2015 NFL Draft review – Green Bay Packers

Green Bay Packers valgte flere “projekter” i draften. Læs her en analyse.

Draftklasse

FS/CB Damararious Randall, Arizona State (1/30)
CB Quinten Rollins, Miami, Ohio (2/62)
WR/KR Ty Montgomery, Stanford ((3/94)
OLB Jake Ryan, Michigan (4/129)
QB Brett Hundley, UCLA (5/147)
FB Aaron Ripkowski, Oklahoma (6/210)
TE Kennard Backman, UAB (6/213)

Det kunne vi lide

Green Bay Packers investerede heftigt i spillere, der kan dels forbedre kasteangrebet, dels forbedre kasteforsvaret, og det var et interessant, men potentielt stærkt fokus i en tid, hvor NFL-holdene kaster som aldrig før. De to første valg, Randall og Collins, kan på sigt blive virkelig gode kort i holdets secondary, og tredjerundevalget Montgomery kan blive en udmærket afløser for Cobb i ny og næ – som slot-receiver. Han vil dog frem for alt afløse Cobb på kick returns, så sidstnævnte kan koncentrere sig om angrebet, og det gavner hele kasteoffensiven. Langt fra alle var solgte på Montgomery, der er bygget som en running back, som har upålidelige hænder, og som skuffede fælt i 2014 efter en forrygende 2013-sæson. Men tvivlen skal komme Ted Thompson til gode, for siden 2005, hvor han blev general manager, har samtlige wideouts med undtagelse af syvenderundevalget fra 2008, Brett Swain, blevet profiler eller minimum lovende eller solide receicers hos Packers. En liste, der tæller blandt andre Jordy Nelson, Randall Cobb, James Jones og sidste års andenrundevalg, Devante Adams.

Det kunne vi ikke lide

Packers er ét af NFLs bedste hold (og min meget tidlige forhåndsfavorit til at vinde NFC i 2015), og efter flere år, hvor Thompson har foretaget usexede valg af 23 forskellige lineman, der vejede mindst 300 pund, tog Thompson i år ikke én eneste spiller, der vejede over 280 pund. For med en så generelt komplet trup, som Packers har, kunne han tillade sig at gå i andre retninger end at bygge grundstammen op indefra og ud. Det skal han ikke klandres for. Men det er bekymrende, at adskillige af de “skill position players”, som han valgte, er projekter, som måske bliver til stærke kort en dag, måske skuffer. Randall får første og fremmest jobbet som cornerback hos Packers, men den position har han ikke spillet siden JUCO-niveauet hos lille Mesa Community College. Rollins har kun én sæson som football-spiller på cv’et, og Montgomery er upoleret som wideout. Alle tre har et enormt talent, men de kan også storskuffe. Det er et sats af Thompson, der – som draften faldt – kunne have fået mere “sikre” valg.

Sleeper

Rollins blev valgt i 2. runde som den syvende cornerback i dette års draft, men jeg vil ikke blive overrasket, hvis han om få år vil være én af de to-tre bedste cornerbacks fra årgangen. I fire sæsoner var han basketball-spiller på Miami of Ohios hold, inden han i foråret 2014 fik chancen på football-holdet. Talentet var så stort, at Rollins stille og roligt kravlede op af holdets depth chart – og var helt fantastisk i sin hidtil eneste football-sæson. Han lavede 72 tacklinger og syv interceptions og blev kåret til MAC-konferencens “Defensive Player of the Year”. Han er et fleksibelt talent, der både kan spille cornerback eller safety i NFL, og som har en udmærket størrelse, gode atletiske evne og frem for alt fremragende “ball skills”. Han har evnerne til at lave mange interceptions i NFL og blive et hit, hvis han får lov til at udvikle sig stille og roligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *