2015 NFL Draft review – Chicago Bears

Bears skal have ros for førsterundevalget, men også kritik for andenrundevalget. Læs her en analyse af holdets draft.

Draftklasse

WR Kevin White, West Virginia (1/7)
DT Eddie Goldman, Florida State (2/39)
C Hroniss Grasu, Oregon (3/71)
RB Jeremy Langford, Michigan State (4/106)
FS Adrian Amos, Penn State (5/142)
OT Tayo Fabiuuje, TCU (6/183)

Det kunne vi lide

Valget af Kevin White. Han var én af mine absolut største yndlingsspillere i denne draft-årgang, og for et hold, der har sagt farvel til Brandon Marshall, er White en perfekt afløser. Oven i købet kan White blive en større playmaker end den lidt tungere Marshall, og White kan strække banen ud for Bears. Hvis alt flasker sig, kan han få en Julio Jones-lignende karriere i NFL. Når sådan en kaliber-spiller er på brættet, tager man ham. Især når han er wide receiver, som er så vigtig i 2015. Og det gjorde Chicago.

Det kunne vi ikke lide

Jeg var ikke vild med, at Bears brugte 39. valget på Eddie Goldman. I Vic Fangios 3-4-forsvar har den store nose tackle i midten sjældent en fremtrædende rolle, fordi holdet ofte tager ham af banen, og når man som 333 pund-gigantiske Goldman ikke er mere end en “run plugger”, ryger han helt sikkert ud på sidelinjen på 3. down. Det er højt at vælge en spiller, der kun har værdi på 1. og 2. down, når man som Goldman er en mindre god atlet, der laver få spil på egen hånd (seks sacks i karrieren), og som har fået kritik for at være alt for ustabil.

Sleeper

Jeremy Langford giver Bears noget ekstra værdi på 3. down, men i nutidens NFL er 3. down reelt også 1. down, fordi holdene kaster så meget. Derfor vil Langford formentlig få masser af mulighed for at “shine”, selvom Matt Forte er den reelle starter. Langford har styrken, hårdførheden og frem for alt hurtigheden til at blive en rigtig god NFL-spiller. Ved The Scouting Combine var hans 10-yard-tid, 20 yard-tid og 40 yard-tid alle på en delt førsteplads over de hurtigste tider blandt running backs. Han har det eksplosive antrit, som Bears har brug for, og de fik ham ham uden for top 100.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *