2015 NFL Draft review – Baltimore Ravens

Baltimore Ravens kommer normalt ud af første runde med sikre, solide valg. Men i år er der lidt boom-bust over holdets førsterundevalg.

Draftklasse

WR Breshad Perriman, UCF (1/26)
TE Maxx Williams, Minnesota (2/55)
DT Carl Davis, Iowa (3/90)
DE Za’Darius Smith, Kentucky (4/122)
RB Javorius Allen, USC (4/125)
CB Tray Walker, Texas Southern (4/136)
TE Nick Boyle, Delaware (5/171)
OG Robert Myers, Tennessee State (5/176)
WR Darren Waller, Georgia Tech (6/204)

Det kunne vi lide

I 2011 blev Ravens overhalet inden om af New England Patriots i kampen om tight end Rob Gronkowski, men denne gang tog Baltimore ingen chancer. Ozzie Newsome vidste, at Pittsburgh Steelers var ude efter Maxx Williams og handlede klogt op foran divisionsrivalerne. Inden draften havde ejer Steve Bisciotti udtalt, at Ravens “helt sikkert havde brug for en tight end”, og Ravens valgte to styks til en svagt besat position. Det var rigtig godt. Running back Javorius “Buck” Allen i fjerde runde er et interessant valg, fordi han er en kraftfuld type, der passer godt til Ravens’ angrebssystem.

Det kunne vi ikke lide

Wide receiver Breshad Perriman var den sidste spiller på holdets førsterunde board, og derfor blev han valget. Jeg havde dog hellere set Ravens handle ud af første runde, for jeg Perriman er et boom-bust talent, som jeg ville have holdt mig fra i første runde. Den store, atletiske Perriman har et kæmpe potentiale, men han tabte 14% bolde sidste år og spiller langt fra så hurtigt, som sin timede 40-yard tid. Carl Davis er i mine øjne også et enten-eller talent, der kan dominere eller helt forsvinde ud af kampene. Toppen af Ravens’ klasse kan ende med at blive rigtig, rigtig god, men den kan også ende som en lunken omgang.

Sleeper

Jeg tror, at vi kommer til se og høre meget til “Buck” Allen i de næste sæsoner. Sidste sæson forsøgte Ravens sig med flere forskellige running backs, og kun Justin Forsett bed sig rigtigt fast. Forsett bliver dog 30 år i oktober, og hans nye kontrakt tyder på, at Ravens ser ham mere som change-of-pace back end featured runner. Det kan blive Allens chance, og han er et naturligt fit til Ravens’ system, fordi han ikke blot er en one-cut-go type, der løber den lige vej mod end zone men også er en dygtig pass catcher. Han kan få stor succes i Marc Trestmans angreb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *