2016 NFL Mock Draft 2.0 – Jacob Nørtov

Med lidt over tre uger til 2016 NFL draft er det tid til en ny mock draft. Her kan du se, hvordan mine 31 førsterundevalg falder.

1. Tennessee Titans – OT Laremy Tunsil, Ole Miss
Mere og mere peger på, at Titans vælger Tunsil med det første valg. Titans er nødt til at passe på Marcus Mariota, og det vil give dem mulighed for at flytte Taylor Lewan til højre side.

2. Cleveland Browns – QB Carson Wentz, North Dakota State
Browns har signet Robert Griffin III, men det er langt fra sikker, at han kan genfinde formen fra rookie-sæsonen. Aftalen med RG3 giver dog Browns mulighed for at lade en rookie quarterback udvikle sig, og derfor napper de Carson Wentz.

3. San Diego Chargers – S Jalen Ramsey, Florida State
Ramsey er mit valg, men spillere som Joey Bosa, DeForest Buckner, Myles Jack og sågar Ronnie Stanley er også i spil. I sidste ende tror jeg dog, at Chargers går med Ramsey, der vil opgradere en svagt besat secondary.

4. Dallas Cowboys – QB Jared Goff, California
Jerry Jones har sagt, at Cowboys ikke vælger en quarterback med det fjerde valg. Jeg tror ham ikke. Cowboys drafter meget sjældent så højt, og de har mulighed for at vælge en potentiel franchise quarterback. Tony Romo har været meget skadet, og derfor er Goff valget.

5. Jacksonville Jaguars – LB Myles Jack, UCLA
Her begynder det for alvor at blive interessant. Jaguars kan gå flere retninger men i sidste ende tror jeg, at de vurderer, at Jack er det største atletiske talent. Samtidig har Jaguars langt mere brug for en linebacker end en decideret pass rusher som Joey Bosa.

6. Baltimore Ravens – DE Joey Bosa, Ohio State
Jeg kan sagtens se Ravens tage DeForest Buckner eller Ronnie Stanley. Men Ozzie Newsome er tro mod sit draft board, og her vil jeg tro, at Bosa er øverst. Han er en klassisk Raven: Fysisk og med en stor passion for football.

7. San Francisco 49ers – DE DeForest Buckner, Oregon
49ers snupper Buckner og teamer ham op med holdkammeraten fra the Ducks, Arik Armstead, som de valgte sidste år. 49ers har hårdt brug for hjælp til forsvaret, og Buckner er et potentielt top fem-talent.

8. Philadelphia Eagles – RB Ezekiel Elliott, Ohio State
Eagles har positioneret sig til at vælge Elliott ved at handle et par spillere til Miami (og rykke fra 13.-valget til ottendevalget) og ved at handle DeMarco Murray. Doug Pederson har brug for en featured back, og Elliott er det perfekte valg.

9. Tampa Bay Buccaneers – CB Vernon Hargreaves, Florida
Jeg har set rygter om, at Bucs ikke skulle være helt solgt på Hargreaves, men det er et af de valg, der har holdt ved i flere måneder. Bucs er meget svagt besat på cornerback-positionen, og Hargreaves vil være det rigtige valg.

10. New York Giants – LB Leonard Floyd, Georgia
Hargreaves, Floyd og Shaq Lawson er de stærkeste kort her. Hargreaves er væk, så mit bud lige nu er Floyd. Giants har et hul på weak side-linebacker, og her kan Floyd starte og blive brugt som pass rusher i forskellige situationer.

11. Chicago Bears – OT Ronnie Stanley, Notre Dame
Bears har signet Bobby Massie, men hverken han eller Charles Leno er løsningen på venstre tackle. Stanley vil være det perfekte valg for Bears, der med sindsro kan smide Massie ind på højre tackle og lade Kyle Long rykke en tak indad.

12. New Orleans Saints – DT Sheldon Rankins, Louisville
Saints har signet Nick Fairley, men både han og den anden starter John Jenkins er free agents til næste år. Defensive tackle er det største behov for Saints, og derfor går de med den bedste på brættet. Derfor bliver det Sheldon Rankins.

13. Miami Dolphins – CB Eli Apple, Ohio State
Dolphins har hentet Byron Maxwell, der skuffede enormt hos Eagles. Modsat starter Jamar Taylor, så der er brug for mere talent til positionen. Apple har størrelse og fysik til at match op med de bedste receivers, og dem er der mange af i AFC East.

14. Oakland Raiders – CB William Jackson III, Houston
Raiders har tidligere hentet Sean Smith i free agency, men forsvaret har brug for mere hjælp. Godt nok havde Raiders ikke stor succes med D.J. Hayden fra Houston, men Jackson III har både højde og hurtighed, og han vil kunne starte for Raiders.

15. Los Angeles Rams – WR Laquon Treadwell, Ole Miss
Treadwell mangler hurtighed og er primært possession receiver, men han er en forrygende én af slagsen og vil give Rams den go-to receiver, de har manglet i mange år. Treadwell vil være det logiske valg for Jeff Fisher og Les Snead.

16. Detroit Lions – OT Jack Conklin, Michigan State
Lions’ offensive linje er ikke i særlig god stand, og Conklin vil være en glimrende opgradering på højre side, hvor Michael Ola lige nu er projekteret som starter. Conklin er et lokalt talent med masser af fysik og vindermentalitet. 

17. Atlanta Falcons – ILB Reggie Ragland, Alabama
Falcons har signet flere linebackers i forsøget på at skabe dybde på positionen, men de har brug for en ung styrmand, der kan sikre midten af forsvaret i mange år frem. Det kan Ragland, der er fuldt på højde med tidligere Alabama-profiler som Donta’ Hightower og C.J. Mosley.

18. Indianapolis Colts – OC Ryan Kelly, Alabama
Colts har solide starter i tackles Anthony Castonzo og Jack Mewhort, men den inderste del af linjen har brug for masser af hjælp. Colts kan også gå med pass rush til forsvaret, men det er vigtigst at holde Andrew Luck oprejst. Ryan Kelly vil kunne starte de næste 10 år.

19. Buffalo Bills – ILB Darron Lee, Ohio State
Bills har set masser af linebackers an, og de skal have opgraderet på positionen. Selvom pass rush er det største behov, så vil Lee udfylde et hul på weak inside linebacker. Han er en fantastisk atlet, der vil kunne spille alle tre downs for Rex Ryans forsvar.

20. New York Jets – DT A’Shawn Robinson, Alabama
Jets har overflod af dygtige defensive ends, men de mangler en rigtig midtermand, der kan stække løbet. Robinson er oksestærk og er samtidig ekstremt atletisk, og han giver Jets en nose tackle, de kan flytte rundt på afhængig af “down and distance”.

21. Washington Redskins – DT Andrew Billings, Baylor
Redskins har mistet nose tackle Terrance Knighton, der startede 15 kampe sidste år, og nu skal de finde en erstatning. Billings er enormt stærkt og ifølge mange den bedste nose tackle i dette års draft.

22. Houston Texans – WR Corey Coleman, Baylor
Texans skal finde en starter modsat DeAndre Hopkins, og de har vist stor interesse for Corey Coleman. Baylor-receiveren er en rå route runner, men han er eksplosiv med bolden i hænderne og vil passe godt til Bill O’Briens angreb.

23. Minnesota Vikings – WR Josh Doctson, TCU
Endnu en receiver ryger af brættet. Vikings spiller i en dome fra den kommende sæson, og det giver nye muligheder for Teddy Bridgewater. Stafon Diggs viste masser af potentiale sidste år, men Vikings skal finde en dyb trussel, og det bliver Doctson.

24. Cincinnati Bengals – DT Jarran Reed, Alabama
Bengals bliver “Sorteper” i spillet om de bedste receivers og kan gå med Will Fuller. Men han har næppe værdi til første runde, så derfor går de med den bedste defensive lineman på brættet. Reed er en plug-and-play nose tackle.

25. Pittsburgh Steelers – S Keanu Neal, Florida
Steelers tillod tredjeflest passing yards sidste år, hvor de for første gang manglede Troy Polamalu. Derfor vil saftey være højt på deres liste, og Steelers har et godt øje til Neal. Han er en hård hitter og en virkelig god atlet, der kan patruljere den bageste del af forsvaret.

26. Seattle Seahawks – OT Taylor Decker, Ohio State
Deckers fremtid i NFL ligger formentligt på højre side af linjen, og her mangler Seahawks hjælp. Han er en stærk run-blocker, og højre tackle Garry Gillian kan flyttes til venstre side, hvor free agent-tilføjelsen Bradley Sowell næppe er løsningen.

27. Green Bay Packers – DT Vernon Butler, Louisiana Tech
Jeg overvejede linebacker Jaylon Smith, for han ville være Best Player Available. Men hans alvorlige knæskade sender mig i en anden retning. Packers har brug for hjælp på den defensive linje, og Butler vil være et godt fit.

28. Kansas City Chiefs – QB Paxton Lynch, Memphis
Chiefs synes opsat på at vælge en quarterback til fremtiden, og Lynch vil være et logisk valg. Han har brug for to-tre sæsoner til at lære NFL, og Andy Reid har flere gange taget en quarterback tidligt i draften, selvom de har haft en etableret starter.

29. Arizona Cardinals – OG Cody Whitehair, Kansas State
Jeg tror, at Cardinals primære mål er center Ryan Allen og førnævnte Lynch. Men da begge er væk, så ruller de med den bedste interior lineman på brættet. Det er Whitehair, der har spillet alle fem offensive line-positioner i college og vil give Cardinals masser af fleksibilitet.

30. Carolina Panthers – Su’A Cravens, USC
Panthers ramte plet med Shaq Thompson sidste år, og nu forsøger de igen med en hybrid safety-linebacker. Carolina har vist stor interesse i Cravens, der kan være fremtidens mand, når Thomas Davis stopper karrieren.

31. Denver Broncos – DE Kevin Dodd, Clemson
Broncos har mistet flere profiler i free agency, og de har brug for hjælp til den defensive linje. Dodd mangler startererfaring fra college, men han har et godt instinkt og forstår spillet. Han vil kunne bidrage i rotationen som rookie.

# New England Patriots – Forfeited pga. Deflategate

De her klarede ikke cuttet..

OLB Kamalei Correa, Boise State
Der er ingen tvivl om, at Correa er en eksplosiv atlet, men de seneste rygter siger, at magne hold grader ham som et anderundevalg. Når det så er sagt, så har de fleste hold et sted mellem 18 og 23 (+/-) spillere med førsterunde grades, så Correa kan sagtens ryge i bunden af første runde. Bare ikke lige nu i min mock draft. 

DE Shaq Lawson, Clemson
Lawsons skulderskade blev “flagged” ved NFL Scouting Combine, og han skal til medical recheck i midten af april. Hans status er usikker, og han ligger lige nu som grænsevalg til første runde.

DT Robert Nkemdiche, Ole Miss
Nkemdiche er et stort talent på banen, men hans problemer uden for stregerne vil afholde nogle hold fra at vælge ham. Jeg kan se ham ryge i bunden af første runde, men lige nu har jeg ham udenfor de første 31.

OLB Jaylon Smith, Notre Dame
Et top fem-talent hvis han er skadesfri. Medical recheck i Indianapolis kommer til at bestemme hans draftværdi, og hvis fremtidsudsigterne efter 2016 er gode, så ryger han i første runde. Men indtil da er han ikke med.

CB Mackenzie Alexander, Clemson
Alexander forlader college uden at have lavet én eneste interception, og der er aldrig blevet valgt en cornerback i første runde, der ikke havde lavet en interception. Betyder det, at Alexander ikke kan ryge i første runde? Nej, men lige nu ligger han som et borderline førsterundevalg.

OLB Noah Spence, Western Kentucky
Jeg kan godt se Spence blive valgt af et hold som Buffalo Bills, men jeg er usikker på hans reelle værdi på grund af hans problemer uden for banen. Han imponerede hos Western Kentucky, men det var på lavere niveau, og han testede ikke godt i Indianapolis. Muligt førsterundevalg men langt fra sikkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *