2017 NFL Draft Preview: Cornerbacks

Oven på en forrygende god Scouting Combine-workout har Washingtons store, stærke Kevin King (6’3, 200) set sin værdi stige så meget, at han nu er i spil til 1. runde.

Kings højde, størrelse og fysik er i sig selv imponerende, men i Indianapolis fik han mange til at spære øjnene op, da han løb 40 yards på 4,43 sekunder, og samtidig toppede alle spillere med en three-cone-drill-tid af 6,56 sekunder og 20 yard-shuttle-tid af 3,89 sekunder. Ekstremt imponerende.
– Han ejede det arrangement. Det er svært at finde corners med den kombination af højde og bevægelighed, siger en anonym NFL-kilde til NFL.com.

Den workout efterfulgt af en stærk Pro Day indikerer, at han potentielt kan dække mindre, mere smidige wideouts (som det ellers er frygtet, at han ikke kan), men samtidig har han i kraft af størrelsen evnerne til at vinde kampe om “jump balls” og matche højere, stærkere wideouts.

Hans evner på løbespil matcher dog ikke hans fysik – han er ikke så fysiskbetonet, som man kunne ønske sig – men som zone-cornerback kan han få meget stor værdi.

En lang række andre cornerbacks har kvalitet til top 60 – og er højt på nogle holds bræt eller lavere – afhængig af system og generelle vurderinger.

Colorados Chidobe Awuzie er ifølge nogle eksperter nærmest sikker på at blive valgt i 1. runde, mens andre mere ser ham som et andenrundevalg, men uanset hvad er han er aggressiv, dygtig mandsopækker, der ved The Scouting Combine løb 40 yards på 4,43 sekunder og siden hoppede hele 39,5 inches vertikalt til sin Pro Day. Flere anser ham for at være en ideel slot cornerback, til gengæld trækker det ned, at han kun lavede tre interceptions i karrieren (heraf to i 2015), og at han ikke har ideal-farten på banen til at indhente det forsømte, hvis han bliver brændt på et spil.

Floridas Quincy Wilson (6’1, 211) har en forrygende størrelse, og han stor og fysiskbetonet og meget, meget hårdfør. Han bruger virkelig styrken til sin egen fordel, “jammer” effektivt ved line of scrimmage og angriber aggressivt bolden. Han er dog ikke den bedste atlet, fodarbejdet er ikke altid effektivt, og han kan blive besejret på længere distancer. Der er dem, der mener, at han kan få en stor karriere som safety, men uanset hvad er han typen, man gerne vil have på sit hold.

Wilsons tidligere holdkammerat hos Florida, Teez Tabor (6’0, 199), har længe lignet et førsterundevalg i kraft af sin størrelse og stærke atletiske evner – ikke mindst et stærkt antrit og et godt retningsskifte. Samtidig forsvarede han de seneste to sæsoner 28 kast og greb ni interceptions og udviser flotte evner, når bolden er i luften. En dybt skuffende 40 yard-dash ved The Scouting Combine (4,62), der blev efterfulgt af en endnu mere svag tid ved hans Pro Day (4,75) har dog kostet dyrt og kan sende ham i frit fald på draft day. Tabor har siden sagt, at han døjede med en skade i baglåret under begge løb, men skaden er sket. Samtidig er der spørgsmålstegn ved hans person – han har været suspenderet for et slagsmål, har fået en bøde for at være i besiddelse af stoffer og har – ganske kontroversielt – kaldt college football for “moderne slaveri”.

Clemsons Cordrea Tankersley (6’1, 199) er også en velbygget cornerback, der kan blive en dygtig starter på ydersiden, og som passer godt til et Seahawks-lignende zoneforsvar. Han lavede ni interceptions i de seneste to sæsoner, og hans højde er en force i sig selv. Hans instinkt er ikke helt godt, han har vanskeligheder i “off coverage”, og fødderne er ikke så smidige, som man kunne ønske sig. Men han bør blive en god “press corner”.

To meget talentfulde cornerbacks var begge sandsynlige førsterundevalg, indtil de blev skadet i præ-draft-processen.

NFL Networks Mike Mayock rangerede i februar Washingtons Sidney Jones (6’0, 186) som draftens allerbedste cornerback, og Jones var anset for at være et “lock” til 1. runde. Men det var før, at han under sin Pro Day én måned senere rev akillessenen over.


Ærgerligt og uheldigt for indtil da var Jones et meget stor talent i kraft af et imponerende antrit, et suverænt instinkt, stærke “ball skills” (ni interceptions i karrieren) og ikke mindst en selvsikker, hårdfør og aggressiv attitude. Det har skabt seriøse sammenligninger til Chiefs’ Pro Bowler Marcus Peters. Men nu er det uvist, hvornår – og om han nogensinde – vender tilbage til fordums styrke.
– Sidney Jones falder nok til anden eller tredje runde efter hans akillesseneskade, siger Charlie Campbell fra walterfootball.com til Draftday.dk.

UCLAs Fabian Moreau (6’0, 202) er en tidligere running back, der har konverteret til cornerback-positionen. Han er eksplosiv, og han besidder en kombination af styrke, fart og atletiske evner, der er attraktivt for NFL-hold. Ved The Scouting Combine løb han 40 yards på 4,35 sekunder, og han er meget hårdfør. Under sin Pro Day rev han dog en muskel i brystkassen over, og den skade kan betyde, at han først er fit til september. Det vil uden tvivl få negativ indflydelse på hans draft-værdi.

En lang række cornerbacks kan lande i top 100 i den meget dybe årgang.

West Virginias Rasul Douglas (6’2, 209) er en gigant af en cornerback, der lavede hele otte interceptions i 2016 – flest i landet – men han savner en elitefart og skuffede under The Scouting Combine. Blandt andet på grund af en 40 yard-tid af kun 4,59 sekunder. Han er en kommende zone-cornerback.

Ahkello Witherspoon (6’3, 198) fra Colorado er en anden enorm corner, men modsat Douglas leverede han en fremragende workout ved The Scouting Combine, hvor han blandt andet løb 40 yards på 4,45 sekunder og hoppede hele 40,5 inches vertikalt (højst af alle cornerbacks). I 2016 forsvarede han hele 20 kast og tillod kun 26,5 procent af kast i sin retning at blive grebet. Han er dog stadig teknisk upoleret (han spillede kun football i én sæson i high school), og han er meget ustabil på løbespil – han ønsker langt fra altid at blande sig og tage imod et “hit” fra en running back. 

Minnesotas Jalen Myrick (5’10, 200) er en meget hurtig fyr, og i high school tilbagelagde han en 100 meter på 10,01 sekunder – verdensrekorden i den årgang er på 9,98 sekunder. I Indianapolis bekræftede han farten med en fantomtid af 4,28 sekunder over 40 yards, og han er en kompakt fyr, der har de atletiske evner til at være en udmærket slot-cornerback i NFL. Størrelsen, ustabile hænder og middelmådige evner mod løbet er svagheder, han skal overkomme.

Michigans Jourdan Lewis (5’10, 188) er – som Myrick – en mindre cornerback, men han er enormt hårdfør og selvsikker og får hænderne på en masse bolde. I tre år som starter forsvarede han 42 kast og tillod i samme periode kun to touchdowns, ligesom han i 2016 kun tillod syv catches. Han er teknisk poleret og har lette fødder, og der tegner en fremtid for ham som en rigtig god slot-cornerback. Men Lewis blev i marts anklaget for vold mod sin kæreste, hvor han tog fat om kærestens hals og rev hende i håret, og den sag vil formentlig sende hans værdi i frit fald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *