2015 NFL Draft Preview – Linebackers

INSIDE LINEBACKERS

Benardrick McKinney (6’4, 246) fra Mississippi State er en klassisk ”thumber”, der har sine (mentale) begrænsninger mod kast, og han er altså ikke prototypen på nutidens NFL-inside linebacker.

Men i en svag inside linebacker-årgang er han trods alt den bedste efter en glimrende, produktiv karriere hos The Bulldogs, hvor McKinney gennem flere sæsoner har været en profil, og han har i alt lavet 243 tacklinger i karrieren.

Han er en høj, stor fyr, der er en udmærket atlet, og som ved The Scouting Combine løb 40 yards på 4,66 sekunder og hoppede hele 40,5 inches i vertikalt hop-øvelsen, men samtidig er han en meget fysiskbetonet linebacker, som kan tage imod og vriste sig fri af blokeringer i kraft af sin styrke og lange arme (33 inches). Samtidig har han erfaring som defensive end og blitzer udmærket, hvorfor han kan hjælpe i flere henseender.
– Han er en stor, fysiskbetonet fyr. Jeg tror, at han kan spille alle downs, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Det forudsætter dog, at McKinney bliver bedre til at læse spillet i kasteopdækning. For ofte mister han færten af spillet, når han ”dropper” tilbage. Flere iagttagere sætter derfor spørgsmålstegn ved hans football-instinkt.

UCLAs Eric Kendricks (6’0, 232) kommer fra en football-familie, der har produceret farmand Marvin (eks-CFL-spiller) og brormand Mychal, der lige nu er en del af Philadelphia Eagles’ forsvar.

Det yngste skud på stammen har været hamrende produktiv hos The Bruins, hvor han i 2014 lavede hele 149 tacklinger og 101 solo-tacklinger (flest i hele landet) samtidig med, at han vandt ”The Butkus Award” som nationens bedste linebacker.

Han er en aggressiv, selvsikker linebacker, der hele tiden er dér, hvor bolden er. Han når hurtigt frem til boldholderen, er smidig og altid i god balance og har overblikket og fødderne til at være solid i kasteopdækning.
– Hans produktion og personlighed gør det let for en scout at banke hånden i bordet for ham, siger en anonym NFL-scout til NFL.com.

Eric Kendricks er en komplet linebacker, der ikke har meget ”wow” over sig, men som omvendt heller ikke har nogen større svagheder. Ideelt set var han større, men i det rette system kan han blive en mangeårig, konsistent starter i midten – eller måske som WILL-linebacker på kanten i et 4-3-system.

TCUs Paul Dawson (6’0, 235) var wide receiver i high school, måtte en tur forbi JUCO-niveauet, inden han blev en All-American-linebacker.

Som senior i 2014 lavede han hele 128 tacklinger, 18,5 tacklinger for tab og fem sacks – og så greb han fire interceptions. Han snittede en tackling pr. 5,3 spil.

Han bliver sammenlignet med Tampa Bay Buccaneers’ Lavonte David, fordi han er en meget adræt, smidig linebacker, der nærmest flyder rundt på banen og stopper boldholderen. Hans retningsskifte er rigtigt godt, og han er hurtig til at lokalisere bolden – og spurte frem og lukke hullet i forsvaret – fordi hans football-instinkt er eminent godt.

Men med til historien om Dawson følger også, at flere kilder hævder, at der er spørgsmålstegn ved hans person. Ifølge NFL Medias Lance Zierlein er Dawson ikke særligt elsket blandt folk internt i TCUs organisation, hvor han var svær at styre, og en scout fortæller anonymt til NFL.com, at der er noget om snakken.
– Du skal ikke grave ret dybt eller i særlig lang tid for at finde ud af, at hans person vil være et stort issue for nogle hold. Min karakter over ham vil være to runder lavere, end hans talent berettiger til, siger den anonyme talentspejder.

Dawson har selv erkendt, at han tidligere er testet positiv for stoffet Adderall, og at han ind i mellem i college-tiden er kommet for sent til møder. Ved The Scouting Combine skuffede han fælt ved at løbe 40 yards på, 4.95 sekunder, men forbedrede siden under sin Pro Day tiden til den noget mindre pinlige tid af 4,78 sekunder.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *