2015 NFL Mock Draft Final – Søren Hygum Hansen

Hvem vælger NFL-holdene med de første 32 valg i dette års draft? Se her Søren Hygum Hansens bud på 1. runde – tre en halv time før draften begynder i Chicago.


Endnu en draft-optakt er i bogen, og jeg har min endelige mock draft klar.

Som altid har det ikke været en let omgang. Jeg har dog researchet heftigt, og jeg føler, at jeg har et ret godt billede af, hvilke to-tre spillere hvert hold vil vælge mellem. Det er ikke mine “targets”, der er problemet.

Men erfaringen viser, at ALT VIL SKE, og derfor kan min mock draft falde sammen efter bare få picks. Det er charmen ved at “mocke”.

1. Tampa Bay Buccaneers – QB Jameis Winston, Florida State 
Buccaneers tager Winston og gør ham til det mest kontroversielle topvalg i NFL-draftens historie. Han kan blive en elite-spiller, men der er også en risiko for, at han flopper, fordi hans fokus aldrig bliver, som det skal være. Buccaneers har talt med omkring 100 folk, der kender Winston, og analyseret i hundreder af optagelser for at få svaret på, om Winston mere er Matt Ryan end JaMarcus Russell. Lovie Smith og Co. håber det første.

2. Tennessee Titans – QB Marcus Mariota, Oregon 
Mariota er en bedre udgave af Colin Kaepernick, men jeg vil ikke blive overrasket, hvis det ikke bliver Titans, som vælger ham. Eagles og Browns kan stadig handle op efter ham, men får Titans ikke et tilbud, der vælter dem, tager de ham. Jeg har aldrig købt historien om Zach Mettenberger-forelskelsen. Jeg tror dog, at Titans kan vælge Mariota for så at handle ham senere. Dramaet er IKKE slut, når Titans har valgt som nummer tp.

3. Jacksonville Jaguars –  WR Amari Cooper, Alabama 
Et valg, jeg har kæmpet meget med. Indtil en halv time før deadline havde jeg Williams til Jaguars, men jeg er stærkt splittet blandt de kilder, jeg stoler på, og hælder nu til, at de tager Cooper. Det betyder også, at jeg IKKE stoler på én af de få kilder, der sidste år korrekt så, at Jaguars overraskende valgte Bortles. Men det giver bare så meget mening med Cooper som hjælp for Blake Bortles.

4. Oakland Raiders – DL Leonard Williams, USC 
Raiders er ellevilde over at få Williams, som dermed bliver parret med Khalil Mack i et stærkt forsvar. Der har været meldinger om, at Raiders var så vilde efter at få Williams, at de var parate til at handle op efter ham. Nu kan de blive, hvor de er, og lade ham komme til dem.

5. Washington Redskins – OLB Dante Fowler Jr., Florida 
Redskins’ nye general manager Scott McCloughan elsker fysisk stærke forsvarsspillere, men hvis Fowler ikke er på brættet, tror jeg, at de handler ned. Han har dog sagt, at man altid skal vælge en stærk edge rusher, når sådan én er der: Fowler er draftens bedste edge rusher.

6. New York Jets – WR Kevin White, West Virginia
Jets har allerede en stærk receiver-trio, men White har fortalt, at Jets har sagt til ham, at han kan blive holdets “X”-receiver, Brandon Marshall kan blive holdets “Z”-receiver, og Eric Decker kan være “Y”-receiveren. Jeg vil dog ikke blive overrasket, hvis de vælger Vic Beasley. Charley Casserly, der reelt bragte Mike Maccagnan til Jets, forventer, at de vælger Beasley, og det vejer tungt. Men Jets har brug for en offensiv playmaker, der kan strække bane ud, og de førnævnte receivers får ikke flere garanterede penge efter denne sæson. Den evigt åbenmundende ejer, Woody Johnson, sagde i går, at holdet “vil” skaffe flere mål til quarterback Geno Smith.

7. Chicago Bears – OLB Bud Dupree, Kentucky
Et stort “pressure point” for mig, for Bears kan vælge White, hvis han falder hertil, eller Vic Beasley. Jeg har hørt, at de generelt ikke er vilde med de bedste forsvarsspillere i denne draft, men jeg tror, at Dupree er et bedre fit end Beasley, fordi han er større og dermed passer bedre til den nye defensive koordinator, Vic Fangios, system.

8. Atlanta Falcons – OL Brandon Scherff, Iowa 
Hvis Dupree er på brættet, kan Falcons tage ham, men ellers tror jeg, at de vælger Scherff. Scott Pioli, der har fået mere magt i Falcons’ draft room, har en god forbindelse til Iowa, og Falcons skal opgradere angrebslinjen. Et sexet valg? Nej. Men som Cowboys beviste sidste år med Zach Martin, der var en All-Pro som rookie, kan en stærk angrebslinje gør en enorm forskel, og Falcons kan finde edge rushers senere (som Eli Harold).

9. New York Giants – OT Ereck Flowers, Miami (Fl.) 
Giants kan gå i to retninger. De kan vælge Flowers eller Scherff, hvis han falder hertil. Internt hos Giants ser de et stort fremtidspotentiale i Flowers, og han kan blive holdets nye højre tackle, mens Justin Pugh bliver skubbet indvendigt. Er Scherff på brættet, vælger de ham over Flowers.

10. St. Louis Rams – OT Andrus Peat, Stanford 
Rams opgraderede angrebslinjen sidste år med Greg Robinson og fortsætter i år med Peat. Alle de ni spillere, som Rams har valgt i 1. og 2. runde under Jeff Fisher, har besøgt Rams Park på et visit. Det gjorde Peat. Flere mener, at han er én af de fysisk set bedste offensive tackles, der er gået i draften i mange år.

11. Minnesota Vikings – CB Trae Waynes, Michigan State 
Vikings kan tage DeVante Parker, men jeg tror, at de tager Trae Waynes. General manager Rick Spielman så på fra stadion, da Waynes lavede to interceptions i en kamp mod University of Minnesota, og både Zimmer og Spielman så ham an til Waynes’ Pro Day. En cornerback-kombination af Waynes og Xavier Rhodes kan blive skræmmende god.

12. Cleveland Browns – WR DeVante Parker, Louisville
Browns kan gå i adskillige retninger. De kan vælge Todd Gurley eller Danny Shelton. Jeg tror dog, at de venter med Shelton for i stedet at tage Parker, som flere spår til at gå i top 10. Hvis Browns vil have ham, er de nødt tage ham her, for Miami, New Orleans og San Francisco kan tage ham senere.

13. New Orleans Saints – OLB Vic Beasley, Clemson
Saints er vilde med Beasley og overvejer endda at handle op efter ham. Er det realistisk, at han falder så langt? Ja, for Beasley er meget endimensional, og før en super-præstation ved The Scouting Combine var han ikke anset for at være et top 15-valg. Og Clemsons edge rushers har ikke et godt ry i NFL (Ganines Adams, Da’Quan Bowers). Men Rob Ryan er vild med Beasleys antrit.

14. Miami Dolphins – RB Todd Gurley, Dolphins
Dolphins vil super gerne have Parker, men er nødt til at handle op efter ham. Gurley er andetvalget, og de er også vilde med ham og hans evner som “franchise back”. Han bliver den første running back i top 32 i tre år, og han er beskrevet som en bedre udgave af Steven Jackson, der løber lige så aggressivt som Walter Payton og Adrian Peterson. Yes, det er store ord.

15. San Francisco 49ers – CB Marcus Peters, Washington
Et valg, som har gjort mig vanvittig de seneste uger. De fleste mocker Arik Armstead til 49ers, men jeg forstår stadig ikke logikken. Armstead (6’7) er højere, end 49ers ønsker deres defensive linemen skal være (de skal have et lavt tyngdepunkt), og 49ers føler, at de har en dyb gruppe af D-lineman, som generelt ikke har haft mulighed for at vise deres værd. Oven i købet vil Armstead ikke bidrage med meget i år 1. Peters er super-kontroversiel, og jeg vil faktisk blive overrasket, hvis 49ers ikke forsøger at handle ned for – potentielt – at vælge ham senere. Men holdet har haft mange møder med ham de senere måneder, og han passer perfekt til forsvarsfilosofien, derfor tager de ham her i min mock draft, hvor der ikke kan være handler. Han er stor, stærk og selvsikker, men problemerne uden for banen er et stort issue. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis 49ers tager problembarnet Dorial Green-Beckham.

16. Houston Texans – WR Nelson Agholor, USC
Agholor kan være overhypet, men jeg tror, at han går i top 25. Texans har brug for en afløser for Andre Johnson, men kan også vælge Cameron Erving eller måske endnu mere logisk Kevin Johnson. Jeg har haft det svært med dette valg, som jeg har ændret MANGE gange.

17. San Diego Chargers –  RB Melvin Gordon, Wisconsin
Chargers kan vælge en offensive tackle, og jeg er faktisk ikke 100 procent sikker på, at de er så vilde med Gordon, som mange tror. Men nu, hvor de beholder Rivers, skal de finde hjælp til ham, og de har intet på running back-positionen. Gordon bliver af nogle betegnet som værende bedre end Todd Gurley.

18. Kansas City Chiefs – C Cameron Erving, Florida State  
Chiefs kan vælge en wide receiver, og de kan også tage Marcus Peters (her taget af 49ers) eller Dorial Green-Beckham. Andy Reid besøgte i sidste uge Peters hjemme i Oakland, og det viser en markant interesse for ham. Jeg tror dog, at Reids kærlighed til offensive lineman på draft day fører draftens mest fleksible lineman til Kansas City.

19. Cleveland Browns – DT Danny Shelton, Washington
Shelton falder langt, men jeg tror faktisk, at der er en god chance for, at det kan ske. Shelton er først og fremmest en “run stopper”, og de har mindre værdi i nutidens NFL. Hvis Browns både får Parker og Shelton, kan de juble helt vildt. Det vil være en meget stærk draft.

20. Philadelphia Eagles – CB Byron Jones, UConn
Jeg har skiftet rundt hele dagen mellem Jones og wide receiver Breshard Perriman, men jeg tror, at sidstnævnte kan falde helt ud af 1. runde (det gør han i min mock draft), og det efterlader Eagles med Jones. Han passer suverænt til den “size-speed”-fordeling, som holdet kræver, og han vil opgradere et secondary, der har et stort behov for hjælp.

21. Cincinnati Bengals – OT Jake Fisher, Oregon
Det siges, at Bengals er meget interesserede i Fisher. Men de er også vilde med Cedric Ogbuehi, og det er 50-50 i min bog, hvem de vælger. Andrew Whitworth kan være væk efter denne sæson, men starter p.t., og derfor er der ikke et stort pres på Fisher til at præstere fra dag 1. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Bengals vælger Randy Gregory eller Shane Ray.

22. Pittsburgh Steelers – CB Kevin Johnson, Wake Forest
Steelers har ikke valgt en cornerback i 18 år, men historie er historie, og de er nødt til at slå til nu, hvor behovet er stort. Kevin Johnson er måske draftens bedste “off-cornerback”. Han kan gå i top 20, men jeg tror, at hans lidt spinkle kropsbygning sender ham ud af top 20.

23. Detroit Lions – DT Malcolm Brown, Texas 
Lions har mistet både Ndamumong Suh og Nick Fairley og er nødt til at finde en erstatning. Brown er elsket af mange, fordi han både er stort, stærk, mobil og har den rette indstilling. De kan også overraske og tage Breshad Perriman.

24. Arizona Cardinals – OT D.J. Humphries, Florida
Cardinals vil elske, hvis Gordon falder hertil, men de tager i stedet en offensive tackle til en linje, der har behov for hjælp. Humphries skal holde vægten, men flere mener, at han er draftens potentielt bedste venstre tackle – på sigt.

25. Carolina Panthers – DE Mario Edwards, Florida State
Panthers er vilde med Mario Edwards og defensive end Owamagbe Odighizuwa fra UCLA, som jeg faktisk det meste af dagen havde sendt til Carolina. Dave Gettleman, der har en fortid i New York hos Giants, elsker defensive lineman, og holdet savner én. Jeg tror, at Edwards er et mulehår foran Odighizuwa, fordi han er mere fleksibel som spiller, mens sidstnævnte også har issues omkring en hofteskade. Men head coach Ron Rivera spiste middag med Odighizuwa i marts, og holdet er stærkt interesseret. Rob Rang fra NFLDraftScout har fortalt Draftday.dk, at Odighizuwa kan gå i top 32 som en overraskelse. Sker det, er det til Carolina.

26. Baltimore Ravens – DE Shane Ray, Missouri
Ravens vil elske, hvis Marcus Peters falder hertil, og sker det, tager de ham. De kan dog også virkelig godt lide Rays energi, og selvom han i mandags blevet snuppet med marihuana på sig, har Ray angiveligt forklaret sig godt og ærligt over for de hold, han siden har snakket med. Derfor ryger han ikke ud af 1. runde. Ravens, der tidligere har taget en chance på Jimmy Smith og fået succes med det, tør godt tage Ray.

27. Dallas Cowboys – DE Randy Gregory, Nebraska
Det vildeste wild card, for Cowboys vil uden tvivl forsøge at handle op eller ned. Jeg tror, at Cowboys ideelt set vil vælge enten Melvin Gordon eller Malcolm Brown, men begge er væk. Det samme er Byron Jones og Kevin Johnson, og det efterlader dem med Gregory. Jeg er langt fra sikker på, at han ryger i top 32, for der er en række mentale issues med ham, som holdene bekymrer sig lige så meget for som dét, at han testede positiv for marihuana i februar. Det var netop marihuaen, som Gregory ryger for at bekæmpe de indre dæmoner, har han sagt. Men Cowboys er ikke bange for at tage store, kontroversielle navne, der falder (Dez Bryant), og hvis alt går vel, kan Gregory være 2015-draftens bedste spiller om tre år.

28. Denver Broncos – OT Cedric Ogbuehi, Texas A&M
Broncos vil elske at se Cameron Erving falde hertil, men han er taget af AFC West-rivalerne fra Kansas City. I stedet tager de Ogbuehi, som nok er korsbåndsskadet og upoleret, men som har et gigantisk potentiale. Han kan være en stor gevinst om et år eller to.

29. Indianapolis Colts – S Damarious Randall, Arizona State
Colts kan også tage Landon Collins, men jeg tror, at de i en kasteivrig NFL-alder snupper den klart bedste cover safety af de to. De er angiveligt stærkt interesseret i Randall, men kan også handle ned.

30. Green Bay Packers – DT Eddie Goldman, Florida State
Ted Thompson vil elske at handle ned, som draften forløber, og de kan gå i tusinde retninger her. Goldman forstærker forsvarslinjen og er en stærk “run stopper”, men ikke noget sexet valg. Jeg overvejede Jalen Collins.

31. New Orleans Saints – WR Phillip Dorsett, Miami (Fl.)
Der er historier fremme om, at Saints vil vælge Bryce Petty, som de anser for at være draftens bedste passer. Og det er meget muligt. Men jeg tror, at de forstærker angrebet frem for alt med speed og vælger Dorsett, som head coach Sean Payton angiveligt er begejstret for.

32. New England Patriots – OG Laken Tomlinson, Duke
Patriots’ tidligere offensive line coach Dante Scarnecchia har været hyret til at tage på rundtur til de bedste offensive line-talenter – især guards og centers – og Tomlinson var én af dem. Duke-spilleren har intelligensen, som Patriots ønsker hos deres offensive linemen, og Patriots mødte ham også ved The Scouting Combine. De kan også tage en wide receiver (Jaelen Strong) med dette valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *