2017 NFL draft: Draftday.dk kommenterer 2. runde

Vi kommenterer de mest interessante valg fra 2. runde af 2017 NFL draft. Få vores umiddelbare kommentarer til flere af rundens valg. Valgene kommenteres af Jacob Nørtov og Søren Hygum Hansen.

NFL.com’s draft tracker kan findes her

33. Green Bay Packers – CB Kevin King, Washington
Packers var vilde med King, så det kommer ikke som den store overraskelse. Dom Capers’ enhed rangerede som en af ligaens allerdårligste mod kast, og det kan valget af King forhåbentligt lave om på.

34. Jacksonville Jaguars – OT Cam Robinson, Alabama
Jaguars trader op og bytter plads med Seattle Seahawks og sikrer sig tackle Cam Robinson. Jaguars tog running back Leonard Fournette i første runde, og nu opgraderer de den offensive linje med store Robinson. Alabama-profilen kan starte som guard og potentielt blive rykket ud som tackle.

35. Seattle Seahawks – DT Malik McDowell, Michigan State
Et spændende valg! McDowell har været hamrende ustabil i college og har spillet som et topvalg eller som et tredjedagsvalg. Nu ender han i en ideel situation hos Seahawks og hos en trænerstab, der er kendt for at få masser af ud deres defensive linemen.

36. Arizona Cardinals – S Budda Baker, Washington
Cardinals handler ni pladser frem for at vælge Baker, der har masser af fart i støvlerne. Baker er en playmaker, der kan blitze og bruges i boksen, men han kan i princippet bruges overalt på Cardinals’ forsvar. Arizona bruger ofte tre safeties, så Baker bør få meget spilletid som rookie.

37. Buffalo Bills – WR Zay Jones, East Carolina
Bills handler nogle pladser frem for at sikre sig Jones. Den 6’2 store Jones var ultraproduktiv i college, hvor han greb 399 bolde, og han giver Tyrod Taylor et værdifuldt mål. Jones har sikre hænder og kan tage presset af Watkins.

Læs også: 2. runde mock draft – Jacob Nørtov

38. Los Angeles Chargers – OG Forrest Lamp, Western Kentucky
Chargers opgraderer den offensive linje med Lamp, der skal spille guard eller center. Lamp var projekteret til første runde, men han faldt til starten af anden runde, hvor Chargers får god værdi.

39. New York Jets – S Marcus Maye, Florida
Jets tog Jamal Adams i første runde og følger op med endnu en safety i Marcus Maye. Det betyder, at Calvin Pryor formentligt er færdig i New York. Maye er en fremragende leder, der styrede Floridas bageste forsvar, og han spiller med passion og har et stort konkurrencegen.

40. Carolina Panthers – RB/WR Curtis Samuel, Ohio State
Lidt af en overraskelse. Panthers tog Christian McCaffrey i første runde, og i anden runde tager de så en lignende type i Curtis Samuel. Samuel er nok mere receiver end running back, men der er ingen tvivl om, at Panthers med deres to første valg har ønsket at få mere fart på angrebet og ændre deres offensive identitet.

41. Minnesota Vikings – RB Dalvin Cook, Florida State
Vikings hopper op og stopper Cooks fald. Seminole-talentet var et potentielt førsterundevalg, men han faldt til anden runde på grund af off the field-problemer. Cook kommer til at begynde karrieren back Latavious Murray, men der vil ikke gå længe, før han overtager jobbet.

42. New Orleans Saints – S Marcus Williams, Utah
Saints nappede en cornerback i første runde, og nu styrker de deres secondary med Marcus Williams. Williams en instinktiv safety, der bevæger sig utrolig godt og kan dække et stort område. Åbenlys styrkelse af Saints’ bageste forsvar.

43. Philadelphia Eagles – CB Sidney Jones, Washington
Eagles var vilde med Jones og ville måske have taget ham i første runde, hvis ikke han var blevet akillessene-skadet. Jones er en press corner, der bevæger sig rigtig godt, og han er en villig tackler. Han kommer til at starte sæsonen på PUP-listen.

44. Los Angeles Rams – TE Gerald Everett, South Alabama
En mindre overraskelse at Everett går så tidligt. Og så til Rams, der allerede har en talentfuld tight end i Tyler Higbee. Men head coach Sean McVay elsker tight ends, og Everett kan blive cheftrænerens nye Jordan Reed. Under alle omstændigheder giver Rams Jared Goff endnu et mål og en red zone-trussel.

Læs også: 2. runde mock draft – Jacob Nørtov

45. Chicago Bears – TE Adam Shaheen, Ashland
Bears fortsætter med at opgradere offensiven, og jeg er vild med valget af Shaheen. Han kommer fra lavere collegeniveau, men han er et kæmpe talent, der kan fungere som “Y” tight end. Shaheen kan vokse i Bears’ angreb sammen med quarterback Mitch Trubisky. Klogt valg!

46. Indianapolis Colts – CB Quincy Wilson, Florida
I første runde tog Colts safety Malik Hooker, og nu følger de op med Wilson. Han er en stor, fysisk cornerback, der også kan bidrage med blitzes og har gode boldevner.

47. Baltimore Ravens – ED Tyus Bowser, Houston
Der var rygter om, at Bowser kunne ende i første runde, men sådan gik det ikke. I stedet ender han i Baltimore, der har brug for nyt, ungt talent til at jagte quarterbacken. Bowser er rå og upoleret, men han kan bruges som designated pass rusher som rookie.

48. Cincinnati Bengals – RB Joe Mixon, Oklahoma
Bengals tager chancen på Joe Mixon, der havde top 15-talent men falder til anden runde, fordi han i 2014 slog en kvinde i gulvet. Derfor var Mixon også taget af over halvdelen af holds boards, men altså ikke Bengals’, der har været kendt for at vælge spillere med off field-issues. Valget af Mixon blev godkendt af Bengals’ ejer Mike Brown, og ser man på spillet på banen, får Bengals et absolut toptalent.

49. Washington Redskins – DE/LB Ryan Anderson, Alabama
Anderson har været enormt produktiv hos The Crimson Tide, og han havner hos et hold, der torsdag valgte en anden “front seven”-spiller i Jonathan Allen. Anderson kan holde skansen på ydersiden og er en bundsolid spiller.

50. Tampa Bay Buccaneers – FS Justin Evans, Texas A&M
Evans dækker et stort område nede bagved og har samtidige gode evner på special teams. Han er en meget aggressiv herre, der en overgang var rygtet til bunden af 1. runde, men som altid landede i Tampa. Et godt valg.

51. Denver Broncos – DE DeMarcus Walker, Florida State
Walker har været enormt produktiv hos The Seminoles og har lavet et ton af sacks – et tocifret antal to år i træk – og han forstærker en forsvarslinje, der havde brug for nyt talent. Walker kan både angribe fra kanten og indvendigt fra, og han her samtidig gode lederevner.

52. Cleveland Browns – QB Deshone Kizer, Notre Dame
Så fik Browns – måske – sin franchise quarterback. Kizer har de fysiske evner til at blive en dygtig starter, han har en stærk arm, er en god atlet og den rette statur. Men han har været ekstremt ustabil hos Notre Dame, og der er spørgsmålstegn ved hans lederevner og ikke mindst hans modenhed. For et hold, der p.t. starter Cody Kessler, er Kizer på sigt en opgradering, men det er langt fra sikkert, at han bliver Bernie Kosar. Han kan lige så godt blive en Brandon Weeden. Kizer, der er fra Ohio, har dog potentialet, og Browns skal have ros for omsider at adressere behovet for at finde en quarterback.

53. Detroit Lions – CB Teez Tabor, Florida
Tabor skuffede i denne “draft season” ved blandt andet at levere nogle langsomme 40 yard-tider på 4,6 og 4,7 sekunder, men han er en god football-spiller, og Lions håber med tiden, at han kan starte modsat Darrius Slay. Taylor er en zone-corner. Et issue er dog hans personlighed – han er meget åbenmundet, men løverne forventer naturligvis, at han kan undgå problemer i Detroit.

54. Miami Dolphins – ILB Raekwon McMillan, Ohio State
McMillan er en “thumber”, der var en general i Buckeyes’ forsvar. Dolphins valgte defensive end Charles Harris i 1. runde, og McMillan vil sammen med Harris forstærke en “front seven”, der havde problemer i 2016. Et meget, meget solidt, omend usexet valg.

55. New York Giants – DT Dalvin Tomlinson, Alabama
Giants sagde farvel til Johnathan Harris, der skiftede til Colts, og Tomlinson bliver hans erstatning. Han er en stor, stærk “movement nose tackle”, der er meget, meget hårdfør, og som kan holde skansen mod dobbeltblokeringer og skabe plads til holdkammeraterne. Valget af Tomlinson gav Alabama i alt syv spillere valgt blandt de første 65 valg – det er aldrig sket før i NFL-historien.

56. Oakland Raiders – CB Obi Melifonwu, Washington
Et logisk valg. Raiders var rygtet interesseret i store cornerbacks, og sådan én er Melifonwu, der er 6 god 4 inches, og som både kan fungere som safety og cornerback. Han leverede en vanvittig præstation ved The Scouting Combine, og potentialet er stort – han skal bare poleres. Al Davis ville have elsket det valg af en “size-speed player”.

57. Houston Texans – ILB Zach Cunningham, Vanderbilt
Cunningham har været ekstremt produktiv i SEC-konferencen. Han er en moderne linebacker, der kan fungere godt på alle tre downs, og som kan dække fra sidelinje til sidelinje. Han er fremtiden indvendig på linebacker-pladsen hos Texans, der i Brian Cushing og Benardrick McKinney har to solide starters.

58. Seattle Seahawks – C Ethan Pocic, LSU
Pocic er én af draftens allerbedste centers, og han er kærkommen hjælp til en angrebslinje, der i 2016 var hullet som en vaniljekrans. Pocic er fleksibel og kan spille flere positioner indvendig – herunder center. Seahawks savner stadig en god én af slagsen, efter at man for et par år siden handlede Max Unger til Saints.

59. Kansas City Chiefs – DL Tanoh Kpassagnon, Villanova
“Freakish” Kpassagnon har en vanvittig muskuløs, trimmet og stor kropsbygning (6’7, 289), han er en rigtig god atlet – og han har et gigantisk potentiale og kan – i en perfekt verden – blive en profil i NFL. Han er stadigvæk hamrende upoleret, men Kpassagnon, der imponerede ved The Senior Bowl, har tid til at lære i et Chiefs-forsvar med masser af dybde.

60. Dallas Cowboys – CB Chidobe Awuzie, Colorado
Awuzie lukker et stort hul i Cowboys’ secondary. Han havde kvalitet til 1. runde, men faldt. Awuzie er en dygtig nickelback, og han er en meget konkurrencemindet, aggressiv cornerback. Cowboys valgte defensive end Taco Charlton i 1. runde og har dermed adresseret to store behov i de første to runder.

61. Green Bay Packers – SS Josh Jones, North Carolina State
Jones, der var rygtet til bunden af 1. runde, er en strong safety, der rammer hårdt, og han giver Packers’ bagerste kæde noget “juice”. Han vil danne makker med Ha Ha Clinton-Dix. Jones har samtidig gode special teams-evner.

62. Pittsburgh Steelers – WR JuJu Smith-Schuster, USC
Wow! Et angreb, der i forvejen har Antonio Brown og Martavis Bryant, der netop har fået lov til at vende tilbage til NFL, får en virkelig, virkelig god wideout i Smith-Schuster. Han minder nogle scouts om Anquan Boldin, og han er en aggressiv, fysiskbetonet wideout, der er meget selvsikker. Ét af de største scoops i 2. runde.

63. Buffalo Bills – OG Dion Dawkins, Temple
Bills handlede to femterundevalg til Atlanta for at hoppe 12 pladser frem, hvor holdet valgte Dawkins. Han er en højre tackle, der hjælper en Bills-angrebslinje, der har spørgsmålstegn på kanten. Dawkins, der er en tidligere defensive lineman, er hårdfør, men upoleret.

64. Carolina Panthers – OG Taylor Moton, Western Michigan
319 pund-store Moton er fleksibel – han kan både spille guard og tackle, og han passer godt til et zoneblokeringssystem som Panthers’. Moton har samtidig en stærk attitude. Et solidt valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *