2016 NFL draft: De sikre 32 – Offensiven

Som altid sætter vi her få dage før årets NFL Draft fokus på de spillere, der lige nu er i spil til at blive valgt i første runde, og her gælder det først de offensive spillere.

Holdene har typisk kun omkring 15-20 spillere med førsterundekarakter, og i år er langt de fleste enige om, at værdien i draften ligger i området 20-60.

Derfor er der mange navne i spil til første runde, så lad os hoppe ud i det.

Quarterbacks

Sidste år blev der kun valgt to quarterbacks i første runde, Jameis Winston og Marcus Mariota, og de gik som nummer ét og to. Herefter skulle vi helt ned til tredje runde og det 75. valg, før New Orleans Saints tog den næste quarterback, Garrett Grayson.

I år vil der som minimum blive valgt to quarterbacks i første runde, idet Californias Jared Goff og North Dakota States Carson Wentz bliver valgt som de to første spillere af Los Angeles Rams og Philadelphia Eagles – formentligt i den nævnte rækkefølge.

Memphis’ Paxton Lynch har også en meget realistisk chance for at blive valgt i første runde, og han kan gå så højt som i top 10 til et hold som San Francisco 49ers (#7) eller Cleveland Browns (#8). 

Falder Lynch ud af top 10, ligner Buffalo Bills (#19) og New York Jets (#20) de næste bud. I bunden af første runde er Kansas City Chiefs (#28), Arizona Cardinals (#29) og Denver Broncos (#31) logiske aftagere.

Ud over Lynch nævnes en spiller som Penn States Christian Hackenberg som et muligt valg i første runde. Bills vil overveje ham med det 19. valg, og andre hold i bunden kunne blive fristet af hans stærke arm. 

Michigan States Connor Cook er et andet navn, der kan ende i første runde, men det er ligesom med Hackenberg tvivlsomt.

Mindre sikre valg i parentes

Jared Goff, California
Carson Wentz, North Dakota State
Paxton Lynch, Memphis
(Christian Hackenberg, Penn State)
(Connor Cook, Michigan State)

Running backs

Efter to år uden en running back i første runde, blev der i 2015-draften valgt hele to styks. Todd Gurley røg til St. Louis Rams med det 10. valg, og San Diego Chargers tog siden Melvin Gordon med det 15. valg.

I år er Ohio States Ezekiel Elliott det eneste stensikre valg i første runde, og han kan potentielt blive valgt i top fem. Sker det, vil det være første gang siden 2012, at en running back ryger så højt. Elliott er i spil til Dallas Cowboys (#4) og potentielt også Cleveland Browns (#8) og New York Giants (#10) i top 10.

Falder Elliott yderligere, står Chicago Bears (#11) og Miami Dolphins (#13) klar til at slå til. Han falder næppe længere.

Alabamas Derrick Henry har en lille chance for at blive valgt i første runde, men det er næppe særlig sandsynligt. Henry kan dog gå i bunden af første runde, hvis et hold handler op, og det samme kunne gøre sig gældende for Devontae Booker fra Utah.

Mindre sikre valg i parentes

Ezekiel Elliott, Ohio State
(Derrick Henry, Alabama)
(Devontae Booker, Utah)

Wide receivers

Dette års gruppe af wide receivers kan ikke måle sig med de foregående års klasser, og derfor ser vi næppe seks valg, som det var tilfældet sidste år. Faktisk ligner fire wide receivers det maksimale antal, og potentielt kan vi ende med kun to eller tre.

Det skyldes, at der ikke er noget supertalent, og at der er masser af værdi i midten af draften.

Ole Miss’ Laquon Treadwell var længe det absolut sikreste kort og et potentielt top 10-valg, men i de sidste uger er han tilsyneladende faldet lidt på holdenes draft boards. Treadwell kan gå så højt som til New York Giants (#10) og falde helt til Kansas City Chiefs (#28).

TCU’s Josh Doctson, Notre Dames Will Fuller og Baylors Corey Coleman ligner alle valg i 20’erne, hvor der ventes at komme et “run” på positionen. Her er Houston Texans (#22), Minnesota Vikings (#23) og Cincinnati Bengals (#24) og førnævnte Chiefs alle i markedet for en wide receiver.

Ohio States Michael Thomas har været nævnt som et potentielt førsterundevalg, men lige nu ser det ikke ud til, at han klarer cuttet til de første 31.

Mindre sikre valg i parentes

Laqoun Treadwell, Ole Miss
Josh Doctson, TCU
Will Fuller, Notre Dame
Corey Coleman, Baylor
(Michael Thomas, Ohio State)

Tight ends

18 tight ends røg af brættet sidste år, men vi skulle helt ned til det 55. valg for at finde den første. Det var Maxx Williams, der blev ringet op af Baltimore Ravens, og dermed blev den først valgte tight end.

I år er det også tvivlsomt, om der vil blive valgt en tight end i første runde. Arkansas’ Henry Hunter er den bedste på positionen, og han kan med lidt held blive valgt i bunden af første runde af et hold som Green Bay Packers (#27).

Det er dog mere realistisk, at Hunter først blive valgt på andendagen, ligesom det er tilfældet for Ohio States Nick Vannett og Stanfords Austin Hooper.

Mindre sikre valg i parentes

(Henry Hunter, Arkansas)
(Nick Vannett, Ohio State)
(Austin Hooper, Stanford)

Offensive tackles

Der venter de 32 hold en ganske god gruppe af offensive tackles, når draften ruller afsted på torsdag. Sidste år blev der valgt fire styks i første runde, og det tal kan måske godt blive overgået i år.

Det starter i top 10, hvor Ole Miss Laremy Tunsil og Notre Dames Ronnie Stanley bør ryge af brættet til hold som Baltimore Ravens (#6), San Francisco 49ers (#7), Cleveland Browns (#8) og New York Giants (#10).

Vi kan også godt inkludere Michigan States Jack Conklin i den gruppe, for Spartans-talentet er et rygende varmt navn her få dage før draften.

Conklin kan sagtens være i spil til både Browns og Giants. Hvis ikke Conklin går i top 10, så ligner Tennessee Titans (#15) hans absolutte bund.

Næste mand i rækken er Ohio States Taylor Decker, som med lidt held kan gå i top 15, men det er mere sandsynligt, at Decker ender som et top 20-valg hos eksempelvis Indianapolis Colts (#18) eller New York Jets (#20).

Ud over de fire stensikre førsterundvalg er specielt tre navne nævnt i forbindelse med første runde. Det drejer sig om Indianas Jason Spriggs, Texas A&M’s Germain Ifedi og Texas Techs La’Raven Clark.

Ifedi kan være et logisk valg til Seattle Seahawks (#26), mens Spriggs flere gange har været kædet sammen med Denver Broncos (#31).

Clark er lige nu et virkelig varmt navn. Han har blandt andet taget 10 officielle besøg og været igennem 12 private workouts, så der er masser af interesse. Mens Spriggs og Ifedi har en ganske realistisk chance for at blive valgt i første runde, så er det dog mere tvivlsomt for Clark.

Mindre sikre valg i parentes

Laremy Tunsil, Ole Miss
Ronnie Stanley, Notre Dame
Jack Conklin, Michigan State
Taylor Decker, Ohio State
(Germain Ifedi, Texas A&M)
(Jason Spriggs, Indiana)
(La’Raven Clark, Texas Tech)

Offensive guards

I modsætning til sidste år, hvor Brandon Scherff blev valgt i top fem, mangler guard-gruppen denne gang et virkelig top-talent.

Derfor er det langt fra sikkert, at der vil blive valgt en guard i første runde.

Det er kun Kansas States Cody Whitehair, der har en chance for at få sit navn kaldt på førstedagen, men lige nu ser det ud til, at han må vente til fredagen.

Mindre sikre valg i parentes

(Cody Whitehair, Kansas State)

Offensive centere

Sidste år blev Cameron Erving valgt i top 20, og der er gode chancer for, at vi igen i år ser en center valgt så tidligt.

For Alabamas Ryan Kelly er nemlig et virkelig stærkt kort på midterpositionen, og der er en god chance for, at han går i top 20.

Indianapolis Colts (#18) kan slå til, hvis de ikke får fingre i en af de bedste tackles. I bunden af første runde står hold som Seattle Seahawks (#26) og Arizona Cardinals (#29) klar med åbne arme, hvis Kelly skulle nå så langt.

Under alle omstændigheder ser det ud til, at Kelly bliver valgt på førstedagen af 2016 NFL draft.

Mindre sikre valg i parentes

Ryan Kelly, Alabama

Se hvor godt vi ramte plet sidste år med 2015 NFL draft: De sikre 32 – offensiven

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *