2016 NFL draft review: Pittsburgh Steelers

Pittsburgh Steelers holdt sig til planen og fik opgraderet på cornerback, safety og defensive tackle. Desuden fik de tilføjet dybde til den offensive linje og på linebacker-positionen.

Læs også: Steelers draft preview

Draftklasse

CB Artie Burns, Miami (1/25)
S Sean Davis, Maryland (2/58)
DT Javon Hargraves, South Carolina State (3/89)
OT Jerald Hawkins, LSU (4/123)
OLB Travis Freeney, Washington (6/220)
WR DeMarcus Ayers, Houston (7/229)
OLB Tyler Matakevich, Temple (7/246)

Det kunne vi lide

Steelers havde store huller på forsvaret, og de gik benhårdt efter at styrke det bageste forsvar med valg af defensive backs i de to første runder. Defensive tackle Javon Hargrave (6’1, 309 pund) i tredje runde kan synes som et dårligt fit til Steelers’ 3-4 system, men holdet er ofte i nickel- og dime-formationer, og valget aflaster Cameron Heyward og Stephon Tuitt. Linebacker Tyler Matakevich i syvende runde havde virkelig god værdi.

Det kunne vi ikke lide

Steelers’ store behov på cornerback tvang dem i mine øjne til at strække sig efter Artie Burns i første runde. Boardet var suget for defensive backs som Eli Apple, Vernon Hargreaves, Williams Jackson, Karl Joseph og Keanu Neal, så Steelers måtte tage Burns. Han er stor og hurtig, men han er enormt upoleret, og jeg kunne godt frygte, at han bliver smidt i ilden, før han er helt klar. Sean Davis i anden runde er også upoleret men med stort potentiale, men også her valgte Steelers en spiller, der kræver en del udvikling.

Sleeper

Vi havde Jerald Hawkins som et top 100-valg, men Steelers fik ham i fjerde runde. Han er en stor, fysisk run-blocker, der passer godt til Steelers og divisionen. Jeg vil tro, at hans bedste plads er på højre tackle, men hvis han udvikler sit fodarbejde og teknik, kan han måske få chancen på venstre side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *