2015 NFL Draft review – Dallas Cowboys

Dallas Cowboys’ draft-klasse var præget af valget af kontroversielle Randy Gregory, der angiveligt døjer med en psykisk lidelse. Læs her en analyse af cowboyernes valg – på godt og ondt.

Draftklasse

CB Byron Jones, UConn (1/27)
DE Randy Gregory, OLB (2/60)
OT Chaz Green, Florida (3/91)
ILB Damien Wilson, Minnesota (4/127)
DE Ryan Russell, Purdue (5/163)
OLB Mark Nzeocha, Wyoming (7/236)
OT Laurence Gibson, Virginia Tech (7/243)

Det kunne vi lide

For engang skyld blev Jerry Jones, hvor han var, og valgte som ventet cornerback Byron Jones fra Connecticut. Jones var på det tidspunkt i draften ikke bare draftens bedste cornerback på brættet med en fremragende attitude og arbejdsmoral, han dækker også et hul i forsvaret, som skuffelsen Morris Claiborne blandt andre efterlader. Jones er mere end bare en Scouting Combine-warrior, og derfor skal Cowboys have ros for valget, der giver mening hele vejen igennem.

Det kunne vi ikke lide

Jerry Jones havde sagt, at et valg af en running back ikke var en prioritet, selvom holdet har sagt farvel til DeMarco Murray og kun signet NFL-skuffelsen Darren McFadden. Men det kan undre, at holdet ikke brugte bare et sent draft pick på en back, når gruppen af running backs sjældent har været bedre besat, end den var i dette års draft. Faktisk har der formentligt aldrig nogensinde været en offseason, hvor mange stærke running backs var på markedet, og Cowboys, som i 2014 fik succes og sejre via netop løbet, lavede kun en aftale med skadesplagede, ustabile McFadden. Det var ikke godt nok.

Sleeper

Randy Gregory er blevet kaldt en bedre atlet end Jadeveon Clowney, og han havde talent til top 3, men faldt ud af 1. runde og til bunden af 2. runde, fordi han døjer med nogle psykiske problemer. Ifølge The Dallas Morning News er han maniodepressiv, og det forklarer, hvorfor han selv har fortalt, at han har røget meget marihuana for at “dulme” en lidelse. Cowboys vil formentligt på Gregorys opfordring give ham en “barnepige”, der kan følge ham overalt og sikre, at han ikke roder sig ud i problemer. Samme særlige anordning har man med Dez Bryant. Hvis den babysitter gør sit arbejde, og Gregory kan holde hovedet fokuseret, kan han blive en stor stjerne i NFL. For det er værd at vide, at Charles Haley, der var en stjerne defensive end for Cowboys i Super Bowl-årene i 1990’erne, også var maniodepressiv. Han er nu i Hall of Fame.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *