2017 NFL draft: Draftday.dk kommenterer 1. runde

Draftday.dk “kloger den” natten igennem og kommenterer 2017-draftens 1. runde – valg for valg. Se alle vores kommentarer her gennem top 32, som vi skriver løbende gennem runden.

Valgene bliver kommenteret af Jacob Nørtov og Søren Hygum Hansen.

1. Cleveland Browns – ED Myles Garrett, Texas A&M
Jacob Nørtov: Det helt rigtige valg! Garrett er et unikt talent, der fra dag ét vil opgradere Browns’ defensiv. Den 6’4 og 272 pund atletiske og bomstærke forsvarsspiller er den komplette pakke. Han har 35 inches lange arme og et ekstremt eksplosivt antrit, og han kan konvertere den fart til power og sætte sine direkte modstandere ud af spillet. Garrett har i mange år været et megatalent, og han var den højst rangerede spiller ud af high school og fortsatte sin dominans i college. Her blev han ofte dobbelt- og tripple-teamet, men han formåede alligevel at skabe produktion. I de sidste dage frem mod draften var der rygter om, at Browns ville tage quarterback Mitch Trubisky, men i sidste ende var Garrett det naturlige valg. NFL handler om quarterbacks og pass rushers, og når man som Browns får muligheden for at vælge en elite defensive end, der er så meget bedre end alle andre spillere, takker man ikke nej.

2. Chicago Bears (f/49ers) – QB Mitch Trubisky, North Carolina
Jacob Nørtov: Aftenens første store overraskelse! Bears betaler en høj pris for at sikre sig quarterback Mitch Trubisky. Ryan Pace opgiver det tredje valg plus to tredjerundevalg (2017 og 2018) og et fjerderundevalg og går all-in på North Carolina-talentet. Det er et kæmpe sats af Pace, for Trubisky har kun startet 13 kampe i college, og siden 2002 er ingen quarterbacks med så få NCAA-starts blevet valgt i første runde af draften. Tidligere i offseason gav Bears Mike Glennon en treårig aftale, og det giver head coach John Fox tid til at køre Trubisky stille og roligt i stilling til at overtage starterjobbet. Trubisky er et stort talent, der passer godt til Bears’ system. Han har en hurtig release og kaster præcist, men han mangler armstyrke, og det kan blive et problem i Chicagos hårde vejr. Jeg er ikke fan af, at tage Trubisky så højt, men Bears har forhåbentligt fundet deres franchise quarterback.

3. San Francisco 49ers (f/Bears) – ED Solomon Thomas, Stanford
Jacob Nørtov: For tredje år i træk tager 49ers en defensive lineman, og denne gang er det Stanfords Solomon Thomas. Thomas er en helt fantastisk atlet, der passer godt til 49ers’ nye 4-3 system, hvor han kan fungere som base end og rykke på indersiden i subpakker. Den 6’3 og 273 pund store Thomas er ikke en eksplosiv pass rusher, der gang på gang kan sætte sin direkte modstander til vægs, men han er en powerfuld try-hard type, der kæmper og kæmper for at nå frem til quarterbacken. Der er ingen tvivl om, at Thomas har et stort potentiale, og nu er det op til 49ers at få det udlevet.

4. Jacksonville Jaguars – RB Leonard Fournette, LSU
Jacob Nørtov: Jeg er vild med det valg! Jaguars går old-school og vælger et monster af en running back, der kan få bolden 20-25 gange pr. kamp og kan bære angrebet på sine skuldre. Fournette var potentielt en af draftens to-tre bedste spillere, så Tom Coughlin har fået en fremragende spiller med det fjerde valg. Jaguars har de sidste år bygget deres forsvar gennem draft og free agency, og derfor er det logisk at adressere offensiven og vælge Fournette. Den store, fysiske running back giver Jaguars’ angreb en helt ny identitet og tager presset af quarterback Blake Bortles.

5. Tennessee Titans – WR Corey Davis, Western Michigan
Jacob Nørtov: Endnu en kæmpe overraskelse! Der havde været rygter fremme om, at Titans ville gå offensivt med deres første valg, men Davis er alligevel overraskende. Den 6’2 og 209 pund store Davis er dynamisk med bolden i sine hænder, og han vil fra dag ét blive et foretrukket mål for quarterback Marcus Mariota. Samtidig er han en hårdtarbejdende type, der elsker at studere film, og det er helt sikkert noget, som har givet plusser i general manager Jon Robinsons bog. Jeg ser ikke Davis som en top-fem spiller i denne draft, og jeg kan godt være lidt bekymret over hans mange drops (11), og at han har spillet i MAC-konferencen og ikke har mødt stærk modstand uge efter uge. Men det ændrer ikke ved, at Davis er et spændende valg, og at Titans har fået en dynamisk playmaker til angrebet.

6. New York Jets – S Jamal Adams, LSU
Søren Hygum Hansen: Et fremragende valg. Adams var blandt de tre-fire bedste spillere i draften, og Jets fik ham som nummer seks, fordi der var et par overraskelser forinden. Han har All-Pro-potentiale, er en “kultur-skaber”, som en scout har kaldt ham, og han kan sætte gang i forsvaret. Adams rammer med stor kraft, men er også en forrygende atlet, og han er samtidig en født leder. Jets kunne være gået i en anden retning med for eksempel Malik Hooker eller Marshon Lattimore, men der er skades-spørgsmålstegn ved begge, og holdet har tidligere brændt nallerne på et skadesplaget førsterundevalg (Dee Milliner). Nu tog de den bedste og sikreste på brættet, som de gjorde det i 2015 med Leonard Williams – helt i general manager Mike Maccagnans ånd om at gå BPA.

7. Los Angeles Chargers – WR Mike Williams, Clemson
Søren Hygum Hansen: Et overraskende valg, som få havde set komme, men Chargers havde i denne uge ifølge NFL Network afviklet en hemmelig, sidste workout med Williams, der tilsyneladende gjorde udslaget. Williams er en første-receiver-type, der bliver sammenlignet med wideouts som A.J. Green og Alshon Jeffery, og han bliver Phillip Rivers’ nye bedste ven i quarterbackens sidste år. I forvejen har Chargers også Keenan Allen, Tyrell Williams og Travis Benjamin, så Chargers er nu “loaded” på receiver-positionen. Rivers, der ofte har stået meget alene med at levere resultaterne, har brug for al den hjælp, han kan få – det kan Williams bringe.

8. Carolina Panthers – RB Christian McCaffrey, Stanford
Søren Hygum Hansen: Det mest ventede valg af dem alle på en usikker dag. McCaffrey er et menneskeligt joystick, der kan bruges på alle mulige måder – som running back, H-back og som slot-receiver. Han leverede ved The Scouting Combine den bedste workout, som en repræsentant for ét hold nogensinde havde set, og han har været en all-purpose-back i college, hvor han var ekstremt produktiv. Samtidig kommer han fra en NFL-familie – hans far, Ed, vandt Super Bowl med Denver Broncos. Hos Carolina giver han Cam Newton et ekstra våben i et slumrende angreb.

9. Cincinnati Bengals – WR John Ross, Washington
Søren Hygum Hansen: Et meget overraskende valg. Det var ventet, at Bengals ville finde forstærkninger til forsvaret, men Ross var valget. Holdet har altså ment, at de skader, der har plaget Ross – og angiveligt sendt ham ned af mange brætter – ikke var et problem, og i Ross får Bengals den hurtigste wide receiver, der nogensinde er gået i draften. Officielt i hvert fald. En 40 yard-tid af 4,22 sekunder ved The Scouting Combine slog Chris Johnsons 40 yard-rekord og beviste, at Ross er en “big time playmaker”. Men samtidig løber han polerede ruter. Han bliver kombineret med A.J. Green og skaber en skræmmende duo – med Tyler Eifert indvendigt.

10. Kansas City Chiefs (f/Bills) – QB Patrick Mahomes III, Texas A&M
Søren Hygum Hansen: Hvor vilde var Chiefs med Patrick Mahomes? Så vilde, at holdet betalte en heftig pris for at handle 17 pladser op til Buffalo Bills’ pick. Holdet gav et førsterundevalg i 2018-draften og et tredjerundevalg i morgen væk, men får i Mahomes en født “gunslinger”, der har en stærk arm og naturlige football-evner. Til gengæld er han hamrende upoleret, og han spiller nærmest football, som er han i en skolegård. Den gode nyhed er dog, at 32-årige solide, men uimponerende Alex Smith er en god starter i 2017, men presset vil være stort på Mahomes for at starte i 2018, når prisen var så høj. For et hold, der er tæt på Super Bowl, var valget overraskende, for Chiefs kunne have fået hjælp her og nu fra for eksempel Jonathan Allen, O.J. Howard eller Marshon Lattimore. Men Andy Reid mener, at han får fremtidens mand i Mahomes, som Arizona med 13. valget også flirtede med.

11. New Orleans Saints – CB Marshon Lattimore, Ohio State
Jacob Nørtov: Et suverænt pick for Saints, der stopper Lattimores overraskende fald ud af top 10. Saints har hårdt brug for hjælp til forsvaret, og det får de i den grad med det talentfulde Lattimore. Buckeye-profilen har døjet med forskellige muskelskader, og han har kun ét år på sit cv som starter, og de to ting har nok kostet på draft day. Men værdien i at finde en potentiel top-cornerback med det 11. valg kan ikke undervurderes, og derfor gik Saints også med Lattimore over pass rushers som Derek Barnett og Charles Harris. Saints har endnu et valg i første runde, og der kan de måske finde en pass rusher – eller endnu en cornerback.

12. Houston Texans (f/Browns) – QB DeShaun Watson, Clemson
Jacob Nørtov: Endnu en megahandel! Texans opgiver det 25. valg i år og deres førsterundevalg i 2018 for at sikre sig DeShaun Watson. Jeg synes, det er et rigtig godt fit til Bill O’Briens’ system. Watson er en fremragende leder, der spiller bedst, når der står mest på spil, og sådan en quarterback (uden sammenligning i øvrigt) har O’Brien tidligere arbejdet med hos New England. Watson har meget at lære, inden han kan træde ind som starter, og han skal arbejde enormt hårdt på at skære ned på sine turnovers. Kan han det, har Texans fundet en virkelig god quarterback. Valget viser desuden med al tydelighed, at Texans tror på O’Brien og giver ham lang snor til at skabe et vinderhold.

13. Arizona Cardinals – LB Haason Reddick, Temple
Jacob Nørtov: Reddick er en fantastisk historie. Han kom til Temple som walk-on og har nu taget turen helt ind i første runde, hvor han ender hos Cardinals. Reddick giver Cardinals masser af fart på forsvaret, og han giver dem også en alsidighed, som kun få spillere i dette års draft har. Karlos Dansby er blevet 35 år og Daryl Washington er først lige kommet tilbage efter tre års karantæne. Så Cardinals har et stort behov for at finde nyt, ungt talent til linebacker-gruppen. Det har de nu fundet.

14. Philadelphia Eagles – ED Derek Barnett, Tennessee
Jacob Nørtov: Eagles får styrket deres pass rush med Barnett, der i college slog Reggie Whites skolerekord for flest sacks. Eagles signede i offseason Chris Long til en toårig aftale, men fremtiden tilhører Barnett, der lavede 33 sacks i college. Han kommer til at spille i Jim Schwartz’ wide-9 og kan enten fungere som defensive end pass rusher eller tage nogle pund på og bruges som 3-tech. Der er delte meninger om Barnett, og jeg er ikke udpræget fan og synes, han mangler det antrit, der vil gøre ham til en sack-mester i NFL. Men tiden vil vise, om Eagles har ramt plet.

15. Indianapolis Colts – S Malik Hooker, Ohio State
Jacob Nørtov: Et kæmpe steal for Colts. Hooker var et potentielt top fem-valg, men han falder helt til midten af første runde primært på grund af skulderskader. Samtidig er der nogle bekymringer om Hookers mange missede tacklinger, og det kan også have spillet ind. I Hooker får Colts en rigtig center fielder med en utrolig range, der gør, at han kan dække store dele af den bageste del af banen. Jeg synes, det er et rigtig godt valg, og jeg tror, Hooker bliver en stjerne.

16. Baltimore Ravens – CB Marlon Humphrey, Alabama
Søren Hygum Hansen: Jeg er ikke fan af det valg. Humphrey har et godt potentiale, men har store problemer med overblikket på de dybere kast, og selvom han er en én af draftens bedre cornerbacks, ville jeg have gået all-in på værdien og valgt enten O.J. Howard, Cam Robinson, Jonathan Allen eller Reuben Foster – alle Alabama-spillere – i stedet. Humphrey forstærker Ravens’ secondary, men der er dem, der mener, at han risikere at floppe som det tidligere Jets-førsterundevalg Dee Milliner.

17. Washington Redskins – DT Jonathan Allen, Alabama
Søren Hygum Hansen: Et stærkt valg. Allen havde kvalitet til top 3, men faldt på grund af spørgsmålstegn ved hans skuldre, der er kronisk skadede. Han er en fremragende run-stopper, der kan spille på alle positioner på forsvarslinjen. Redskins har hårdt brug for at forstærke et under-middel forsvar, og det kan Allen, når han er bedst. Han har et meget lavt bundniveau – og er allerede testet i den stærke SEC-konference, hvor han i 2016 lavede hele 10,5 sacks.

18. Tennessee Titans – CB Adoree’ Jackson, USC
Søren Hygum Hansen: Et solidt valg, men det overrasker mig alligevel, at Titans ikke tog O.J. Howard, der var den klart bedste tilbage på brættet. Jackson har et stort potentiale og returnede ni spark for touchdowns for the Trojans, så han kan også forstærke holdets special-teams øjeblikkeligt. Han har evnerne til at blive en rigtig god starter, men med tanke på, hvor stærk cornerback-gruppen er, er det lidt overraskende, at Titans ikke tog Howard eller Njoku og ventede til senere med at vælge en cornerback.

19. Tampa Bay Buccaneers – TE O.J. Howard, Miami
Søren Hygum Hansen: Et logisk og meget stærkt valg, da Buccaneers faldt så langt. Den anden, stærke tight end, David Njoku, var “mocket” til Buccaneers af mange, så da den endnu bedre Howard faldt hertil, slog Buccaneers til. Howard er én af de bedste tight ends, som draften har set i mange, mange år. Den 6’6, 251 pund-store tight end er komplet, han har et uindfriet potentiale som pass-catcher, men kan samtidig blokere godt, som han ofte gjorde det i Alabamas Pro Style-angreb. Buccaneers har i denne offseason forstærket sig med DeSean Jackson og nu Howard. Virkelig godt.

20. Denver Broncos – OT Garrett Bolles, Utah
Søren Hygum Hansen: Bolles havde en skidt baggrund og var tæt på at få en kriminel tilværelse, men han kom på rette spor og er en fremragende atlet, der blot skal poleres og udvikle sin football-intelligens. Ved The Scouting Combine imponerede han med nogle forrygende resultater i de målbare tests. Denver, der har forsøgt mange forskellige offensive tackles de senere år, prøver på ny at forstærke positionen og får en potentielt rigtig god venstre tackle i Bolles, hvis han kan udvikle sig yderligere.

21. Detroit Lions – LB Jarrad Davis, Florida
Jacob Nørtov: Lions har sagt farvel til DeAndre Levy, der missede masser af kampe over de seneste to sæsoner. Nu får de så Jarrad Davis, der godt nok mangler lidt størrelse, men han er en hårdfør type med enorm range til at spille fra sidelinje-til-sidelinje. Hos Lions kommer Davis til at spille sammen med Tahir Whitehead, der sidste år lavede imponerende 139 tacklinger, og de to giver nu løverne en fremragende duo, der både kan stoppe løbet og styrke opdækningen.

22. Miami Dolphins – ED Charles Harris, Missouri
Jacob Nørtov: Dolphins kan næsten ikke tro deres eget held. Alle meldinger gik på, at Harris og Derek Barnett var de to defensive ends, som Dolphins gik efter, og nu får de altså fingre i Harris. Dolphins har brug for at opgradere på den defensive linje, hvor Cameron Wake er blevet 35 år og kører på de sidste kilometer. Harris kan lære af Wake, inden han kan overtage rollen som den primære pass rusher. Et rigtig solidt og godt valg af Dolphins.

23. New York Giants – TE Evan Engram, Ole Miss
Jacob Nørtov: Giants har i mange år manglet en rigtig trussel på tight end og har ikke taget én i første runde siden Jeremy Shockey tilbage i 2002. Nu får de så fingre i Evan Engram, som i løbet af torsdagen fik mere og mere buzz som et potentielt førsterundevalg. Engram er en overdimensioneret receiver og kan både spille på linjen og flexes ud, og han bliver en matchup-brik for head coach Ben McAdoo. Held og lykke til resten af NFC East, der nu skal dække Odell Beckham, Brandon Marshall, Sterling Shepard og nu altså Evan Engram.

24. Oakland Raiders – CB Gareon Conley, Ohio State
Jacob Nørtov: Tidligere på ugen blev Conley anklaget af en 23-årige kvinde for en voldtægt på et hotel i Cleveland tidligere i april. Conley er ikke blevet arresteret eller sigtet i sagen og har skarpt afvist alle anklager. Ifølge NFL Networks Ian Rapoport tog Conley – på anmodning fra et andet NFL-hold – torsdag en løgndetektortest og bestod testen, og Raiders føler sig sikre på, at der ikke er hold i anklagerne mod Conley. I Conley får Raiders et top 15-talent, der er klar til at starte dag ét.

25. Cleveland Browns – S Jabrill Peppers, Michigan
Jacob Nørtov: Browns har stadig rigtig mange huller på forsvaret, og derfor kan de næsten ikke gå galt i byen med et defensivt valg. Peppers er alligevel lidt overraskende. Han er mere en atlet end en football-spiller, og han har ikke rigtigt nogen position. Peppers kan en masse ting, og han kan spille safety, linebacker, nickelback og er en super-returer. Han har kæmpe upside, og hvis Browns kan få coached ham på den rigtige måde, har de måske fundet en stjerne.

26. Atlanta Falcons – DE Takkarist McKinley, UCLA
Søren Hygum Hansen: Det var en kendt sag i de sidste dage frem mod draften, at Falcons ville handle op – efter enten McKinley eller Jordan Willis fra Kansas State. Falcons får den edge rusher, som holdet jagtede, der kan supplere Vic Beasley i en allerede lovende defensiv med masser af ungt talent. McKinley er ekstremt “speedy”, men ikke så smidig, som man kunne ønske sig i en ideel verden, men uanset hvad er duoen Beasley-McKinley på papiret skræmmende og virkelig talentfuld.

27. Buffalo Bills – CB Tre’Davious White, LSU
Søren Hygum Hansen: White startede fire sæsoner i den stærke SEC-konference og er en kamptestet cornerback, der har mødt de bedste wideouts, og som er virkelig god og stabil. Buffalo har mistet Stephen Gilmore, og White, der er en fysiskbetonet corner, kan erstatte ham og blive en god starter. Et virkelig solidt valgt.

28. Dallas Cowboys – DE Taco Charlton, Michigan
Søren Hygum Hansen: Vi vidste, at Cowboys enten ville jagte en edge rusher eller en cornerback, og det blev én til kanten oppe foran i Charlton. Han havde en forrygende 2016-sæson, men har kun startet ét år. Derfor satser Dallas på potentialet i den store power end, der er en overraskende god atlet. Det var ventet af mange lokalt i Dallas, at holdet ville vælge Kevin King fra Washington, hvis han var på brættet. Det var han – alligevel gik Dallas altså i en anden retning.

29. Cleveland Browns – TE David Njoku, Miami
Søren Hygum Hansen: Endnu en playmaker til Cleveland. Njoku har evnerne til at blive én af NFLs bedste tight ends. Han er en sjældent set god atlet på positionen, der minder iagttagere om en ung Vernon Davis, og han kan med tiden blive en All-Pro-kaliber tight end. Et fremragende godt valg af Browns, der handlede tre pladser op for at vælge Njoku, som kan blive ren dynamit i deres angreb, når den 20-årige tight end om nogle år er færdigudviklet. Her og nu er han fortsat meget upoleret.

30. Pittsburgh Steelers – OLB T.J. Watt, Wisconsin
Søren Hygum Hansen: Vi vidste, at Steelers ville forstærke forsvaret, og i lillebror Watt får Steelers en stærk, god outside linebacker, der passer perfekt til den type forsvar, som Steelers kører. Watt er ekstremt motiveret og passioneret, men ikke den allerbedste atlet. Alligevel kan han gøre en forskel – og hans attitude rammer lige hjertet på “Steeler Nation”. Et klogt valg.

31. San Francisco 49ers – ILB Reuben Foster, Alabama
Søren Hygum Hansen: Et opsigtsvækkende valg. 30 hold lod ham gå forbi, fordi der er spørgsmålstegn ved hans skuldre og hans person. Men Foster har talent til top 3, hvor 49ers var sat i forbindelse med ham, og alle meldinger fra scouts og eksperter går på, at Foster kan blive en All-Pro-linebacker. Han er et helt særligt talent, som NFL Networks Mike Mayock sammenligner med Luke Kuechly. hvis 49ers har gjort deres hjemmearbejde godt nok, kan han blive et rent “steal” så sent.

32. New Orleans Saints – OT Ryan Ramczyk, Wisconsin
Jacob Nørtov: En lille overraskelse. Det var forventet, at Saints ville bruge begge deres førsterundevalg på at styrke forsvaret, men med det sidste valg har de i stedet forstærket den offensive linje. På højre tackle har Zach Strief ikke mange år tilbage, og med et valg af Ryan Ramczyk, har Saints fundet afløseren for fremtiden. Ramczyk er en stærk teknikker, og han bevæger sig godt, så han styrker både Saints’ opdækning men også løbeangrebet. Et klogt sikkert valg der kan starte de næste mange, mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *