2015 NFL Mock Draft 1.0 – Søren Hygum Hansen

Du får her et bud på 1. runde af NFL-draften med godt én uge igen. Læs hvem Søren Hygum Hansen sender til de 32 NFL-hold – og kom gerne med kommentarer.


Her kommer min første og eneste mock draft – før draft day torsdag i næste uge.

Som altid er den udelukkende baseret på dét, jeg hører og læser – og ikke hvad jeg selv mener. Er jeg stærkt i tvivl om et valg, har jeg skrevet det i teksten. Dette er med andre ord den bedste mock draft, jeg kan lave ud fra den stadig begrænsede viden, som vi har med godt en uge tilbage til draften – efter masser af research.

Et par noter:

*** Jeg kan ikke mindes et år, hvor der har været så stor uenighed om, hvem der er bedst på to så vigtige positioner som offensive tackle- og cornerback-positionerne. Du kan for eksempel finde hold, der mener, at Miamis Ereck Flowers er draftens bedste offensive tackle, mens andre end ikke har ham i top 5. Det samme med cornerback-positionen. Jeg har hørt, at der er fire-fem forskellige navne, der anses for at være den bedste på positionen – afhængigt af hvilket hold du spørger. Det øger forvirringen og usikkerheden.

*** Jeg fandt ikke plads til wide receiver Dorial Green-Beckham. Jeg kan sagtens se ham gå i top 16, men én bemærkning har jeg bidt fast i: En NFL-kilde der fortalte The Bleacher Reports Jason Cole, at kontroversielle “DGB” har “crazy eyes”. Sagt med andre ord er han en tikkende bombe. Jeg ved, at flere hold har taget ham af deres tavle.

*** Jeg har ingen fornemmelse af – endnu – hvem der har Amari Cooper, og hvem der har Kevin White øverst på deres tavle over wide receivers.

*** Det siges, at mange hold kun har cirka 16-17 spillere, de mener, har værdi til 1. runde. Derfor er anden halvdel af draften meget svær at spå om, for der kan potentielt være 50 spillere, der kan blive valgt i 1. runde. Nogle af de spillere, jeg ikke fik plads til, men som endda kan gå i top 25, tæller offensive tackle T.J. Clemmings, wide receiver Jaelen Strong, defensive end Arik Armstead og linebacker Eli Harold.

Enig eller uenig med min mock draft? Kommentér gerne på Twitter til @shygumhansen

1. Tampa Bay Buccaneers – QB Jameis Winston, Florida State
Buccaneers tager Winston. Vi ser hvert år, at der i ugerne før draften pludselig kommer historier om, at det sandsynlige topvalg ikke er valget alligevel. Men jeg tvivler stærkt på, at det sker. Alt tyder på at Tampa Bay holder fast i den kontroversielle spiller, selvom dele af Glazer-familien angiveligt stadig er forbeholdne (lød meldingen igen natten til tirsdag via The Bleacher Report).

2. Tennessee Titans – QB Marcus Mariota, Oregon
Det er sandsynligt, at Tennessee i det skjulte arbejder på en fremtid, hvor Chargers’ Philip Rivers er holdets quarterback. Det vil indebære en megahandel med Chargers og ny aftale til Rivers, der formentligt skal på plads inden draften. I så fald handler San Diego hertil og vælger Mariota. Står Titans fast, vælger de også Mariota, selvom der er masser af “buzz” omkring Zach Mettenberger, der dog i høj grad skyldes én subjektiv holdning fra én journalist (David Climer), som mange siden har gjort til sandheden.

3. Jacksonville Jaguars – DE Leonard Williams, USC 
Dante Fowler er et bedre fit til Gus Bradleys forsvar end Williams, og derfor kunne Fowler sagtens være valget. Men hos Jaguars er der angiveligt flere, der mener, at Williams er så god, at Jaguars bør vælge ham og sætte ham ud som defensive end. I sidste ende afhænger det hele af hvad general manager Dave Caldwell mener.

4. Oakland Raiders – WR Kevin White, West Virginia
Raiders er angiveligt så vilde med Leonard Williams, at de overvejer at handle op efter ham. Derfor vil det være et drømmescenario for Raiders, hvis Jaguars vælger Fowler i stedet for Williams. Men i dette scenario snupper de en wide receiver. Cooper eller White? Jeg har endnu ingen fornemmelse, men her bliver det White. Meldingen fra Oakland går dog også på, at de gerne vil “nøjes” med en mindre god receiver senere i draften.

5. Washington Redskins – DE/OLB Dante Fowler, Florida
De hold, der vælger lige efter Redskins, er angiveligt frustrerede over at skulle vælge efter Scott McCloughan, som er en svær mand at læse. Han er kendt for at holde benhårdt fast i “best player available”-princippet, og derfor må valget – ud fra medie-logikken – være Fowler. Men McCloughan, der gerne bygger op inde fra og ud efter, kan overraske, og Redskins kan handle ned.

6. New York Jets – WR Amari Cooper, Alabama
Jeg vil ikke blive overrasket, hvis et hold (Browns, Dolphins, 49ers) i dette scenario handler op efter Cooper for at komme foran Chicago Bears. Jets kan sagtens bruge flere valg og kan finde en wide receiver senere i draften. Men i denne mock draft er der ingen handler inkluderet, og derfor bliver Jets på sjettepladsen og tager den polerede Cooper, der kan give offensiven et stort boost.

7. Chicago Bears – OLB Vic Beasley, Clemson
Bears vil rigtigt gerne opgradere det angreb, som en NFL-kilde har kaldt for ”NFLs mest langsomme”. Men både Cooper og White er af brættet, og derfor er mit valg Beasley, som er et perfekt til den nye defensive koordinator Vic Fangios forsvar. Han kan både angribe stående og med knoen i jorden i Fangios 3-4/4-3-hybridforsvar, som han brugte i San Francisco – og Beasleys potentiale er enormt.

8. Atlanta Falcons – DE/OLB Alvin “Bud” Dupree, Kentucky
Falcons’ general manager Thomas Dimitroff ærgrer sig angiveligt stadig over, at han ikke tog en pass-rusher i sidste års draft. Nu får han én i Dupree, der har set sin værdi stige efter en fantastisk optakt til draften. Han er endnu ikke poleret, men har potentialet til at blive en stærk “edge rusher” eller en Jamie Collins-type linebacker. Andre har sammenlignet ham med Bruce Irvin, som Falcons’ nye head coach Dan Quinn trænede i Seattle.

9. New York Giants – OL Brandon Scherff, Iowa
Giants undlod sidste år at vælge Zack Martin og så derved rivalerne fra Dallas Cowboys få en All-Pro-guard. Nu kan Giants få deres top-guard i Scherff, der er draftens bedste offensive lineman, og som kan hjælpe indvendigt øjeblikkeligt og rykke ud i højre side, hvor Justin Pugh så bliver skubbet indvendig. Andrus Peat er også en mulighed. Scherff er en fremragende “run blocker” – sådan én har Tom Coughlin en forkærlighed for. En klassisk Giants-lineman.

10. St. Louis Rams – OT Ereck Flowers, Miami (Fl.)
Flowers bliver nu af flere og flere set som et potentielt top 10-valg, selvom andre slet ikke ser noget særligt i ham. St. Louis Rams ville lige nu starte Brandon Washington som højre tackle og har hårdt brug for at opgradere angrebslinjen. For hvad, det er værd, har Flowers været på besøg i St. Louis. DeVante Parker var svær at sortere fra her, men Rams kan finde en wide receiver senere i draften.

11. Minnesota Vikings – CB Trae Waynes, Michigan State
Kombinationen af Waynes og Xavier Rhodes giver Vikings én af NFLs mest talentfulde cornerback-duoer. Waynes er et suverænt fit til Mike Zimmers forsvar, selvom det igen er svært at sortere DeVante Parker fra. Ikke mindst fordi han i Minnesota kunne være blevet genforenet med sin tidligere Louisville-holdkammerat, Teddy Bridgewater.

12. Cleveland Browns – WR DeVante Parker, Louisville
Browns får en lille gave i Parker, der i dette scenario falder ud af top 10, selvom mange tror, at det ikke sker. Han vil kraftigt forstærke et angreb, der med Josh Gordons problemer og fravær er uden en ”go-to”-guy. Det kan Parker, der kan gribe for over 1000 yards som rookie, blive.

13. New Orleans Saints – DE Randy Gregory, Nebraska 
New Orleans er svære at spå om, fordi holdet kan gå i mange retninger. Men de savner en outside linebacker modsat Junior Galette, og det kan ultra-talentfulde, men kontroversielle og upolerede Gregory blive. Hans talent er gigantisk, og min fornemmelse er lige nu, at han ikke falder ud af top 15. Jeg overvejede også Shane Ray, men jeg tror, at han efter nogle skuffende måneder falder længere.

14. Miami Dolphins – RB Todd Gurley, Georgia
Ja, Miami har Lamar Miller, men han har kun vist sit værd i én sæson, og i nutidens NFL har du brug for flere running backs. Gurley er et særligt talent, der kan blive en 1500 yard-rusher. I weekenden vurderede lægerne ved ekstra-tjekket af hans knæ i Indianapolis, at knæet har det fint, og at han er godt på vej tilbage. Et lille scoop for Miami at få ham her. Falder han forbi Miami, er det er bevis for, at running backs virkelig ikke bliver værdsat meget i draften.

15. San Francisco 49ers – CB Marcus Peters, Washington
Hvis det ikke havde været for problemerne uden for banen, ville Peters måske have været draftens bedste cornerback – og sådan én savner San Francisco 49ers. Holdet har brugt meget tid på Peters og har både mødtes med ham til The Scouting Combine og i San Francisco. General manager Trent Baalke er samtidig ikke bange for at vælge kontroversielle spillere. Arik Armstead er et populært valg til 49ers, men 49ers savner ikke en defensive lineman. Head coach Jim Tomsula har sagt, at gruppen af D-linemen er “den dybeste” i de ni år, han har været der. Og køb ikke det populære argument om, at Armstad ryger til 49ers, fordi Tomsula vil elske at arbejde med ham: Det er udelukkende Baalke, der bestemmer på draft day…

16. Houston Texans – OLB Shane Ray, Missouri
Ray har ikke haft den bedste optakt til draften, men hvis han lever op til sit potentiale, kan han med tiden blive denne draft-årgangs bedste pass-rusher. Outside linebacker er højt på “to-do”-listen hos Texans, der har mistet Brooks Reed. Ray kan være en fremragende situational pass-rusher. Jeg vil dog ikke blive overrasket, hvis han falder helt ud af top 20.

17. San Diego Chargers – DT Danny Shelton, Washington
Jeg tror, at Shelton falder længere, end mange forventer, men ikke forbi San Diego. Chargers kan ikke tillade sig at lade Shelton ryge forbi, når holdet havde det svært mod løb i 2014. Men klassiske “run stoppers” som Shelton har ikke så stor værdi i draften som tidligere. Derfor er han ikke et top 10-valg.

18. Kansas City Chiefs – C Cameron Erving, Florida State
Chiefs har hårdt brug for at forbedre den indvendige del af angrebslinjen, og der er folk i NFL-verdenen, der mener, at Erving kan blive en Pro Bowl-center. Det er måske en kende for højt for den fleksible lineman, og det er langt fra et valg, jeg har mejslet i granit. Men Chiefs er svære at spå om, og Erving kan gå lige fra midten af 1. runde og nedefter, hvis man spørger amerikanske drafteksperter.

19. Cleveland Browns – DE Mario Edwards, Florida State
De sidste to uger har budt på masser af “buzz” omkring Edwards, og ifølge CBS’ Jason La Canfora kan Browns “virkelig godt lide” Edwards, som kan opgradere forsvarslinjen for et hold, der sidste år havde NFLs svageste løbeforsvar. Er det nok til at vælge ham her? Det er svært at vide, men der er en stigende tro på fra mange, at Edwards ikke ryger ud af top 20.

20. Philadelphia Eagles – WR Nelson Agholor, USC
Ét af de valg, som jeg hader, men er nødt til at lave. Der er masser af meldinger om, at Eagles er vilde med Agholor, der er en populær mand hos mange hold, og han vil også være et godt fit. Problemet er bare, at Eagles kan være vilde med mange spillere. Men jeg “tør” ikke lade ham falde forbi og går derfor i samme retning som mange andre med dette ”trendy” pick.

21. Cincinnati Bengals – OL La’el Collins, LSU
Jeg har det skidt med at sende Collins ud af top 20, men der er ikke plads til ham før. Hos Bengals behøver han ikke at starte fra dag 1, men kan for alvor tage over i 2016, hvor de to offensive tackles, Andrew Whitworth og Andre Smith, er free agents. Førstnævnte er selv fra LSU og kan være en mentor for Collins. Bengals kan gode fleksible linemen, det er Collins, som måske er allerbedst indvendigt.

22. Pittsburgh Steelers – CB Jalen Collins, LSU
Collins har ikke meget erfaring fra college, hvor han end ikke var fast starter, men han er spækket med potentiale og er bygget som en moderne NFL-cornerback. Steelers kan ikke længere ignorere positionen i 1. runde og har vist stor interesse for Collins. Head coach Mike Tomlin spiste således middag med Collins aftenen før dennes Pro Day.

23. Detroit Lions – DT Malcom Brown, Texas
Tabet af Ndamukong Suh og Nick Fairley betyder, at Lions er nødt til at starte forfra indvendigt på forsvarslinjen, og det gør de med den modne, letfodede og aggressive Brown. Han har den rette indstilling og kan starte fra dag 1. Han kan spille flere positioner på forsvarslinjen og betegnes som en bedre, stærkere udgave af Sharrif Floyd, som Vikings valgte i 1. runde af draften i 2003.

24. Arizona Cardinals – RB Melvin Gordon, Wisconsin
Cardinals’ interesse for flere running backs beviser, at holdet seriøst ønsker at forbedre løbeangrebet. Gordon er en “home run hitter”, som kan løbe for over 1200 yards i sæson efter sæson. Cornerback eller outside linebacker er dog også andre, oplagte muligheder – for så kan Cardinals finde en running back senere i draften. Head coach Bruce Arians har sagt, at han gerne vil have en “stor, hurtig” back, men at det også er muligt at finde én i 4. eller 5. runde.

25. Carolina Panthers – OT Andrus Peat, Stanford
Ubetinget det valg jeg er mindst stolt af. Ikke fordi Panthers ikke kan bruge ham, men fordi jeg ikke tror, at Peat falder så langt på draft day næste torsdag. Nogle har betegnet ham som værende i besiddelse af én af de bedste kombinationer af størrelse, styrke og atletiske evner, som draften har set i årevis. Han kan gå i top 8. Ikke alle er dog vilde med ham, og han kan også droppe på draft day.

26. Baltimore Ravens – CB/S Eric Rowe, Utah
Baltimore Ravens håber angiveligt, at Marcus Peters falder ned til dem, hvilket indikerer, at holdet har en seriøs interesse i at vælge en cornerback. Det er mange år siden, at der har været så delte meninger om de defensive backs, og jeg har hørt, at der er hold, der anser Rowe for at være draftens bedste cornerback, og der er andre hold, der mener, at han er den bedste safety. Ozzie Newsome kan godt lide fleksible safeties som Rowe, og holdet har da også haft Rowe på besøg og talte med ham ved The Senior Bowl.

27. Dallas Cowboys – CB/S Byron Jones, Connecticut
Cowboys er nødt til at forstærke et secondary, hvor Brandon Carr og Morris Claiborne har skuffet, og det kan højthoppende og fremadstormende Byron Jones gøre. Han kan spille flere positioner i den bagerste kæde, og potentialet er enormt. Jeg kan også se Dallas handle op efter Melvin Gordon.

28. Denver Broncos – OT D.J. Humphries, Florida
Chris Clark er ikke fremtidens mand på højrekanten, og i nutidens NFL skal du have to stærke pass blockers i begge sider. Det får Broncos i Ryan Clady og Humphries. Som minimum kan han være den sjette offensive lineman, som Broncos i 2014 gjorde mere og brug af i formationer. Han er ikke en klassisk højre tackle spækket med rå kraft, men er mere finesse, og han passer til gengæld godt til Gary Kubiaks zoneblokeringssystem. Og igen – i nutidens kasteivrige NFL behøver en højre tackle ikke at være bygget som i 2002.

29. Indianapolis Colts – S Landon Collins, Alabama
Jeg er langt fra overbevist om, at Collins bliver i 1. runde, men hans bedste mulighed er måske Indianapolis, som virkelig har brug for en “enforcer” i et forsvar, der i flere år har haft ry for at være for blødsødent. De har i årevis savnet en Bob Sanders-type, og tabet af Antoine Bethea sårer stadig.

30. Green Bay Packers – CB Kevin Johnson, Wake Forest
Kevin Johnson kan skabe en stærk dybde på cornerback-positionen og siden starte hos Packers, der har mistet Tramon Williams. Nogle hold mener angiveligt, at han er draftens bedste cornerback. En meget poleret ”press coverage”-cornerback.

31. New Orleans Saints – WR Breshard Perriman, Central Florida
Holdene er splittede omkring Perriman. Nogle ser ham som et top 10-valg, andre som et andenrundevalg. Jeg tror, at han falder lidt længere, end mange lige nu forventer, men Saints kaster faldskærmen ud til ham. Holdet har handlet Kenny Stills og Jimmy Graham og kan ikke tillade sig at lade et så stærkt talent ryge forbi hos et hold, der stadig skal vinde med offensiven og Drew Brees. Brandin Cooks kan starte i ”the slot” og kommer tilbage fra en skade.

32. New England Patriots – DT Eddie Goldman, Florida State
Goldman kan være med til at erstatte tabet af Vince Wilfork, og han kan både være en “space eater” og en angribende lineman i Patriots-forsvaret. Jeg overvejede Dorial Green-Beckham, for Patriots har angiveligt en stor interesse i at vælge en wide receiver tidligt, men jeg tror ikke, at de tager risikable “DGB” efter al balladen omkring Aaron Hernandez, der har skabt negativ omtale for Robert Kraft. Jeg overvejede også Jaelen Strong, men han har angiveligt givet et skidt indtryk under interviews med flere hold. Derfor tror jeg, at han kan ryge ud af 1. runde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *