2016 NFL Draft: De 10 bedste tilbage

Her er de 10 bedste spillere, der stadig er tilbage på brættet efter de første 31 valg.

1. OLB Myles Jack, UCLA
Én af draftens topspillere – og den allerbedste overhovedet, hvis du spørger en række af de kilder, som Draftday.dk har talt med inden draften. En fænomenal linebacker, men Jack faldt på grund af efterveerne fra en alvorlig knæskade, der frem til fredag formentligt ville kræve en ny, kompliceret operation. Fredag – dagen efter, at han faldt ud af 1. runde – fik Jack så en melding om, at han ikke behøver en ny operation. Et All-Pro-talent, hvis han kan være fit i NFL. Han er blevet sammenlignet med Patrick Willis.

2. ILB Reggie Ragland, Alabama
Ragland er en “thumper”, der sætter tonen med sine hits, men han er ikke nødvendigvis en “three down”-linebacker, og derfor faldt han ud af 1. runde, selvom han en overgang var rygtet til top 15. Samtidig røg han helt af nogle holds tavle, fordi han har en forstørret aorta, der kræver ekstra overvågning. Endelig skræmmer sporene fra en række Alabama-spillere valgt i de senere år, der har skuffet i NFL, fordi de allerede er så dygtigt udviklet af Nick Saban og derfor har begrænset potentiale. Men Ragland kan blive en forsvarsgeneral, der er en force mod løb. 

3. DT Jarran Reed, Alabama
Reed er en meget, meget stærk “run stopper”, som kan pumpe 500 pund i bænkpres, og som i de seneste to sæsoner hos Alabama lavede 108 tacklinger, selvom han kun fik spilletid på godt halvdelen af alle forsvarsspil. Samtidig missede han ikke én eneste tackling. Han er dog ikke nogen eksplosiv pass-rusher, og i et NFL, der er bygget op omkring kast, er det en stor begrænsning.

4. DT A’Shawn Robinson, Alabama
Han er er bygget som prototypen på en defensive tackle med en ideel højde og vægt (6’5, 307), en kæmpe overkrop og træstammer af ben. Robinson er uhyggeligt stærk og er især en bogstaveligt enorm force mod løb, og han er blevet sammenlignet med den tidligere Titans-profil John Henderson. Men han har begrænset kvalitet mod kast, og det hæmmede hans værdi. Den mest overvurderede spiller af medierne, sagde tre NFL-kilder før draften til CBS’ Jason La Canfora.

5. CB Mackensie Alexander, Clemson
CBS Sports’ Dane Brugler sagde inden draften til Draftday.dk, at Alexander efter hans mening er draftens bedste cornerback. Det er måske lige lidt for store ord, men virkeligheden er, at Alexander er en selvsikker, udadvandt cornerback, der spiller meget fysiskbetonet football, og som er en god atlet. Han lavede dog ingen interceptions i college og har angiveligt stødet nogle hold med sin lidt for frembrusende stil under interviews ved The Scouting Combine. Vil være en dygtig “press-corner” i NFL

6. DE Kevin Dodd, Clemson
Med sine 6 fod 5 inches og 277 pund har Dodd en fremragende størrelse, og han ligner en kommende “power end” i NFL, der er spækket med potentiale. Han er dog p.t. kun et “one-year wonder”, der ifølge nogle kritikere lukrerede på den ekstra opmærksomhed, som Shaw Lawson fik hos Clemson. Men pilen peger opad for Dodd, der lavede tre sacks i den nationale mesterskabsfinale mod Alabama. Han er med andre ord allerbedst, når det gælder.

7. DE/OLB Noah Spence, Eastern Kentucky
Tilbage i 2013 var han et “All-Big Ten”-valg hos Ohio State (efter at have lavet otte sacks), men afleverede herefter to positive tests for stoffer og blev bandlyst fra at spille i konferencen. Det kom så vidt, at Ohio States head coach, Urban Meyer, angiveligt sagde til Spence, at han enten kunne “ændre sit liv eller miste livet” – så alvorligt var det. Han gennemgik herefter behandling for et misbrug af Ecstasy og skiftede til Eastern Kentucky. Her lavede Spence i 2015 i alt 13,5 sacks. En stærk pass-rusher, der imponerede i Senior Bowl-ugen.

8. DT Andrew Billings, Baylor
Den 6’1, 311 pund-store lineman var allerede berømt i high school for sin utrolige styrke, da han satte en delstatsrekord i Texas ved at løfte samlet 2010 pund i squat, dødløft og bænkpres. Billings får i kraft af sin uhyggelige styrke virkelig noget kraft bag sine fremstød. Han har nogle ultrastærke hænder, og han besidder et effektivt “bull rush”. Men som Reed og Robinson er han ikke nogen stærk pass-rusher. Det koster i 2016.

9. RB Derrick Henry, Alabama
I december blev Alabamas Derrick Henry (6’2, 242) kåret til college footballs bedste spiller, da han vandt det prestigefyldte “Heisman Trophy” efter en sæson, hvor han løb for en SEC-rekord 2219 yards og 28 touchdowns. Med sin størrelse er Henry både blevet sammenlignet med NFL-legenden Eddie George og Patriots’ LeGarrette Blount. Det er sjældent, at man ser så store backs i NFL, og Henry er en bulldozer, der er svær at nedlægge, når han først er oppe i fart, og som undviger mange tacklinger (60 missede tacklinger i 2015 – flest i college footbal).

10. CB/S T.J. Green, Clemson
T.J. Green (6’2, 209) er en tidligere wide receiver, der kun har startet én sæson for The Tigers, efter at han i 2014 flyttede til safety-positionen. Han er en fremragende atlet med en formidabel kombination af størrelse og fart i fødderne, men Green har stadig meget at lære og er virkelig upoleret. Men potentialet er enormt, og der er dem, der mener, at han kan blive én af de allerbedste defensive backs fra denne årgang. Med sin størrelse er han en oplagt “press corner”, mener nogle hold (som Arizona Cardinals, der har interesseret sig meget for ham), men kan også agere free safety.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *