2015 NFL Draft Preview – Linebackers

Få spillere i dette års draft er så fascinerende prospekter som Washingtons Shaq Thompson (6’0, 228), der er en fænomenal atlet – med flere positioner – og som endda i 2012 blev valgt i 18. runde af MLBs baseball-draft af selveste Boston Red Sox. Han har dog opgivet baseball, og i 2014-sæsonen fik han både spilletid som linebacker og scorede hele fire defensive touchdowns – og to som running back. Han startede én kamp i Washingtons backfield og løb for 456 yards på 61 carries. Af den grund vandt ”The Paul Horning Award” som college footballs mest fleksible spiller.

Shaq Thompsons atletiske evner gør, at mange hold vil elske at få ham i truppen og finde en rolle til ham – og det kan enten være som running back (nogle hold mener angiveligt, at det er hans position i NFL) linebacker eller som safety. NFL Networks Mike Mayock rangerer således Thompson som safety og sammenligner ham med Seattle Seahawks’ hårdtslående strong safety.
– Jeg mener, at han kan være en Kam Chancellor-type på første down i dit baseforsvar, og så kan han træde frem som linebacker i dit dimeforsvar, siger han.

De fleste hold anser dog angiveligt Thompson for at være outside linebacker, og hans ideelle fit er formentligt som weakside-linebacker i et 4-3-forsvar.
– Selv med et meget konservativt estimat af hans potentiale er han stadig en meget god weakside linebacker, der kan jagte boldholderen, og som ved, hvordan man dækker op i de åbne områder på banen, siger Mel Kiper.

Han er meget, meget hurtig på banen, flyver rundt som en raket, er smidig som en running back og involverer sig i en masse spil. Thompson læser spillet virkelig godt, har en stærk football-IQ (han skulle i 2014 både lære den offensive og defensive playbook at kende) og er holdorienteret og meget arbejdsom.

Der er med andre ord meget at elske ved hans talent, men vægten og størrelsen på kroppen er et tilbagevendende issue, der gør, at han ikke er for alle hold. Det er bevist, at han kan blive tromlet af større offensive linemen, og derfor kræver han ofte fri plads for at blomstre.

Ved The Scouting Combine løb LSUs Kwon Alexander (6’1, 227) den hurtigste 40 yard-tid af alle linebackers med en tid af 4,55 sekunder, og på banen er han da også et hurtigtgående missil, der bevæger sig let og elegant. Samtidig synes han at elske fysisk, hårdt football – han laver mange, store hits.
– Han er, hvad nutidens NFL-linebacker er, med hans evne til at løbe hurtigt, mener Mike Mayock.

Alexander, der lavede 90 tacklinger i 2014, ligner en kommende 4-3-linebacker, der bør kunne blive en solid starter, men på grund af hans kropsbygning og ikke ideelle football-instinkt er han ikke en spiller for alle systemer.

I 2014 skiftede Hau’oli Kikaha (6’2, 253) til outside linebacker i Washingtons 3-4-system, og han blev dér en kæmpe succes med 18 sacks. Han lavede i alt 36 sacks gennem karrieren, og flere eksperter betegner ham som den mest polerede edge rusher i dette års draft.

Han har en højenergisk “motor” og en enorm viljestyrke krydret med en solid kropsbygning, en glimrende kontrol over kroppen (han er tidligere judobryder) og ikke mindst stærke, aktive hænder.

Men hele to korsbåndsskader, der kostede det meste af 2011- og 2012-sæsonerne, er røde flag. Knæenes holdbarhed er en stor risiko ved at vælge Kikaha, der også bliver betegnet som lidt af en ”tweener”.
– Kikaha er et meget sikkert valg så længe, at helbredet er i orden, mener NFL.coms draftanalytiker Lance Zierlein.

Selveste Harvard University – skolen, der har udklækket præsidenter og Nobel-vindere – har opfostret en stærk all-round linebacker i Zach Hodges (6’2, 250).

Han har spillet både indvendigt og udvendigt hos The Crimson, hvor han også har fået masser af spilletid som defensive end, men han projekterer til udvendigt i linebacker-korpset i NFL, fordi han ikke er stor nok fysisk set til at være defensive end.

Hodges har et godt antrit, et udmærket retningsskifte og har værdi som “situational” pass rusher i NFL. Men han har angiveligt ikke imponeret i månederne frem mod draften, hvor han klagede over skader ved både The Scouting Combine og til sin Pro Day, og hvor han ifølge drafteksperten Tony Pauline ikke har givet NFL-holdene et godt personligt indtryk.

Hold også øje med Oklahomas Geneo Grissom (6’3, 263), der er bygget som en græsk gud, Louisvilles Lorenzo Mauldin (6’4, 259), der har været produktiv i college, og som har en stærk personlighed, Michigans Jake Ryan (6’2, 240), der er en overpræsterende, produktiv linebacker fra en football-familie og Jordan Hicks (6’1, 236) fra Texas, som studerer spillet minutiøst, og som har et godt potentiale. 

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *