2016 NFL draft: De sikre 32 – Defensiven

Som altid sætter vi her få dage før årets NFL Draft fokus på de spillere, der lige nu er i spil til at blive valgt i første runde, og her gælder det de defensive spillere.

Holdene har typisk kun omkring 15-20 spillere med førsterundekarakter, og i år er langt de fleste enige om, at værdien i draften ligger i området 20-60.

Derfor er der mange navne i spil til første runde, så lad os hoppe ud i det.

Defensive ends

Årets draft kan byde på et overflødighedshorn af talent på den defensive linje, og der er masser af spillere med værdi til at blive valgt i første runde.

På defensive end er den store stjerne Ohio States Joey Bosa, der potentielt kan blive valgt i top fem af Dallas Cowboys (#4) og Jacksonville Jaguars (#5). Baltimore Ravens (#6) vil også være en bejler, men hvis Bosa ryger forbi ravnene, ligner Tampa Bay Buccaneers (#9) en endestation. 

Oregons DeForest Buckner appellerer til 3-4 hold, og San Diego Chargers (#3) er det første bud på en ny arbejdsgiver. Hvis Chargers melder pas, så står Ravens (#6) formentligt klar med åbne arme. San Francisco 49ers (#7) er angiveligt desperate for at lande Buckner, men de får næppe chancen.

Clemsons Shaq Lawson lurer omkring top 15, og et hold som Chicago Bears (#11) har været meget interesseret i Tiger-talentet. Hvis Bears melder pas, så falder Lawson næppe længere end til Atlanta Falcons (#17).

Holdkammeraten Kevin Dodd har potentiale til at blive valgt i bunden af første runde, ligesom Eastern Kentuckys Noah Spence også kan snige sig ind. Spence kan dog også gå væsentligt højere, hvis hold er fortrolige med hans brogede fortid. Oklahoma States Emmanuel Ogbah og Floridas Jonathan Bullard kan med lidt held også blive valgt på førstedagen.

Mindre sikre valg i parentes

Joey Bosa, Ohio State
DeForest Buckner, Oregon
Shaq Lawson, Clemson
(Kevin Dodd, Clemson)
(Noah Spence, Eastern Kentucky)
(Emmanuel Ogbah, Oklahoma State)

Defensive tackles

Det er en helt uhyggelig stærkt gruppe af defensive tackles, der venter holdene, når draften sætte i gang. Sidste år gik der kun to “rene” defensive tackles i første runde (Danny Shelton, Malcolm Brown), men i år har hele otte styks realistisk chance for at ryge i torsdag.

Louisvilles eksplosive Sheldon Rankins er et valg i top 15, og han er et meget populært valgt til New Orleans Saints (#12). Hvis ikke Saints snupper Rankins, så kan Detroit Lions (#16) være en destination.

De to Alabama-linemen, Jarran Reed og A’Shawn Robinson samt Baylors Andrew Billings, Louisiana Techs Vernon Butler, Mississippi States Chris Jones, UCLA’s Kenny Clark og Ole Miss’ Robert Nkemdiche, lurer i den nederste halvdel af første runde.

De tilbyder noget forskelligt hver især og flere kan også bruges som defensive ends i 3-4 systemer.

Alle er mulige valg til førnævnte Saints, Lions, Indianapolis Colts (#18), Buffalo Bills (#19), Washington Redskins (#21), Houston Texans (#22), Cincinnati Bengals (#24), Seattle Seahawks (#26), Green Bay Packers (#27), Arizona Cardinals (#29) og Denver Broncos (#31).

Mindre sikre valg i parentes

Sheldon Rankins, Louisville
Jarran Reed, Alabama
A’Shawn Robinson, Alabama
(Andrew Billings, Baylor)
(Vernon Butler, Louisiana Tech)
(Chris Jones, Mississippi State)
(Kenny Clark, UCLA)
(Robert Nkemdiche, Ole Miss)

Linebackers

Hvis ikke det havde været for en alvorlig knæskade i 2015-sæsonen, ville UCLA’s Myles Jack have været et stensikkert top fem-valg. Nu må stortalentet nøjes med at være et sikkert top 10 valg, der med held kan gå i top fem.

Jacksonville Jaguars (#5) er vilde med Jack, men spørgsmålet er, om lægestaben har sagt god for hans knæproblemer. Hvis ikke Jaguars tager Jack, kan han ryge helt ned til New York Giants (#10) men næppe meget længere.

Mens Jack synes at være på vej “ned”, så er få spillere mere brandvarme end Georgias Leonard Floyd. Han er et atletisk supertalent, som New York Giants (#10) er vilde med, men måske når han slet ikke så langt. Jaguars kan tage chancen, hvis de lader Jack passere. Floyds bund ligner lige nu Chicago Bears (#11).

Ohio States run-and-chase linebacker, Darron Lee, mangler noget fysik, men han er hurtig og kan dække op. Det værdisætter NFL-holdene meget højt. Derfor kan Lee gå så tidligt som til Miami Dolphins (#13) eller Oakland Raiders (#14) men mere realistisk er Atlanta Falcons (#17) og Buffalo Bills (#19).

Alabamas Reggie Ragland er en benhård, old school type, der primært er dygtig til at stoppe løbet. Hvis ikke Falcons eller Bills napper ham, så står Washington Redskins (#21) klar til at slå til.

Boise States Kamalei Correa kan være i spil til Colts eller New York Jets (#20), men han kan også ligeså godt ryge ud af første runde. USC’s hybrid Su’A Cravens er populær hos Carolina Panthers (#30) og kan med lidt held blive valgt på førstedagen.

Notre Dames Jaylon Smith er lige nu et totalt wild card. Nogle mener, at han kan blive taget med et sent valg i første runde af hold, som har råd til at lade ham sidde et år eller to. Andre mener, at Smith ryger ud af top 100… Under alle omstændigheder har han en chance for at blive valgt på førstedagen, fordi talentet er enormt.

Mindre sikre valg i parentes

Myles Jack, UCLA
Leonard Floyd, Georgia
Darron Lee, Ohio State
Reggie Ragland, Alabama
(Kamelei Correa, Boise State)
(Su’a Cravens, USC)
(Jaylon Smith, Notre Dame)

Cornerbacks

Sidse år blev tre cornerbacks blev valgt i top 20, og det kan måske ske igen i år.

Floridas Vernon Hargreaves III har en chance for at blive valgt i top 10, hvis Tampa Bay Buccaneers (#9) eller New York Giants (#10) tager talentet. Hvis ikke Hargreaves III ryger i de to spot, så kan Miami Dolphins (#13) eller Oakland Raiders (#14) slå til.

Ohio States Eli Apple har størrelse og fysik, men han kunne godt have bedre boldevner, og det kan få ham til at falde en smule i torsdagens første runde. Apple kan gå så højt som til Dolphins og Raiders, men han kan også falde helt til Pittsburgh Steelers (#25), der er vilde med Ohio State-talentet.

Houstons William Jackson III har en bejler i Raiders, men han kan ligsom Apple også ryge ned til bunden af første runde.

Clemsons Mackenzie Alexander har talentet til at blive valgt på førstedagen, men han har ikke lavet én eneste interception i sin college karriere, og der er aldrig blevet valgt en cornerback i første runde med nul interceptions. Artie Burns fra Miami er et andet navn, der potentielt kan gå blandt de 31 første valg.

Mindre sikre valg i parentes

Vernon Hargreaves III, Florida
Eli Apple, Ohio State
(William Jackson III, Houston)
(Mackenzie Alexander, Clemson)
(Artie Burns, Miami)

Safeties

Florida States Jalen Ramsey er måske den bedste spiller i årets draft, og han er et stensikkert valg i top fem. Ramsey, der også kan spille cornerback, kan blive snuppet af San Diego Chargers (#3), men hvis vestkystholdet går i en anden retning, så står Jerry Jones’ Dallas Cowboys (#4) klar. Ramsey er angiveligt højst på Cowboys’ board.

Efter Ramsey skal vi ned til bunden af første runde eller i hvert fald til midten. West Virginias Karl Joseph har skadeshistorik, men han er et muligt valg på førstedagen. Det samme er Floridas Keanu Neal og Ohio States, der kan gå til et hold som eksempelvis Steelers (#25).

Mindre sikre valg i parentes

Jalen Ramsey, Florida State
(Karl Joseph, West Virginia)
(Keanu Neal, Florida)
(Von Bell, Ohio State)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *