2017 NFL draft: De sikre 32 – Offensiven

Som altid sætter vi her få dage før årets NFL Draft fokus på de spillere, der lige nu er i spil til at blive valgt i første runde, og her gælder det først de offensive spillere.

I år er første runde en mere forsvarsorienteret draft, og nogle mener, at 75% af de bedste spillere hører til på defensiven.

Det betyder dog ikke, at første runde mangler interessante angrebsspillere, så lad os hoppe ud i det og se på, hvem der kan gå blandt de 32 første.

Quarterbacks

Det ligner et år, hvor de bedste quarterbacks kan ryge tidligt i første runde, selvom de ikke nødvendigvis har værdien til det.

Det samme skete i 2011 og grunden er, at mange hold har et behov på positionen her og nu eller på den relativt korte bane.

North Carolinas Mitch Trubisky er formentligt den første quarterback af brættet. Han kan potentielt gå til San Francisco 49ers med det andet valg (i teorien til Cleveland Browns med det første valg, men det vil være en gigantisk overraskelse), men det gør han næppe.

Mere realistisk er, at Trubisky ryger i top 10, hvor New York Jets’ spot (#6) er interessant for hold, der vil op foran Los Angeles Chargers. Jets vælger næppe selv Trubisky, men hold som Chargers (#7) og Buffalo Bills (#10) er outsidere.

Hvis ikke Trubisky ryger top 10, ender han formentligt hos Cleveland Browns med det 12. valg.

Clemsons DeShaun Watson har mange bejlere, men ingen synes større end Chicago Bears, der har det tredje valg. Spørgsmålet er, om Bears tør tage Watson dér, eller de venter til bunden af første runde eller toppen af anden. Det er et sats men realiteten er, at Watson ikke har værdi til at blive valgt i top tre.

Patrick Mahomes II har en stor stjerne hos Arizona Cardinals, der kan tage ham så tidligt som med det 13. valg. Hvis de takker nej, så ligner Houston Texans (#25) det absolut laveste for Mahomes.

Californias Davis Webb, Notre Dames Deshone Kizer og Tennessees Josh Dobbs har alle været nævnt i forbindelse med første runde, men ingen af dem er sandsynlige førsterundevalg.

Mindre sikre valg i parentes

Mitch Trubisky, North Carolina
DeShaun Watson, Clemson
Patrick Mahomes, Texas Tech
(Davis Webb, California)
(Deshone Kizer, Notre Dame)
(Josh Dobbs, Tennessee)
(Nathan Peterman, Pittsburgh)

Running backs

Det er en vanvittig god årgang af running backs, og der går som minimum to og formentligt tre backs i første runde.

LSU’s Leonard Fournette er en ”generations-back“, og han bør gå i top fem. 49ers kan tage ham med det andet valg, og lige nu ligner Jacksonville Jaguars (#4) “bunden” for den muskuløse Fournette.

Hvis Fournette ryger ud af top fem, vil hold som New York Jets (#6), Carolina Panthers (#8) og Cincinnati Bengals (#9) stå på spring.

Stanfords Christian McCaffrey går med stor sandsynlighed i den øverste halvdel, og meget kunne tyde på, at Panthers (#8) er stærkt interesseret i den alsidige back. Bookmakerne bakker det op med en over/under 8,5 på hans draftposition.

Skulle McCaffrey ryge ud af top-10 er Philadelphia Eagles (#14) en logisk destination.

Ifølge Tony Pauline fra Draftanalyst.com har et hold “in the teens” faktisk lovet McCaffrey, at de vil vælge ham, hvis han er på brættet. Så top 20 bør være stensikker.

Florida States Dalvin Cook har talent til at blive valgt i top 32, men fumbles, svage tests ved NFL Scouting Combine og ting uden for banen betyder, at han risikerer at falde til bunden af første runde. Bengals (#9), Eagles (#14), Indianapolis Colts (#15), Baltimore Ravens (#16), Tampa Bay Buccaneers (#19) kan dog alle bruge Cooks, og derfor kan han sagtens gå top 20.

Det er svært at se andre running backs blandt de 32 første, men hold øje med hybrid-spilleren Curtis Samuel, som Kansas City Chiefs (#27) har været meget interesseret i.

Alvin Kamara og D’Onta Foreman er to andre navne, der kan være i spil til bunden af første runde.

Det helt store wild card er Oklahomas Joe Mixon, der har talent til at blive valgt i top 15. Mixon er dog taget af flere board på grund af en voldssag mod en kvinde i 2014, men han er stadig på nogle boards, og lige nu er top 40 ikke urealistisk.

Det vil være overraskende, hvis Mixon bliver valgt i første runde, men det er langt fra umuligt.

Mindre sikre valg i parentes
Leonard Fournette, LSU
Christian McCaffrey, Stanford
Dalvin Cook, Florida State
(Joe Mixon, Oklahoma)
(Curtis Samuel, Ohio State)
(Alvin Kamara, Tennessee)
(D’Onta Foreman, Texas)

Wide receivers

Årgangen er dyb, men der er som udgangspunkt kun få virkelig store talenter, der er i spil til første runde. Ingen af dem er superprofiler og nogle har skadeshistorik, der bekymrer holdene.

Clemsons Mike Williams kan gå top 10 til hold som Cincinnati Bengals (#9) og Buffalo Bills (#10), men han kan også sagtens falde længere i første runde, hvis større talenter dropper en smule. Arizona Cardinals (#13) og Philadelphia Eagles (#14) er to hold, som også bør være interesseret i Williams.

Washingtons John Ross er superhurtig, men han har skadeshistorik, og det bekymrer nogle hold. Han er af den grund angiveligt fjernet fra nogle boards, men ikke desto mindre er Ross et top 20-valg.

Baltimore Ravens (#16) og Tennessee Titans (#18) mangler begge en typs som Ross, og Titans ligner hans bund.

Western Michigans Corey Davis kan (og bør) også gå blandt de 32 første. Problemet er dog, at han på grund af skader ikke har været i stand til at deltage i workouts og Scouting Combine, og derfor har NFL-holdene ikke nogle tider og mål på Davis. Samtidig kommer han fra en mindre konference (MAC). Men Davis ligner et top 25-valg og et hold som Detroit Lions (#21) kunne være en aftager.

Det vil overraske, hvis der går andre receivers i første runde end de tre.

Mindre sikre valg i parentes
Mike Williams, Clemson
John Ross, Washington
Corey Davis, Western Michigan

Tight ends

Gruppen af tight ends er stærkere end i mange, mange år, og Alabamas O.J. Howard er et helt legitimt top 10-valg.

Om den stærke Howard går så højt, må tiden vise, men han har i hvert fald talentet til det. Howard kan blive nappet af Jacksonville Jaguars (#4), men det vil trods alt være en overraskelse, hvis han bliver valgt så højt.

Tennessee Titans (#5), New York Jets (#6), Carolina Panthers (#8), Cincinnati Bengals (#9) og Cleveland Browns (#12) har alle behov for en type som Howard, så han ryger næppe ud af top 12.

Miamis David Njoku er en fantastisk pass catcher, og han kan blive valgt i top 20. Tampa Bay Buccaneers (#19) er ofte blevet nævnt som den mest logiske destination, men ryger Njoku forbi, er Miami Dolphins (#22) og New York Giants (#23) andre interessante hold.

Evan Engram fra Ole Miss er en forrygende receiver – og måske mere receiver end tight end – og han kan snige sig ind i bunden af første runde.

Mindre sikre valg i parentes
O.J. Howard, Alabama
David Njoku, Miami
(Evan Engram, Ole Miss)

Offensive tackles

Mens der er masser af talent på tight end, så kniber det lidt med de store navne på den offensive linje. Tre tackles bør dog se deres navn blive kaldt i første runde, og lige nu ligner Alabamas Cam Robinson den første af brættet.

Han er en stor, fysisk højre tackle, der har potentiale til at udvikle sig til oppasser på venstre side af linjen.

Interessen for tackles vil starte i midten af første runde, hvor hold som Indianapolis Colts (#15) og Baltimore Ravens (#16) har brug for hjælp “in the trenches”. Hvis ikke han ryger så tidligt, så står hold som Denver Broncos (#20) og New York Giants (#23) klar til at vælge Alabama-profilen.

Utahs Garett Bolles ligner et top 20-valg og kan meget vel ende hos Broncos. Hvis ikke han ender dér, vil Giants være et godt bud. Under alle omstændigheder vil det overraske, hvis ikke Bolles er af brættet i top 20.

Wisconsins Ryan Ramczyk er endnu en tackle, der formentligt går i første runde. Ramczyk kommer fra et godt program, og hans bund kunne godt være Houston Texans med det 25. valg. Ud over de tre går der næppe andre tackles i første runde.

Mindre sikre valg i parentes
Cam Robinson, Alabama
Garett Bolles, Utah
Ryan Ramczyk, Wisconsin

Offensive guards/centere

Sidste år blev der kun valgt to interior linemen i første runde – center Ryan Kelly og guard Joshua Garnett. I år er der stor chance for, at der kun bliver valgt én interior lineman blandt de 32 første, nemlig guard Forrest Lamp fra Western Kentucky. Lamp er alsidig og kan måske spille tackle, og derfor er han et potentielt top 20 valg.

Indianapolis Colts (#15) og Baltimore Ravens (#16) ligner de tidligste, han kan blive valgt, mens Miami Dolphins (#22) og Seattle Seahawks (#26) er to hold i bunden, der gerne ser Lamp falde så langt.

Mindre sikre valg i parentes
Forrest Lamp, Western Kentucky

Se hvor godt vi har ramt med “De sikre 32” i tidligere drafts.

2016 NFL draft: De sikre 32 – Offensiven
2016 NFL draft: De sikre 32 – Defensiven
2015 NFL draft: De sikre 32 – Offensiven
2015 NFL draft: De sikre 32 – Defensiven
2014 NFL draft: De sikre 32 – Offensiven
2014 NFL draft: De sikre 32 – Defensiven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *