2015 NFL Draft Preview – Cornerbacks

Draften har rigtigt mange gode cornerbacks, men holdene er dybt uenige om, hvem der er de bedste. Læs her en optakt med fokus på positionens bedste navne.


2014-draften bekræftede den tendens, som vi har set i NFL i nogle år:

Holdene er vilde efter at finde store, stærke cornerbacks til deres forsvar.

Den første draft efter, at Seattle Seahawks vandt med en cornerback-duo bestående af 6 fod 4 inches-høje Brandon Browner og 6 fod 3 inches-høje Richard Sherman, så nemlig adskillige meget store cornerbacks blive valgt tidligt i draften.

Og det resulterede også i, at nogle cornerbacks blev valgt tidligere, end de ville være blevet det i andre draft-klasser – simpelthen fordi de har højden og drøjden. Som for eksempel Stanley Jean-Baptiste (2. runde, Saints) og Keith McGill (4. runde, Raiders) – som begge er på den øvre side af de 6 fod 3 inches.

Igen i 2015 vil holdene jagte de store cornerbacks, for som wide receiver-årgangen samtidig beviser, fortsætter det med at vælte ind med store, stærke wideouts, som NFLs 32 forsvar skal matche. Og det gør de ikke med små, men hurtige cornerbacks.

LÆS: 2015 NFL Draft Rankings – Cornerbacks

Én af de store corners i årgangen, som vil være i høj kurs, er Michigan States Trae Waynes (6’0, 186), som, mange mener, er draftens allerbedste på positionen.

Waynes kommer fra en skole, som sidste år producerede førsterundevalget Darqueze Dennard, som er én af Waynes gode venner og forbilleder. Flere mener dog, at Waynes er bedre end sin tidligere holdkammerat, og han passer perfekt til nutidens NFL, fordi han først og fremmest er en skarp, effektiv ”press coverage”-corner.

Han bruger på eminent vis sin krop til at skubbe wide receivers ud af kurs via “jams” ved line of scrimmage, og med en 40 yard-tid på 4,31 sekunder – hurtigst af alle cornerbacks – beviste han ved The Scouting Combine, at han har farten til at følge med de fleste wideouts ned af banen.
– Jeg ved, at når du har en fyr fra Michigan State, der har spillet i det forsvar, er det en hårdfør fyr, som spiller spillet godt, siger Mike Mayock fra NFL Network.

En anonym director of personnel fra et NFC-hold mener, at ingen hjalp sin værdi mere ved The Scouting Combine end Trae Waynes.
– Han er den bedste cornerback, og jeg mener ikke engang, at det er tæt, siger han til NFL.com.

Mike Mayock peger på, at Waynes både kan dække på ydersiden, men at han også kan spille tværs over banen.
– Han kan spille ”press coverage” og spille ”off coverage”. Han har højden, han er jordbunden og er en god holdkammerat, siger en anonym NFL-scout til The Milwaukee Journal-Sentinel.

Waynes får også plusser for at være meget konkurrencemindet og villig til at tackle på løbespil – han er aggressiv, når han stormer frem og angriber running backen – ligesom han måske er draftens bedste til at reagere prompte ud fra det, han ser på banen. Hans reaktionstid er meget kort.

Han holder dog modstanderen for meget (den går ikke i NFL), og skal ideelt set være stærkere og mindre ranglet, men Waynes har ingen større svagheder, og han har top 10-potentiale – og et stort uudnyttet potentiale.

Der er delte meninger om, hvem der er den næstbedste cornerback i årgangen, men Washingtons Marcus Peters (6’0, 197) ville med sikkerhed have været det – og måske også have været topnavnet – hvis det ikke havde været for stort spørgsmålstegn omkring hans person.

Men det er der nu engang. Den 6. november blev han smidt af The Huskies football-hold, efter at han endnu engang havde skændes med en assistenttræner under en træning. Det var det andet trænerteam hos Washington, som stortalentet var på kant med, og i tiden i college testede han også positiv for stoffer, fik karantæne fra skolebænken og kom konstant for sent til møder.

Det får en personnel director fra et NFC-hold til at erklære over for NFL.com, at han ikke vil vælge Peters højt.
 – Jeg vil ikke tage ham i de første to runder. Han er god, men han er ikke god nok til, at jeg ville være villig til at skulle håndtere hans emotionelle issues, siger den anonyme kilde.

Peters har i de seneste måneder selv undskyldt sine handlinger, som ifølge ham skyldes umodenhed, og det er værd at bemærke, at Washingtons head coach, Chris Petersen, efter at have talt med Peters lod ham vise sig frem til skolens Pro Day, og han har endda sagt, at han vil anbefale Peters til NFL-hold. Så skårene er tilsyneladende klinket.

På banen er der i hvert fald ikke noget at komme efter. Flere har sagt, at han fysisk set er draftens bedste cornerback.
– Én scout har fortalt, at Peters er ét af de bedste cornerback-talenter, som han har set på vestkysten de seneste ti år, siger draft-guruen Gil Brandt.

Peters har fremragende atletiske evner, han er meget fysiskbetonet og virkelig aggressiv i sit spil og kan dække stærke wide receivers, som der var masser af i PAC-12. Han er måske draftens bedste cover-corner, der samtidig har stærke “ball skills” med otte interceptions i halvanden, afsluttende sæsoner i 2013 og 2014. Samtidig kan han stå næse mod næse ved line of scrimmage og presse receiveren ud af kurs.
– Jeg elsker ham som en ”press corner”, siger Mike Mayock.

Han har ind i mellem været for ustabil på banen, hvilket er karakteristisk for en spiller, der savner fokus uden for. I de situationer har han spillet ned til niveauet, og den går ikke i NFL.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *