2015 NFL Draft Preview – Defensive tackles

I dette års draft er der flere rigtigt stærke defensive tackles – herunder den kommende Pro Bowler og energibundtet. Læs her en optakt på årgangens bamser.


Der er noget for enhver smag i denne årgang af defensive tackles.

For i klassen finder man en rigtig god blanding af både atletiske, mobile, letfodede rushers og så de meget store ”space eaters”.

Og ja – så finder man også spilleren, som, flere mener, er draftens største talent overhovedet.

USCs Leonard Williams (6’5, 302) er et sjældent set godt talent, der gennem de seneste måneder er blevet sammenlignet med store navne som J.J. Watt, Richard Seymour, Muhammad Wilkerson og Gerald McCoy. Virkeligheden er dog, at det er svært at sætte ét mærkat på ham. Han er helt sin egen – og et fremragende talent.
– Han er den mest dominerende og komplette spiller på nogen position i denne draft, mener ESPNs Todd McShay.

Hos USC har Williams både fået masser af spilletid som defensive end og som defensive tackle, og det er den fleksibilitet, der skyldes en usædvanlig kombination af ideel størrelse, rå styrke og opsigtsvækkende gode, atletiske evner, som gør Williams til noget særligt. Han har hele 34 5/8 inches-lange arme og vil kunne være en forrygende gode ”five technique” i NFL – det vil sige en defensive end i et 3-4-system.
– Han er et fysisk mismatch, der er for hurtig for interior offensive linemen og for stærk for offensive tackles, fortæller Rob Rang fra NFL Draft Scout.

Williams er stadig langt fra færdigpoleret som pass rusher, og flere iagttagere fremhæver derfor hans potentiale, når de omtaler spilleren, der også får fremhævet sin person og karakter uden for banen.
– Det er ligegyldigt, hvor upoleret han er, for han har ”freakish” kvaliteter for en mand af hans størrelse, siger en anonym director of college scouting til NFL.com.

I college var han en bamse blandt børn, og stort set ingen modstandere kunne dække ham alene, fordi Williams er så stor, kom så hurtigt ud af starthullerne samtidig med, at han effektivt brugte sit stærke “swim move” til at vriste sig fri. Især hans hænder er stærke og aktive. I sin sidste sæson hos The Trojans lavede han syv sacks og 80 tacklinger og imponerede ved at spille 2014-sæsonen igennem trods en ankelskade, der generede ham.

Williams har dog også sine kritikere. NFL Films’ Greg Cosell mener ikke, at Williams er så eksplosiv i sine bevægelser, som for eksempel Gerald McCoy var det, da han forlod college. Og Cosell benærker også, at Williams ikke er en ”naturlig pass rusher”.
– Han er ikke en dårlig spiller. Han er bare ikke en Hall of Famer, har Cosell fortalt.

Andre peger på, at Williams aldrig bliver en ”sack master” i NFL, fordi han ikke er eksplosiv nok. Omvendt mener flere, at en kreativ defensiv koordinator vil have en gave i Williams, fordi han kan angribe flere positioner og derved forøge sin værdi.

Man finder én af draftens største spillere hos University of Washington, hvor Danny Shelton (6’2, 339) i 2014 fik sit helt store gennembrud og lavede 89 tacklinger, 16,5 tacklinger for tab og 9,5 sacks, selvom han ofte blev mødt af dobbeltblokeringer. Samtidig spillede han flere end 80 procent af alle spil eller hele 922 spil – imponerende mange for en så stor spiller.

Nu er han i draften og er et – bogstaveligt talt – enormt talent, der er blevet sammenlignet med en yngre udgave af Patriots-legenden og den nuværende Houston Texan, Vince Wilfork. Andre har draget paralleller til Lions’ Haloti Ngata.
– Jeg vil sætte ham i den kategori med Vince Wilfork, siger Mike Mayock fra NFL Network.

Det er blevet skrevet om Shelton, at han er bygget som en colaautomat, fordi han er gigantisk, tætbygget og med nogle tykke lår og underben, der gør, at han kan holde skansen på især løbespil.
– Han er en sjældent set spiller med hans styrke og kraft, mener NFL Networks Daniel Jeremiah.

Når han møder mindre stærke lineman, kan han fuldstændig blokere dem ud af kampen, men samtidig er han overraskende smidig og let på fødderne. Det gør, at han trods sine flere end 330 pund er en udmærket pass-rusher. Han leverede en stor præstation i Senior Bowl-ugen, og det har kun øget hans værdi.

Kritikere mener dog, at Shelton skal være stabil, at han ikke er konsistent som pass-rusher, og at de mange sacks i overvejende grad kom mod svagere modstandere. Samtidig er det blevet sagt om Sheltons præstation, at han kun har én finte – og det er et “bull-rush”. Ifølge drafteksperten Tony Pauline mener flere hold i NFL, at Shelton vil være en endimensionel forsvarsspiller i NFL, fordi han kun vil være en større faktor mod løb som en ”two-gap run plugger”.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *