2015 NFL Draft Preview – Guards & centere

Gennem fire sæsoner hos South Carolina startede A.J. Cann (6’3, 313) alle på nær én kamp, og han er på mange måder en komplet guard, der ikke har nogen større svagheder uden dog heller at have én væsentlig styrke.

Cann, der er blevet sammenlignet med Kansas City Chiefs’ Ben Grubbs, vil fungere bedst i et ”power running”-system a’ la 49ers’ eller Cowboys’, og han har en god spilforståelse og de rette lederevner (han blev udnævnt til permanent kaptajn som junior).
– Han har størrelsen, længden, massen, hårdheden og så er han konkurrencebetonet, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

LÆS: 2015 NFL Draft Rankings – Offensive guards

For første gang nogensinde blev en Division III-spiller udvalgt til at spille i The Senior Bowl, da Ali Marpet (6’4, 307) fra lille Hobard fik invitationen og oven i købet imponerede mange med sin præstation. Siden gjorde han også en god figur ved The Scouting Combine, hvor han var den hurtigste af alle offensive linemen (4,98 sekunder over 40 yards) og nu tyder alt på, at Ali Marpet er på vej til at sætte flere milepæle.

Han kan blive den første Division III-spiller i tre år, der bliver valgt i draften – og den førstvalgte offensive lineman fra det niveau i 19 år. Samtidig kan han blive den første Hobart-spiller siden 1937, der får en plads i NFL. Det er 78 år siden – eller tre år før Anden Verdenskrig. 

Men Ali Marpet har udviklet sig enormt i college, han har størrelsen og fremragende tekniske evner samtidig med, at han giver sig 100 procent på alle spil. Han er kommet langt, fordi han har knoklet for sagen, og det har NFL-holdene bemærket. Eneste, store minus er modstanderne har været så svage, som de har været – derfor vil han formentligt kræve en tilvænningsperiode, før han er helt klart til livet i NFL.

Sidste år blev Cyrus Kouandijo valgt i 2. runde af draften, og nu er hans storebror også på spring til NFL. Arie Kouandijo (6’5, 310) kommer ligesom brormand fra Alabama, og han er en fysiskbetonet, stærk guard, som har stået distancen med 27 kampe som startende venstre guard i den stærke SEC-konference. Hans force er blokeringer på løbespil, hvor han virkelig kan åbne huller.

Han er dog en under-middel atlet, ser ikke komfortabel ud, når han bevæger sig i de åbne områder på banen, og så er han blevet opereret flere gange i knæene, hvilket er et et ”rødt flag”.

Josue Matias (6’5, 309) er den tredje interior lineman fra Florida State, der ventes at blive valgt i draften. Han har hovedsageligt været guard for The Seminoles, men har også erfaring som venstre tackle og har under alle omstændigheder startet 41 kampe i træk.

Han kommer hurtigt ud af starthullerne, når bolden er snappet, kan ofte sætte blokeringer længere fremme af banen, og så er han effektiv på kasteblokeringer. Hans potentiale er fint, men Matias, der stammer fra den Dominikanske Republik. skal forbedre sig, når han blokerer på løb.
– Jeg føler mig tryg ved at se, at hans bedste football er foran ham, har en kilde fra et AFC North-hold sagt til NFLDraftScout.com.

Umiddelbart har Auburns center Reese Dismukes (6’3, 296) ikke størrelsen til at begå sig i et NFL, hvor modstanderne bliver stadig større, og han havde også sine problemer med ”the bug guys” ved The Senior Bowl. Her havde han de mindste hænder (8 ¼ inches) af nogen spiller ved hele arrangementet – opsigtsvækkende og bekymrende.

Men hvad han mangler i størrelse, har han til gengæld i atletiske evner og hårdførhed. Han er teknisk stærk og kan hurtigt komme frem af banen, når bolden er snappet.
– Dét, jeg har lært i NFL gennem de sidste 10 år, er, at de kvikke, hårdføre interior lineman spiller i denne liga i lang tid. Han bliver måske ikke valgt før 4. eller 5. runde, men det betyder intet. Han er en kvik, hårdfør center, han finder en vej i NFL, siger Mike Mayock.

Oregons center Hroniss Grasu (6’3, 297) er en dygtig atlet, der er let på fødderne, og han er en klassisk zoneblokerings-lineman, der kan blokere effektivt, når han er i bevægelse, men som ikke er for alle NFL-hold. Størrelsen er nemlig et issue, og derfor vil han ikke være stærk i et ”power running”-system, men i det rette system er han en solid center, man kan regne med.

Og bemærk at han har startet 50 kampe i træk for The Ducks, før en skade i benet i november satte ham ud af spillet. Så han har bevist sin holdbarhed.

På draft day bør man også holde øje med blandt andre Andrew Gallik (6’2, 306) fra Boston College, B.J. Finney (6’4, 318) fra Kansas State, John Miller (6’2, 303) fra Louisville, Max Garcia (6’4, 309) fra Florida, Jarvis Harrison (6’4, 330) fra Texas A&M, Mark Glowinski (6’4, 307) fra West Virginia, Shaq Mason (6’1, 300) fra Georgia Tech og Jamil Douglas (6’4, 304) fra Arizona State.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *