2015 NFL Draft Preview – Linebackers

Én af draftens bedste spillere er en linebacker. Men der er også mange andre rigtigt gode navne på positionen i dette års draft. Både indvendigt og udvendigt. Læs her en optakt.


 

Fart i fødderne er altafgørende i nutidens NFL, hvor de kasteivrige angreb har betydet, at NFL-holdene i højere grad leder efter linebackere – både indvendigt og udvendigt – der dels kan dække running backs og tight ends, dels kan angribe quarterbacken på blitzes.

For eksempel på de populære “A Gap”-blitzes, hvor den indvendige linebacker blitzer quarterbacken lige op gennem midten af angrebslinjen. Omvendt har den gode, gammeldags “thumper” – inside linebackeren, der kan smide blokeringer og blæse fremad og lukke hullet i forsvaret – ikke samme værdi som tidligere. I hvert fald ikke, hvis han ikke kan dække kastet effektivt.

Heldigvis for de 32 NFL-hold har dette års draft-klasse af linebackers generelt set masser af fart sammenlignet med mange andre årgange. Gruppen af outside linebackere – anført af det potentielle top 5-valg, Dante Fowler Jr., er samlet set lidt bedre end gruppen af inside linebackere, hvor der måske ikke bliver valgt en spiller fra i top 32.

NFL-profiler som Kiko Alonso, Navorro Bowman, Bobby Wagner og James Laurinaitis har allerede bevist, at man stadig kan blive blandt de bedste på positionen, selvom man ikke bliver valgt i 1. runde.

OUTSIDE LINEBACKERS

Førnævnte Dante Fowler Jr. (6’3, 261) fra Florida er draftens bedste outside linebacker.

I 2014 hos The Gators fik han det store gennembrud og lavede 60 tacklinger, 15 tacklinger for tab og 8,5 sacks, og han har ifølge eksperterne talentet til at blive en Pro Bowl-edge rusher. Flere har sammenlignet ham med Rams’ Robert Quinn, andre med Raiders’ Khalil Mack, og så mener Mike Mayock fra NFL Network, at Fowler minder ham om en NF-stjerne, der i 2014 lavede 22 sacks.
– Han minder mig lidt om Justin Houston (fra Kansas City Chiefs, red.), siger Mayock.

Fowler har en fremragende kombination af størrelse, styrke og atletiske evner og en 10 yard-tid på 1,53 sekunder ved The Scouting Combine vidner om et hurtigt antrit, som han bruger til at slå modstandere – de mindre atletiske modstandere har sjældent en chance over for ham. Han løb samtidig 40 yards i flotte 4,61 sekunder.

Han er samtidig en udmærket ”run stopper”, der har stærke hænder, og Mayock mener, at Fowler er den edge rusher i draften, der er bedst til at angribe quarterbacken, holde skansen på løbespil og ”droppe” tilbage i opdækning.

Han er en højenergisk forsvarsspiller, der har den rette indstilling og masser af viljestyrke, og så er han ikke mindst fleksibel. Han har erfaring som både højre og venstre defensive end-, defensive tackle og outside linebacker-positionen.
– Jeg kan godt lide Fowler, for han er en god hybridtype i en liga, hvor alle forsvar mere eller mindre er det, fortæller ESPNs draftguru Mel Kiper.

Dante Fowler har kun lavet 13 1/2 sacks i karrieren, og det undrer mange, han skal ideelt set have en bedre spilforståelse, og hans teknik skal poleres, men han har Pro Bowl-potentiale og har ifølge flere eksperter et højt bundniveau.
– Jeg mener, at han bliver en bedre professionel spiller, end han var i college, fortæller Daniel Jeremiah fra NFL Network.

LÆS: 2015 NFL Draft Rankings – outside linebackers

Ved The Scouting Combine i februar blæste Vic Beasley (6’3, 246) fra Clemson alle omkuld med en fantompræstation, hvor han først og fremmest havde taget på i vægt (han vejede 246 pund), efter at nogle scouts før 2014-sæsonen havde målt hans vægt til kun 220 pund. Alligevel fyrede han en ekstremt hurtig 40 yard-tid af i tiden 4,53 sekunder, pumpede vægtstangen 35 gange i bænk pres, hoppede hele 41 inches i vertikal hop-øvelsen, ligesom han var i toppen i alle andre målbare øvelser, og både under positionsøvelserne dér og til sin Pro Day virkede han meget, meget smidig.
– Der var ingen spiller ved The Scouting Combine, der konsoliderede sin værdi mere end Vic Beasley, mener Mel Kiper.

Den workout kommer efter to sæsoner hos The Tigers, hvor den lynhurtige forsvarsspiller har lavet i alt 24,5 sacks og 41,5 tacklinger for tab – herunder alene 11,5 sacks i 2014. Han er en giftig, giftig pass-rusher, der er eksplosiv, når bolden bliver snappet, og som altid synes at være første mand ud af starthullerne. Nogle iagttagere mener, at han har draftens bedste førsteskridt blandt edge rushers.

Med farten i fødderne og evnen til at ”brække” rundt om hjørnet af angrebslinjen kan han virkelig stresse den blokerende lineman.

Omvendt er han en mindre effektiv ”run stopper”. Beasleys størrelse er et issue, hvis han skal fastholde skansen mod større linemen, og der er spørgsmålstegn ved, om han kan fastholde en vægt på 246 pund i NFL, eller om den vægt kun var til ære for scouts i Indianapolis.
– Han er tydeligvis ikke en fyr, der kan håndtere opgaver mod løbet, mener Mel Kiper.

Men som angribende outside linebacker i et 3-4-system bør han blive en profil i NFL, der kan lave et tocifret antal sacks i sæson efter sæson.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *