2015 NFL Draft preview – Atlanta Falcons

Der er sket store udskiftninger hos Atlanta Falcons, der har fået ny cheftræner i den forsvarsstrategiske Dan Quinn og på angrebet har skiftet til Kyle Shanahans zoneblokeringssystem.

Derfor har Falcons brug for spillere, der passer til de nye angrebs- og forsvarssystemer, og med det ottende valg får Falcons mulighed for at få fingre i en af de bedste spillere.

2014 rekord: 6-10
Draft valg i de tre første runder: 8, 42, 73
Tre største behov: DE/LB, OL, RB
General manager: Thomas Dimitroff (2008)
Head coach: Dan Quinn (2015)

Pass rush/LEO

Falcons’ forsvar kommer til at ligne det, vi kender fra Seattle Seahawks, men der mangler en spiller til at besætte den vigtige LEO-position. Derfor er Falcons på udkig efter en defensive end/linebacker, der ikke blot kan rushe quarterbacken men også sætte “edge” i løbespillet og droppe tilbage i coverage. Èn spiller passer helt perfekt på den profil, og det er Floridas Dante Fowler Jr., som Quinn selv rekrutterede i sin tid som cheftræner for the Gators. Fowler Jr. ligner et top fem-valg, men under Dimitroff har Falcons ikke været bleg for at handle op efter spillere, der udfylder et behov. Forvent derfor at Falcons vil gå hårdt efter at lande Fowler. Kikser det, kan en pass rusher som Missouris Shane Ray være en mulighed i anden runde, hvor han lige nu synes at lande. Kentuckys Bud Dupree er en anden spiller, Falcons kunne kigge på til at opgradere et pass rush, der kun leverede 22 sacks sidste år.

Offensive line

Den offensive linje skifter til et mere zonebaseret blokeringssystem efter mange år med power-blocking, og det kræver nye og mere mobile kræfter. Jake Matthews og Joe Asamoah er sikre startere på venstre tackle og højre guard, men der mangler både en starter på venstre guard og potentielt center og højre tackle. Måske kan tackle Sam Baker spille guard, og han har erfaring fra et zonesystem, men draften er dyb på offensive linemen, og hvis Falcons bliver, hvor de er med det ottende valg, kan Iowas Brandon Scherff være et godt valg. Senere i draften er Oregons center Hroniss Grasu et rigtig godt fit, ligesom tackle Ty Sambrailo vil være det.

Running back

Måske er Devonta Freeman fremtidens mand, måske er han ikke. Faktum er, at Falcons ikke rigtig ved det, og Quinn kommer fra et hold, hvor et hårdt, dominerende løb bar angrebet. Derfor vil Atlanta tilføje talent til positionen, og det kan komme tidligere, end man forventer. Faktisk vil det ikke overraske, hvis Falcons napper Georgias Todd Gurley med det ottende valg, fordi han er en fremtagende spiller, et godt fit og samtidig vil kunne hjælpe ejer Arthur Blank på med at sælge sæsonkort. I anden runde er Indianas Tevin Coleman en home run hitter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *