yards på hurtige 4,85 sekunder. Når han er allerbedst og mest tændt, kan han dominere modstandere i kraft af enten sit antrit eller sin råstyrke.

Samtidig har han hurtige, stærke hænder, som han bruger effektivt i “mand mod mand”-dueller, og han dækker et stort område, fordi han både har de lange arme og er meget smidigt lateralt.

Men McDowells drive og arbejdsmoral lader meget tilbage at ønske. Han har selv indrømmet, at han i højere grad skal spille “fuldt ud” på alle downs.
– Han er det mest frustrerende talent at evaluere. Han ligner en Pro Bowler på det ene spil og en undrafted free agent på det næste, siger en anonym scout til NFL.com.

Over for Yahoo! Sports erklærede flere anonymer kilder oven på The Scouting Combine, at McDowells personlige interview var “forfærdeligt”, fordi hans attitude ikke var den rette. Men talentet er fremragende, spørgsmålet er bare, om han nogensinde bliver så god, som han kan være.
Floridas Caleb Brantley (6’3, 307) er en kompaktbygget defensive tackle, der har et godt antrit, men som kun var deltidsstarter hos The Gators.

Han er generelt eksplosiv i sin fremdrift og er samtidig stærk og kraftfuld, og han ligner en kommende “3 technique” i NFL. Han er meget selvsikker og har selv kaldt sig for college footballs bedste defensive tackle.
– Han har det antrit, som du søger i forhold til at angribe quarterbacken og få en fordel i forhold til modstanderens guard, mener Mike Mayock.

Brantley har dog ikke nogen idealstørrelse og kan næppe blive større – målt i vægt – uden at blive langsommere, og derfor passer han ikke til alle systemer. Han var en del af en rotation hos Florida, og derfor skal han bevise, at han kan klare en større arbejdsbyrde i NFL.

For første gang nogensinde bliver en spiller fra skolen Charlotte efter alt at dømme valgt i draften, når Larry Ogunjobi (6’3, 305) bliver valgt – formentligt allerede på draftens dag to.

Ogunjobi har ikke nogen idealstørrelse, men han spiller med et lavt tyngdepunkt, han har et fremragende antrit og stærke hænder, og han er typen, der på sine bedste dage kan skabe kaos i modstanderens backfield. Hans bedste position er formentlig som “nose tackle” i et 4-3-system.
– Han er en virkelig talentfuld fyr, mener Mike Mayock.

Han er samtidig en intelligent spiller, men størrelsen og armlængden (32 5/8 inches) er kun middelmådig og gør, at ikke alle hold vil vælge ham. Og så har han ikke været voldsom produktiv (13 sacks i 46 kampe).

Dalvin Tomlinson (6’3, 310) er én af draftees bedste “space eaters”, og han fik sit gennembrud i 2016 hos Alabama.

Med sine stærke, store underben og massive bygning kan han holde skansen på løb, og det er hans store force. Han kan lukke huller i forsvaret log tvinge running backen til at finde alternative veje, og han kan “two gappe” – altså dække to huller. Han lokaliserer hurtigt bolden og har et godt overblik og har fungeret effektivt på “stunts” i Crimson Tides system.
– Han kan udvikle sig til at være en effektiv nose tackle, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Men hos Alabama har han været omgivet af stærke talenter, han har kun fået begrænset spilletid, og han har ikke antrittet eller de atletiske evner til at være en effektiv pass-rusher.

Jaleel Johnson (6’3, 316) fra Iowa er en aktiv lineman, der hele tiden er i fremdrift, og som aldrig giver op. Det hjælper ham til at vinde mange dueller, det samme gør hans aktive hænder og generelt smidige krop.

Han er blevet bedre og bedre hos The Hawkeyes, og han er teknisk stærk, og samlet set er han en helt igennem god football-spiller, der ikke er nogen opsigtsvækkende god atlet med en suveræn størrelse, men som kan få en lang karriere alligevel. Hans fremtid er enten som defensive tackle i et 4-3-system eller som “five technique”.

Gennem tre sæsoner startede Chris Wormley (6’5, 298) hos Michigan, og han er en ledertype, der kan kan spille positioner – indvendigt på tredje down og udvendigt på første down – og hans størrelse og atletiske evner gør ham attraktiv for flere hold.

Han er for ustabil, og han er ikke specielt eksplosiv i sine bevægelser, men samlet set er han et godt talent med et fint potentiale.
– Vi ser Wormley som en “three technique”-lineman. Andenrundevalg. Han har antrittet, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journalk-Sentinel.

Notre Dames Jarron Jones (6’6, 316) er en gigant af en lineman med nogle lange arme (35 1/2 inches), der som tidligere basketballspiller samtidig har nogle opsigtsvækkende gode, atletiske evner. Han er meget smidig og eksplosiv og kan være et mareridt for offensive linemen, fordi størrelsen samtidig er så meget i hans favør.

Til tider er han virkelig dominerende og ligner et førsterundevalg, men alt for ofte “teaser” han kun og falder ud af kampe. Scouts sætter spørgsmålstegn ved hans passion.
– Jones havde nogle kampe, hvor virkelig så god ud, men resten af sæsonen var skidt. Jeg tvivler på, at han virkelig kan lide at spille football, siger en anonym NFL-kilde til Pro Football Weekly.

Han er et klassisk “boom or bust”-talent, der kan være en dygtig starter om tre år – eller helt ude af NFL.

Der er flere andre defensive tackles, du bør kende.

Eddie Vanderdoes (6’3, 305) fra UCLA var én af vinderne ved The Senior Bowl, han er en god atlet og stærk – og han bliver af nogle sammenlignet med Baltimore Ravens’ Timmy Jernigan. En korsbåndsskade, der kostede næsten hele 2015-sæsonen efterfulgt af en lidt skuffende 2016-sæson betyder dog, at han ikke har spillet rigtigt godt siden 2014. Han er et wild card.

Calvin Watkins (6’3, 309) fra Clemson er en rigtig god atlet, der bevæger sig godt for en spiller den størrelse af være. Han er dog for tung ifølge nogle kritikere, men han kan holde skansen mod løb mod større offensive linemen. Ind i mellem er han for ustabil, men potentialet er fint.

Montravius Adams (6’4, 304) fra Auburn kan til tider være en kaosskabende lineman, men han er for ustabil. Hans evner rækker til at være en del af en rotation i NFL, og han er bedst mod løbet, men er ikke nogen stærk pass-rusher. Et plus er, at han imponerede ved The Senior Bowl, men scouts spørger, hvorfor han ikke var mere stabil i college-karrieren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *