2015 NFL Draft Preview – Guards & centere

Vi er nået til guards og centers i dette års draft. Læs her om årgangens store bamser, der fås i mange forskellige størrelser – og som har mindst ét Pro Bowl-talent.


Sidste år blev der ikke valgt én eneste ren guard eller center i 1. runde af draften.

Det samme kan ske igen i år.

For ligesom i 2014 savner dette års årgang den stærke interior lineman, der bare ikke kan ryge ud af 1. runde. Men ligesom det også var tilfældet med 2014-draften, kan 2015-årgangen aligevel byde på en rookie-guard – valgt i 1. runde – der imponerer fra dag 1.

Sidste år brugte Dallas Cowboys nemlig deres førsterundevalg på offensive tackle Zack Martin, skubbede ham indvendigt og fik helt usædvanligt en All-Pro-lineman, der var en rookie. Martin var fantastisk, og det samme kan Iowas Brandon Scherff blive, hvis hans kommende arbejdsgiver også vælger at omskole ham fra tackle til guard.

Men her og nu er Scherff altså en offensive tackle, og derfor skal man se længere mod syd på det amerikanske fastland for at finde 2015-draftens bedste interior lineman.

Florida States Cameron Erving (6’5, 307) var faktisk i lang tid en offensive tackle og var i 22 kampe i træk bodyguard på venstrekanten for Jameis Winston, inden han i november sidste år fik tjansen som startende center, efter at skader og omrokeringer førte en noget nær ny Seminoles-angrebslinje med sig. Han er altså heller ikke en sand interior lineman.

LÆS: 2015 NFL Draft Rankings – Offensive centere

Erving, der er en stor fyr med 34 1/8 inches-lange arme, imponerede som center og kan nu gå i 1. runde. Han er en rigtig god atlet, der er let på fødderne, og som kan levere effektive blokeringer længere fremme af banen. Han startede college-karrieren som defensive tackle, og han er aggressiv og hårdfør og rammer modstanderen hårdt med sit første håndslag.
– Han er en startende Pro Bowl-kaliber center, mener NFL Network’s Mike Mayock.

Cameron Erving, der kun har startet fem kampe som center, har stadig meget, som han skal lære på positionen i forhold til teknik og benarbejde, men hans fysiske talent er stærkt og en imponerende Scouting Combine-præstation, hvor han nettede et broad jump af flotte 9 feet 4, trækker kraftigt op. Han kan spille flere positioner på et højt niveau, og det øger kun hans værdi.

En stærk Senior Bowl, hvor han blandt andre matchede Washingtons Danny Shelton særdeles godt, har vakt opsigt, og derfor regnes Laken Tomlinson (6’3, 323) fra Duke nu for at være den bedste guard i draften.

Tomlinson, der som tiårig flyttede fra Jamaica til USA med sin mor, startede 52 kampe i træk som højre guard hos Duke, og han er en kompakt, enorm lineman med en stor overkrop, der kan holde skansen og skabe masser af plads på løbespil.
– Han hjalp virkelig sig selv ved The Senior Bowl, forklarer Mayock.

Tomlinson er ikke nogen topatlet, hans balance er ikke den bedste, og teknikken skal være bedre, men han regnes for at være et ”sikkert” talent, der som minimum bør blive en solid NFL-spiller. Hans person og arbejdsmoral er i hvert fald store plusser.

Tre Jackson (6’4, 330) fra Florida State er ligesom Tomlinson en massiv, tætbygget fyr, der startede hele 42 kampe for ét college footballs bedste hold de seneste år. I 2014 tillod han kun halvandet sack og blev ikke straffet for nogen ”holding”-kendelser, og han bruger sin masse til at kontrollere modstanderne på især løbespil. Han bevæger sig overraskende godt, og derfor er han meget effektiv på ”pulls” og ”traps”, hvor hans størrelse virkelig kommer til sin ret.

En skuffende Scouting Combine, hvor hans arme kun blev målt til 32 5/8 inches, er dog et minus, ligesom hans teknik skal være langt bedre. Men Jackson er en oplagt starter i NFL flere år frem.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *