2015 NFL Draft Preview – Offensive tackles

Den – ifølge flere – bedste, klassiske venstre tackle i draften er Stanfords Andrus Peat (6’7, 313), der er en enorm bamse, som samtidig har stærke atletiske evner, og som er overraskende let på fødderne. Peat har det fysiske potentiale til at blive en elite-venstre tackle i NFL, og hans store kropsbygning er et stort aktiv, fordi modstanderen hurtigt kommer bagud på point, når Peat først strækker armene ud og skubber modstanderen væk.
– Han er et ungt talent (21 år), så der er meget potentiale for ham i forhold til at blive bedre, og han er den mest talentfulde venstre tackle i denne klasse, mener ESPNs Todd McShay.

Peat, der er blevet sammenlignet med New York Jets’ D’Brickashaw Ferguson, har dog ry for at være for ”blød” på banen, fordi han ikke altid er så aggressiv, som man kunne ønske sig. Han begraver ikke konsekvent modstanderen med sine blokeringer, som han burde være, og så er hans teknik ikke poleret. Hans fokus skal altså være endnu bedre.

Andrus Peat har allerede en stor viden om livet i NFL, fordi hans far, Todd Peat, i seks år var en guard i NFL. Nu er det sønnens tur til at tage springet.

T.J. Clemmings (6’5, 309) er en upoleret offensive tackle, der dog har et enormt potentiale.

Den store lineman fra Pittsburgh var frem til slutningen af 2012-sæsonen defensive end og startede seks kampe på positionen i 2012, men skiftede så til angrebet, hvor han i to sæsoner startede som højre tackle. Hans naturlige potentiale er kæmpestort, og han har alle forudsætninger for at kunne starte som enten venstre eller højre tackle i NFL.
– Der er ikke en offensive lineman i 2015-draften, der udviser et større atletisk potentiale end Clemmings, vurderer Rob Rang.

Han har brede skuldre, en trimmet maveregion, tykke lår og 35 1/8 inches-lange arme, og som tidligere basketballspiller er han let på fødderne. Men som træningen ved The Senior Bowl viste, er han langt fra NFL-grydeklar, og han kunne sagtens bruge ét år eller mere på bænken, mens han lærer nuancerne af spillet. For teknisk har han langt igen.

Men potentialet er stort.
– Han har de fysiske evner til at blive en Pro Bowl-venstre tackle, hvis han kan håndtere et skift til den side, mener draftanalytikeren Lance Zierlein fra NFL.com.

Ikke siden 1998 har storskolen LSU fået en offensive lineman valgt i 1. runde, men den kedelige stime slutter med stor sandsynlighed den 30. april, hvor La’el Collins (6’4, 305) ventes at gå i top 32.

Nogle eksperter vurderer, at Collins er 2015-draftens bedste offensive tackle, men ligesom med Scherff er der også dem, der mener, at Collins vil være et bedre fit som guard.

Han er en tætbygget, massiv lineman, der er svær at flytte, og som er aggressiv, hårdfør og ”ond” på banen, men han er ikke den bedste atlet og er ind i mellem ude af balance. Han kan virkelig dominere på løbespil, hvorfor han også kan være en stor gevinst som højre tackle i et løbeorienteret angreb a’ la Dallas Cowboys’ eller Seattle Seahawks’ angreb.
– Han er det bedste højre tackle-talent i draften, mener Mike Mayock.

Collins’ arme (33 ¼ inches) er ligesom med Scherff et issue, og så skal præstationerne være bedre.
– Han har fødder som en venstre tackle, men han er bare ustabil, siger Greg Cosell fra NFL Films.

Ereck Flowers (6’6, 329) fra Miami (Fl.) er en massiv lineman med lange arme (34 1/2 inches), der ved The Scouting Combine toppede alle offensive linemen ved at pumpe vægtstangen 37 gange i bænk pres-øvelsen. Imponerende for en fyr med så lange arme (det hæmmer normalt i sådan en øvelse).

Flowers er fysisk set prototypen på en klassisk højre tackle i NFL, der virkelig kan gøre en forskel på løbespil, og han er en udmærket atlet. Han er blevet sammenlignet med San Francisco 49ers’ Anthony Davis, der regnes for at være én af NFLs bedste ”drive blockers” på løbespil.

Miami-talentets balance, kontrol over kroppen, svage teknik og evne til at håndtere mindre ”speed rushers” er dog svagheder, der gør, at han måske aldrig bliver en dygtig venstre tackle. Og så hævder kritikerne, at han er alt for ustabil og derfor risikerer at skuffe fælt i NFL, selvom talentet er stort.
– Jeg tror, at mange anser ham for at være en venstre tackle. Det gør jeg ikke, siger Greg Cosell.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *