2015 NFL Draft preview – Seattle Seahawks

Seattle Seahawks har ikke noget førsterundevalg efter at have handlet sig til tight end Jimmy Graham tidligere på foråret.

Alligevel er der masser at glæde sig over for Seahawks-fans, for Pete Carroll og John Schneider er armeret med hele 11 draft valg og har været dygtige til at finde startere sent i draften.

2014 rekord: 12-4
Draft valg i de tre første runder: 63, 95
Tre største behov: WR, DL, OL
General manager: John Schneider (2010)
Head coach: Pete Carroll (2010)

Wide receiver

Seahawks er et “run first”-hold, men der er et stort behov for at tilføje wide receivers. Percy Harvin-eksperimentet fungerede ikke, og Paul Richardson rev korsbåndet over som rookie. Doug Baldwin er et solidt mål for Wilson, men Jermaine Kearse så kun 67 targets sidste sæson og spiller på en etårig aftale. Chris Matthews imponerede i Super Bowl, men han er næppe manden, der skal dominere Seahawks’ kasteangreb. I en draft der er meget dyb på receivers, skal Seahawks finde en starter, og Florida States Rashad Greene kunne være en mulighed, ligesom Cals Chris Harper og Stanfords Ty Montgomery kunne være det.

Læs også: 2015 NFL Draft rankings – Wide receivers
Læs også: 2015 NFL Draft preview – Wide receivers

Defensive line

Brandon Mebane koster 5,5 millioner dollars på salary cappen, og det er en dyr pris for en run stopper. Ahtyba Rubin er kommet til fra Cleveland Browns og vil presse Mebane. Ved deres side starter Tony McDaniel, men han ser konkurrence fra Jordan Hill. Alt i alt er positionen ok besat, men Seahawks kunne sagtens bruge mere kvalitet. I sin første sæson var Michael Bennett fantastisk i Super Bowl, og han kan stille op alle steder på linjen. Bennet er utilfreds med sin aftale, og det kan ikke udelukkes, at han bliver handlet. Cliff Avril fik forlænget sin kontrakt før 2014-sæsonen og lavede fem sacks. Der er ikke meget dybde bag de to, så Seahawks kan meget vel gå den vej tidligt i draften. Hold øje med navne som defensive tackle Michael Bennett (Ohio State) og Florida States Mario Edwards Jr., hvis han falder til midt anden runde.

Læs også: 2015 NFL Draft rankings – Defensive ends
Læs også: 2015 NFL Draft rankings – Defensive tackles
Læs også: 2015 NFL Draft preview – Defensive ends
Læs også: 2015 NFL Draft preview – Defensive ends

Offensive line

Russell Okung er free agent efter denne sæson og skuffede en smule i 2014. Han er dog fortsat en af de bedre tackles i NFL. På højre side havde Justin Britt sine problemer som rookie, men han ligner en starter den næste mange år. Hvis Seahawks ikke ser Okung som en del af fremtiden, kan erstatningen måske findes i år. Ellers kan dybde vælges på tredjedagen. Patrick Lewis tager over for Max Unger på center, og trænerstaben ser et stort potentiale. På guard overtager Alvin Bailey for James Carpenter, mens J. R. Sweezy er ved at udvikle sig til en af de bedste højre guards. Seahawks har typisk valgt guards sent i draften, og det kan også ske i år. Dukes Laken Tomlinson, Hobarts Ali Marpet og South Carolina A.J. Cann samt Colorado States Ty Sambrailo er navne, der er værd at holde øje med til den offensive linje.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *