2015 NFL Draft Preview – Cornerbacks

Netop P.J. Williams (6’0, 194) har flere gange rodet sig ud i sager, der meget vel kan påvirke hans draft-værdi.

Ud over flugtbilist-sagen fra oktober er der en mindst lige så foruroligende sag fra april – få uger før draften – hvor P.J. Williams blev knaldet for spritkørsel. Et tegn på helt ekstremt dårlig dømmekraft.

Og det er ærgerligt, for på banen er Williams et stort talent, der har starter-potentiale i NFL. Williams, der var defensiv MVP i den nationale mesterskabsfinale i januar 2014, havde tre interceptions som sophomore, inden han i 2014 tilsyneladende var en så effektiv cornerback, at modstanderne sjældent kastede i hans retning.

Han er en aggressiv, fysiskbetonet cornerback, der gerne ofrer kroppen på løbespil, og som har en rigtig god kombination af størrelse, smidighed og fysik. Ligesom Darby løb Williams 10 yards på Scouting Combine-hurtige 1,50 sekunder.

Williams har dog ikke farten i fødderne over længere afstande til at følge med alle wideouts, og derfor er han bedst, når bolden er foran ham. Han vil kunne være en udmærket ”bump and run”-cornerback i NFL.

Én af draftens rigtig gode historier er Quinten Rollins (5’11, 195) fra Miami of Ohio, der i fire sæsoner var basketball-spiller på skolens hold, inden han i foråret 2014 fik chancen på football-holdet.

Talentet var så stort, at Rollins stille og roligt kravlede op af holdets depth chart – og var helt fantastisk i sin hidtil eneste football-sæson. Han lavede 72 tacklinger og syv interceptions og blev kåret til MAC-konferencens “Defensive Player of the Year”.

Han er et fleksibelt talent, der både kan spille cornerback eller safety i NFL, og som har en udmærket størrelse, gode atletiske evner – herunder et suverænt og smidigt retningsskifte – og frem for alle fremragende “ball skills”. Han har evnerne til at lave mange interceptions i NFL.

Han har dog naturligvis langt igen, fordi han kun har én football-sæson på bagen, og han skal forbedre sin teknik og spilforståelse betydeligt. Men for et hold, der har tålmodighed, kan gevinsten i sidste ende blive stor, for det bedste football er foran Rollins.
– Der er grund til at tro, at hans potentiale kan blive godt udnyttet i takt med, at han lærer spillet, siger NFL Networks Charles Davis.

Der også en ”anden” Kevin White i dette års draft-klasse, der kan blive valgt relativt tidligt. Kevin White (5’9, 183) fra TCU – ikke at forveksle med wide receiveren af samme navn – imponerede som senior, hvor han i øvrigt holdt navnebroderen i skak i et opgør mod West Virginia.

White har størrelsen imod sig, og derfor projekterer han til nickelback i NFL, men på den stadig vigtigere position har han også attituden og de lette fødder til at blive en ganske habil spiller, der med 33 forsvarede kast og seks interceptions over tre sæsoner har bevist, at han har rigtigt gode ”ball skills”.

Han var én af fire cornerbacks – sammen med førnævnte Darby og Williams – der fyrede en 10 yard-tid af i Scouting Combine-hurtigste 1,50 sekunder, men en rækkevidde af bare 70 5/8 inches (kortest af alle defensive backs i Indianapolis) er et problem, ligesom han altid risikerer at blive udstillet af de større wideouts, der i stigende grad stiller op i ”the slot”.

Nigeriansk-fødte Ifo Ekpre-Olomu (5’9, 192) (udtales ” ee-fo eck-pray-olomoo”) fra Oregon, som Chip Kelly rekrutterede ham til, er ligesom Kevin White en potentiel starter i ”the slot”, fordi han har de gode atletiske evner, hårdførheden og den fysiskbetonede spillestil til at begå sig dér.

Han er spækket med selvtillid, har et stærkt football-instinkt og har “swagger”, men højden er et issue, ligesom han er spinkelt bygget. Og så er det et stort rødt flag, at han under træningen til The Rose Bowl i december rev det venstre korsbånd over. Den skade vil koste dyrt på draft day.

Men flere eksperter er enige om, at Ekpre-Olomu, der bliver sammenlignet med Miami Dolphins’ top-corner Brent Grimes, ville have haft noget nær førsterunde-potentiale, hvis det ikke havde været for skaden.

Mississippis Senquez Golson (5’9, 176) var forrygende i 2014, hvor han lavede 10 interceptions, og han vandt siden “the College Football Performance Awards Elite Defensive Back Trophy”, der hylder den defensive back, der har præsteret bedst de seneste fire år.

Han er en fysiskbetonet, hårdfør og aggressiv slot corner, der spiller større på banen, end han er, og han har et fremragende overblik og kan tilbagelægge en mindre afstand på et splitsekund. Og så har han naturlige, bløde hænder, der gør ham til en playmaker-kandidat i NFL.

Han var dog den laveste defensive back af alle ved The Scouting Combine, og hans holdbarhed kan være et issue. Men Golson, der er blevet sammenlignet med både Jason Verrett og Tyrann Mathieu, har potentialet til at blive en rigtig god NFL-spiller. 

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *