2017 NFL draft: 19 kommentarer om 2. og 3. runde

Andendagen bød på masser af interessante og overraskende valg. Her får du 19 kommentarer om anden og tredje runde af 2017 NFL draft.

1) Jeg synes, Baltimore Ravens’ valg af outside linebacker Tim Williams med det 78. valg var et steal. Williams kunne være gået i første runde, men han testede positiv i flere dopingprøver i college, og det fik ham til at falde i draften.

Der er dog ingen tvivl om, at Williams er en af draftens mest dynamiske pass rushers, og hvis Ravens kan holde styr på Williams, er det en kæmpe opgradering til forsvaret. Som en sidenote valgte general manager Ozzie Newsome igen en spiller fra Alabama, og det er femte gang siden 2010-draften, at Newsome tager en spiller fra sit alma mater.

2) Det undrede mig, at Carolina Panthers valgte Ohio States running back/wide receiver Curtis Samuel i anden runde. Han er meget lig med deres førsterundevalg Christian McCaffrey, men han kan meget vel have været øverst på deres board.

Dave Gettleman er kendt for at gå efter størrelse og hurtighed, og Samuel passer helt klart på profilen på det sidste. Men Hvordan Mike Shula skal få Samuel og McCaffrey på banen samtidig og sammen med Jonathan Stewart, Kelvin Benjamin og Greg Olsen, det har jeg pt. ikke noget bud på…

3) Jeg er vild med, at Chicago Bears valgte tight end Adam Shaheen i anden runde. Han var totalt dominerende på lavere collegeniveau, men han er stor, fysisk og hurtig, og han kan blive quarterback Mitch Trubiskys go-to-guy om et års tid.

4) Det kom ikke som nogen overraskelse, at Cincinnati Bengals valgte running back Joe Mixon. Selv jeg havde plottet ham ind dér i min andenrunde mock draft. Bengals har nemlig aldrig været bange for at tage chancen på et stort talent med en kontroversiel baggrund, og valget af Mixon var godkendt af ejer Mike Brown.

Ifølge ESPN’s Adam Schefter var der kun fire hold, der havde Mixon på deres board, og Bengals var altså ét af dem. På banen har Bengals fået et ekstremt stort talent, der i løbet af 2017 med stor sandsynlighed overtager jobbet som starter fra Jeremy Hill/Giovani Bernard.

5) Mens jeg var vild med Cleveland Browns’ førstedagsvalg (Myles Garrett, Jabrill Peppers og David Njoku), kunne jeg ikke lide deres valg på andendagen. Quarterback DeShone Kizer har alverdens atletiske talent og den stærke arm, der passer godt til Hue Jacksons filosofi, men han er et kæmpe projekt, der ikke fik pæne ord med på vejen af sin tidligere college coach, Brian Kelly. Måske giver det pote; måske giver det ikke.

Defensive tackle Larry Ogunjobi er også ustabil i sine præstationer og kommer fra et lille college, Charlotte. Der er lang vej igen for ham.

6) Jeg er totalt vild med Houston Texans’ valg af running back D’Onta Foreman i bunden af anden runde. Han er stor, fysisk og har masser af hurtighed, og uden for banen er hans personlighed i top. Jeg kan godt se ham stjæle jobbet fra Lamar Miller i løbet af en sæson eller to.

7) Flot arbejde af Indianapolis Colts’ general manager Chris Ballard. Han fulgte sit førsterundevalg af safety Malik Hooker op med et valg af Floridas cornerback Quincy Wilson i anden runde, og Colts’ bageste forsvar er nu blevet betragteligt bedre. Defensive end Tarell Basham i tredje runde var også et godt valg til forsvarets forreste del.

8) Spændende med to ustabile defensive tackles, Malik McDowell og Nazair Jones, til Seattle Seahawks. Jeg er sikker på, at Pete Carroll og co. nok skal få det optimale ud af deres talenter.

9) Los Angeles Rams fik givet quarterback Jared Goff et par vigtige mål i wide receiver Cooper Kupp og tight end Gerald Everett. God idé, Sean McVay.

10) Jacksonville Jaguars gjorde det helt rigtige i toppen af anden runde. De valgte en stor, fysisk offensiv lineman i Cam Robinson, og det gav så meget mening, når de ønsker at ændre den offensive identitet. Robinson kan træde ind på venstre guard, og så bør han og Branden Albert kunne åbne masser af huller for topvalget, running back Leonard Fournette.

11) Los Angeles Chargers’ quarterback Philip Rivers må være en glad mand her lørdag. Torsdag fik han en stor, fysisk receiver i Mike Williams, og fredag draftede Chargers guard Forrest Lamp og Dan Feeney. Chargers har et rigtig godt hold og med Rivers oppe i alderen, er de i win-now mode. De tre valg har gjort truppen væsentligt stærkere på nøglepositioner.

12) Minnesota Vikings fik en fremragende running back i Dalvin Cook i anden runde. Det var tiltrængt, for Latavius Murray er ikke en foundation/featured back. Det kan Cook blive, og han får ideelle arbejdsbetingelser i en dome. Valget af center Pat Elflein styrker desuden midten af den offensive linje. Det var smart.

13) Running back Kareem Hunt er et spændende valg for Kansas City Chiefs i tredje runde. Pas på dit job, Spencer Ware…

14) Som Patriot-fan er jeg stor fan af de to valg, som Bill Belichick fik ud af andendagen. Edge rusheren Derek Rivers var et sack-monster i college, og sådan en type har vi fans skreget på i mange, mange år.

Tackle Antonio Garcia er rå og upoleret, men når først han er blevet skolet af offensive line coach Dante Scarnecchia, er han klar til at overtaget starterjobbet på venstre tackle næste år, når Nate Solder er free agent. Jeg ser bare ikke Patriots betale Solder 10 millioner dollars på en ny aftale, og så er det godt at Garcia står klar i kulissen.

15) På papiret virkede New Orleans Saints’ valg af running back Alvin Kamara en smule mærkeligt. Men ved nærmere eftertanke giver det god mening. Kamara var ikke featured back i college, og jeg tror ikke, han kan blive det i NFL.

Til gengæld er han en fremragende pass catcher og en type, der kan få 10-12 touches pr. kamp. Han kommer til at indgå i rotation med Mark Ingram og Adrian Peterson.

16) Valget af cornerback Sidney Jones allerede i anden runde er et “boom eller bust”-pick fra Philadelphia Eagles. Jones genoptræner lige nu fra en akillessene-skade, og han starter formentligt sæsonen på PUP-listen.

Det store spørgsmål er, om Jones nogensinde genvinder sin styrke og power i senen og bliver den spiller, som Eagles var klar til at tage med det 14. valg. Gør han det, har Eagles fået enorm god værdi i anden runde. Men der er en risiko for, at Jones har mistet lidt af sit eksplosive antrit. Det vil tiden vise.

17) New York Giants kan meget vel have fundet deres næste franchise quarterback i Davis Webb. Han får god tid til at lære bag Eli Manning. Gæt hvor head coach Ben McAdoo har set samme scenario udspille sig? I Green Bay Packers hvor han var tight end coach mens Aaron Rodgers ventede på at overtage jobbet fra Brett Favre…

18) Jeg synes, det er lidt fedt, at Pittsburgh Steelers valgte Pittsburgh running back James Conner i tredje runde. Conner kæmpede mod og vandt over en kræftsygdom, og nu får han lov til at fortsætte i sin karriere i sin hjemstat.

20) Jeg er totalt vild med Washington Redskins’ valg af Alabama linebacker Ryan Anderson i anden runde. Han kan blive bedre end den mere profilerede Tim Williams, som Baltimore Ravens valgte.

Fortsat god draft!

Læs også: Flere hold forventer at Knappe bliver valgt
Læs også: Før NFL-draftens tredjedag: 15 top-navne tilbage i draften
Læs også: 2017 NFL draft: Eksperternes sleepers på tredjedagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *