2016 NFL draft review: San Francisco 49ers

Hvordan klarede 49ers sig dette i dette års draft? Du får her en vurdering.

Draftklasse

DL DeForest Buckner, Oregon (1/7)
G Joshua Garnett, Stanford (1/28)
CB Will Redmond, Mississippi State (3/68)
CB Rashard Robinson, LSU (4/133)
DE Ronald Blair, Appalachian State (5/142)
T John Theus, Georgia (5/145)
T Fahn Cooper, Mississippi (5/174)
QB Jeff Driskel, Lousiana Tech (6/207)
RB Kelvin Taylor, Florida (6/221)
WR Aaron Burbridge, Michigan State (6/213)
CB Prince Charles Iworah, Western Kentucky (7/249)

Det kunne vi lide

Valget af DeForest Buckner giver San Francisco 49ers en “blue chipper”, som holdet ikke har for mange af, efter at at free agency, overraskende tidlige exitter og senere års svage draft-klasser har rippet holdet for masser af talent. Der er angiveligt folk i NFL, der mener, at Buckner var draftens bedste forsvarstalent, så at få ham ved syvendevalget var stærkt. Han bliver en grundsten på forsvarslinjen og vil kunne forstærke forsvaret som “five technique” i 3-4-forsvaret og indvendig som pass-rusher, når holdet står i 4-3-formationen. Både general manager Trent Baalke og head coach Chip Kelly elsker store, stærke spillere, og det er den 6 fod 7 inches-høke, 293 pund-store Buckner i høj grad.

Det kunne vi ikke lide

Trent Baalke undlod reelt at opgradere de offensive “skill positions”, ligesom han heller ikke gjorde det i free agency. Det er et stort problem, for få hold har eksempelvis en så svag kombineret gruppe af wideouts og tight ends som 49ers. Ja, der var sen-draft-valgene af Aaron Burbridge og Kelvin Taylor, der bestemt kan overraske, men det er langt fra sikkert, og for et hold, der har Torrey Smith som første-receiver og Vance McDonald som startende tight end, er det overraskende, at 49ers ikke i det mindste fandt spillere, der kunne skabe konkurrence i toppen af truppen på de pladser. Holdet valgte tre cornerbacks i draften, men kunne for eksempel i 3. runde, hvor man valgte Will Redmond, have fået spillere som Austin Hooper, Nick Vannett og Braxton Miller.

Sleeper

Hold øje med Kelvin Taylor – søn af den tidligere NFL-stjerne, Fred Taylor. Han er ikke nogen topatlet, men til gengæld har han alt det andet, som positionen kræver. Han løber determineret mod hullerne, han er selvsikker, har et eminent godt overblik og holder på bolden – han blev ikke noteret for én eneste fumble på 510 boldberøringer i college. Han kan blive en artig overraskelse i NFL, der kan starte, hvis der er behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *