2015 NFL Draft Preview – Special teams

Kickere, puntere og long snappere er som regel altid spillere, som NFL-holdene finder sidst i draften – eller i timerne efter draften som undrafted free agents.

2015-draften bliver næppe nogen undtagelse, hvad det angår.

Der er nemlig ikke ”årtiets special-teams talent” i dette års klasse, hvor Louisiana-Monroes Justin Manton (6’3, 196) ifølge flere er draftens bedste kicker.

Han var også punter i college, men projekterer til kicker i NFL. Han er en atletisk bygget sparker, der har et solidt ben, og som rammer bolden ret præcist. Flere end halvdelen af hans kickoffs i college endte som touchbacks. Hans afvikling af sparket er langsommere end idealet, men han bør kandidere til et job i NFL.

Texas A&Ms Josh Lambo (6’0, 216) kan sende field goals mellem stængerne fra længere ude end 50 yards, og han har et godt potentiale, for det var først i 2012, at han begyndte som kicker i football hos The Aggies, efter at han havde spillet almindelig football – han blev valgt i MLS-draften i 2008 af FC Dallas.

Lambo er dog allerede 24 år og forsøgte kun to kickoffs i 2014, ligesom han kun har 25 field goal-forsøg på cv’et. 21 af dem ramte dog plet, hvilket gør ham til den mest præcise sparker i skolens historie.

Hos Notre Dame stod Kyle Brindza (6’9, 236) for både kickoffs, field goal-forsøg og punts, og han har et stærkt ben, der fyrede 64 procent af alle kickoffs af sted for et touchback. I 2014 ramte han dog kun plet på 14 af 24 field goal-forsøg, hvilket bekymrer.

Den bedste punter i draften er Portland States Kyle Loomis (6’1, 221), der dog vil være en 28-årig rookie, efter at han har haft en karriere hos militæret. Tilbage i 2007 forlod han Oregon State University og gik i hæren – og tilbragte tre år og otte måneder på en base i Fort Bragg, North Carolina.

I 2013 vendte han tilbage til football – hos Portland State – og førte i 2013 og 2014 college football i punting, og han slutter karrieren med et punt-gennemsnit af 46,2 yards. Han punter højt og langt og er dygtig at sende bolden inden for modstanderens 20 yard-linje, men skal være mere stabil.

Clemsons Bradley Pinion (6’5, 229) har også et stærkt ben, der kan sende bomber ned på modstanderens banehalvdel, og en hang time på 4,1 sekunder er ganske habilt. Hele 44 procent af hans punts måtte modstanderen tage et fair catch på. Ligesom Kyle Loomis vil Pinion presse på for et job som rookie.

Én af draftens mest interessante kick returners er en dværg i NFL-sammenhæng.

UABs meget lille wide receiver J.J. Nelson (5’10, 156) fyrede den hurtigste 40 yard-tid af ved The Scouting Combine, da han løb de 40 yards på 4,28 sekunder – nogle timede ham i tiden 4,21 sekunder.

Nelson førte i 2014 college football i kickoff-returneringer, da han skaffede 38 yards i gennemsnit pr. returnering, og han scorede hele fem kickoffs og ét punt i college-karrieren. Han er måske draftens bedste return-specialist.

Andre return-specialister er Missouris running back Marcus Murphy (5’8, 193), der scorede syv touchdowns på returneringer i college og Kansas States Tyler Lockett (5’10, 182), der har værdi som wide receiver, men som i 2014 førte college football med et gennemsnit af 19 yards pr. punt-returnering.

Navys Joe Cardona (6’1, 242) er draftens klart bedste long-snapper og en oplagt ”priority free agent”. Hans snap-tid fra øjeblikket, bolden forlader hans hænder, til bolden når holdets ”holder”, var i college konstant under hurtige 0,70 sekunder, og han er en arbejdsom, præcis snapper, man kan regne med. Han bør få en karriere i NFL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *