2017 NFL Draft Preview: Cornerbacks

Søger du netop nu en cornerback, er du almindeligt godt stillet.

For 2017-årgangen i NFL-draften tegner nemlig til at blive en usædvanlig stærk gruppe af cornerbacks.
– Dette er en fænomenal gruppe cornerbacks, siger NFL Networks Daniel Jeremiah.

Mange NFL-kilder er enige om, at cornerback-gruppen er den bedste og stærkeste på nogen position i draften. Mellem syv og cornerbacks har talent til at blive valgt i top 32, og selv langt ned gennem runderne kan du finde kvalitet.
– Denne draft er spækket med corners. Der er nogle elite-fyre i toppen af draften, men jeg mener, at der også er meget værdi i mellem-runderne, og så er der en bunke sleepers, som jeg virkelig kan lide på dag 3, siger en anonym NFL-kilde til NFL.com.

Mens der er stor uenighed om, hvem der er de fem bedste cornerbacks – mange trænger sig på – er der til gengæld en bred enighed om, at Ohio States Marshon Lattimore (6’0. 193) er den bedste af dem alle. Og sammenlignet med de senere års top-cornerbacks er han ret god.
– Lattimore er som cornerback prospekt lige under Jalen Ramsey og Joe Haden. Men han er et bedre prospekt end Justin Gilbert og Trae Waynes, fortæller Charlie Campbell fra walterfootball.com til draftday.dk.

2016 var den første sæson, hvor han fik fuld spilletid, efter at han havde døjet med flere skader i baglåret, der kostede flere kampe i både 2014 og 2015. Han gik herefter i draften som redshirt sophomore, og han er – trods den begrænsede erfaring – et kæmpe talent, der ifølge flere kilder nærmest øjeblikkeligt, når han lander i NFL, vil være én af de bedste cornerbacks.
– Han kan blanke receivers af nedad banen og lukke ned for halvdelen af banen, mener Rob Rang fra CBS Sportsline.

Lattimore er en fremragende atlet med ultralette fødder, ekstremt smidige hofter og en aggressiv attitude, der gør, at han kan dække wideouts mand mod mand og vinde langt de fleste af duellerne. I 2016 tillod han ifølge Pro Football Focus en passer rating på ufatteligt lave 30,2 point på kast i sin retning, og på slant-ruter tillod han en rating af kun 2,8 point. Helt vildt og utroligt.

Han er opsigtsvækkende eksplosiv i sine bevægelser (han hopper 38,5 inches vertikalt), og derfor kan han enormt hurtigt nærme sig bolden, når han skifter retning. Samtidig er han én af draftens hurtigste cornerbacks med en 40 yard-tid af 4,36 sekunder. Derudover er Lattimore en solid faktor på løbespil – langt fra alle cornerbacks er det – og i 2016 missede han ikke én eneste af de 37 solo tacklinger, han forsøgte (ifølge Pro Football Focus).

Men baglårs-skaderne, som nogle frygter er kroniske og vil plage ham i NFL, er et reelt issue, og han forlod også The Scouting Combine med en skade. Samtidig har han kun ét års erfaring som starter og har stadig meget at lære. Men hans potentiale er stærkt, og Lattimore har kvaliteterne til at blive en All-Pro-cornerback i NFL.

Lattimores tidligere holdkammerat hos The Buckeyes, Gareon Conley (6’0, 195), har stået i skyggen af eks-kollegaen, men er selv et stort talent, der efter en flot “draft season” har set sin værdi stige betragteligt.

Conley har en rigtig god NFL-størrelse med 33 inches-lange arme, og han har fysikken og kvaliteterne til at blive en dygtig “press corner” i NFL. En 40 yard-tid af 4,44 sekunder ved The Scouting Combine var imponerende størrelsen taget i betragtning, og samtidig leverede han en stor 2016-sæson. Ifølge Pro Football Focus tillod han på kast i sin retning en passer rating af kun 14,0 point (bedst i college football) – via kun 14 catches tilladt på 42 kast for 159 yards (33,3 procent).
– Hans “game tape” var i perioder bedre end Lattimores ditto, og flere folk, som jeg har talt med i eftermiddag, føler, at han er en bedre spiller end Eli Apple, der var tiendevalget i sidste års draft, skrev Tony Pauline fra Draft Analyst.com i marts.

Hans retningsskifte er ikke altid optimalt, og han har sine begrænsninger på løbespil, og det er issues. Men Conleys evner er store, og han bør blive en virkelig god NFL-starter.

Marlon Humphrey (6’0, 197) fra Alabama træder i sin fars fodspor. Faderen, Marlon, var en All-American-running back hos The Crimson Tide og spillede siden for Jets og Dolphins, og nu er sønnen også snart i NFL.

Humphrey er en aggressiv, selvsikker cornerback, der spiller meget fysiskbetonet, og som kan matche attituden med en god fysik og flotte atletiske evner. Trods størrelsen løb han 40 yards på hurtige 4,41 sekunder ved The Scouting Combine. Han har et rigtigt godt football instinkt og ofrer gerne kroppen på løbespil.
– Han er så voldelig på banen, som jeg nogensinde har set en cornerback være. Han kommer fremad banen for at smadre folk. Det er sjældent at se en corner af hans kaliber, der samtidig søger kontakt, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Men Humphrey er alt for ustabil og teknisk upoleret, og han tillader alt for mange store spil. Alene i 2016 tillod han 16,3 yards pr. reception, og året før var tallet hele 17,4 yards pr. reception (pr. Pro Football Focus). Et bekymrende højt gennemsnit.
– Jeg synes, at Humphrey er for stiv i kropen i den dybe opdækning, og jeg forudser, at han vil blive et førsterunde-bust, som Dee Milliner var det, fortæller den erfarne draft-ekspert, Dave-Te’ Thomas, til Draftday.dk.

Hvis Humphrey skal levere i NFL, skal det formentligt være i zone-system. Hans fysiske evner er gode, men sårbarheden på de dybe kast er et markant problem.

Gennem fire år – mere eller mindre – har Tre’Davious White (5’11, 192) været en starter hos storskolen LSU, og han er derfor en erfaren cornerback, der allerede er blevet testet af – og leveret varen mod – de bedste wideouts i landet.

Han er en virkelig, virkelig dygtig cornerback i mandsopdækning, fordi han er en fremragende atlet, der er smidig, eksplosiv i sine bevægelser, og som har instinktet til at følge med wideouts nedad banen. Alene i 2016 brød han 15 kast på 42 kast i sin retning, og han er typen, der distraherer mange wide receivers og bryder ind i ruten med armene. Samtidig er han en potentiel return-specialist i NFL.

Kritikere peger dog på, at White er mere finesse end fysik, at han kan blive overmatchet af større wideouts, og at han ikke er nogen fysiskbetonet faktor på løbespil, selvom han dog sjældent misser tacklinger. Han kan starte på ydersiden, men er måske et bedre fit som slot-cornerback.

Få spillere i denne draft er så fantastiske atleter som USCs Adoree’ Jackson (5’10, 186), der både er en hurtig herre på banen, og som er eksplosiv i sine bevægelser. I foråret 2016 droppede Jackson forårs-football, fordi han satsede på at kvalificere sig til OL i Rio i atletik. Jackson var tæt på at blive en del af af 4 x 100 meter-holdet hos USA og sluttede som nummer fem i college-mesterskaberne i længdespring. Hans personlige 100 meter-rekord er på 10,38 sekunder, hvilket er næsthurtigst blandt football-spillere fra college, der i 2016 løb ved siden af fodboldbanen.

Jackson har erfaring fra flere opdæknings-systemer, han kan dække én mod én i press-coverage, og så spiller han bolden bedre end de fleste andre corners i denne draft. I 2016 vandt han “The Jim Thorpe Award” som nationens bedste defensive back efter en sæson, hvor han lavede fem interceptions, men samtidig fik han spilletid i både angrebet og på special teams – som den første USC-spiller i 20 år. Alene i 2016 returnerede han fire spark (to punts, to kickoffs) for touchdowns, og samlet har han returneret otte spark til huset gennem sin tid hos The Trojans. Han er med andre ord en “big time playmaker”.

Han har dog ikke en ideel størrelse, har er til tider for aggressiv og har ikke styrken til at holde skansen på løbespil. Men Adoree’ Jackson ligner – som minimum – en virkelig dygtig slot-corner i NFL.
– Han er en virkelig god spiller, men han er lille, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *