2015 NFL Draft: Draftday.dk live mock draft

Philadelphia Eagles napper en forsvarsspiller, der kan dække flere positioner på det bageste forsvar. Se her, hvem Eagles tager med det 20. valg.

I måneden frem mod 2015 NFL Draft kommer vi på Draftday.dk med vores helt personlige bud på, hvem holdene skal vælge i første runde af NFL-draften.

I denne live mock er reglerne ganske enkle: Vi er general managers for det hold, der er “on the clock”, og vi tager lige præcis den spiller, som vi ønsker. Her handler det altså ikke om at gætte på, hvem det enkelte hold vælger, men derimod hvem vi ville vælge, hvis vi havde “final say” på draft day.

Vi vælger, indtil de 32 valg er foretaget, og der er ingen trades. Nogle dage vil der blive valgt én spiller, mens der andre dage vil blive valgt to eller slet ingen. 

Tjek løbende vores live mock draft og kommentér gerne på valgene. Kom også gerne med bud på, hvem du mener det næste hold i rækken skal vælge. Det kan du gøre i kommentarfeltet, på vores Facebook-side eller på Twitter.

Valgte spillere
QB Jameis Winston, Florida State (1)
QB Marcus Mariota, Oregon (2)
RB Todd Gurley, Georgia (8)
WR Amari Cooper, Alabama (4)
WR Kevin White, West Virginia (6)
WR DeVante Parker, Louisville (11)
OT Brandon Scheff, Iowa (9)
OT La’El Collins, LSU (14)
OG Cameron Erving, Florida State (19)
DT Leonard Williams, USC (3)
DT Danny Shelton, Washington (12)
DT Malcom Brown, Texans (16)
OLB Dante Fowler Jr., Florida (5)
OLB Vic Beasley, Clemson (7)
OLB Randy Gregory, Nebraska (13)
OLB Shane Ray, Missouri (17)
OLB Alvin “Bud” Dupree, Kentucky (18)
CB Trey Waynes, Michigan State (10)
CB Marcus Peters, Washington (15)
DB Eric Rowe,  (20)

On the clock: 21. Cincinnati Bengals (Søren Hygum Hansen vælger)

Live 2015 NFL mock draft 

20. Philadelphia Eagles – DB Eric Rowe, Utah
Rowe passer perfekt til Eagles, og jeg er vild med hans instinkt og agressive spillestil. Med sine 6’1 og 205 pund har han virkelig god størrelse, og Rowe kan dække stort set alle positioner i den bageste defensiv. Han kan dække tight end mand-mand, stille op på ydersiden og spille press, og han kan følge med slot receivers på de korte ruter. Rowe har erfaring som både safety og cornerback, og hans alsidighed er et stort plus for Eagles, der både har brug for en starter på safety og dybde på cornerback-positionen.

19. Cleveland Browns – OG Cameron Erving, Florida State
Jeg er ret vild med Erving, som var venstre tackle hos The Seminoles i 2014, inden han i november skiftede til center for at hjælpe der og gjorde det fremragende. Han kan blive en Pro Bowl-center, mener flere. Hos Browns vil han kunne hjælpe indvendigt, hvor holdet sidste år valgte Joel Bitonio, og han kan træde til som højre guard. Jeg overvejede også en højre tackle, men der er ingen, som jeg for alvor er vild med her.

18. Kansas City Chiefs – OLB Alvin “Bud” Dupree, Kentucky
Jacob Nørtov (@JacobNoertov): Chiefs har store spørgsmål på outside linebacker-positionen, hvor Tamba Hali spiller på en etårig aftale, og Justin Houston er franchise tagged. Chiefs har godt nok sidste års førsterundevalg Dee Ford, men han mangler fortsat meget, og derfor vil det give mening at tilføje mere talent til forsvaret. Dupree er en atletisk freak med masser af power, der af flere analytikere bliver sammenlignet med New England Patriots’ forsvarsprofil Jamie Collins. Kentucky-profilen har et enormt eksplosivt antrit, og han er en type, der vil kunne stille op mange forskellige steder og lægge pres fra ydersiden og op gennem midten. Dupree er fantastisk værdi med det her valg, og han kan meget vel ende med at gå i top 10.

17. San Diego Chargers – OLB Shane Ray, Missouri
Chargers kan gå i utroligt mange retninger. De har et klart hul på running back-positionen, men historien og en stærk, stærk årgang viser og gør, at de kan finde én senere i draften. Jeg overvejede kraftigt Andrus Peat, som har en kæmpe værdi her – og som vil kunne starte karrieren som højre tackle med D.J. Fluker som ny guard for så senere at rykke over som venstre tackle. Men jeg kan ikke lade Shane Ray ryge forbi. Ja, der er store spørgsmålstegn ved hans nuværende evne til at begå sig som klassisk linebacker, men hos Chargers vil han i år 1 kunne være en “situational pass rusher”, der bare skal angribe quarterbacken på oplagte kaste downs. Få “edge rushers” i denne draft har det antrit, og Ray minder om en ung udgave af den mand, han erstatter hos Chargers, Dwight Freeney. San Diego skal forbedre holdets pass-rush, og det gør Ray.

16. Houston Texans – DT Malcom Brown, Texas
Jacob Nørtov (@JacobNoertov): Texans har brug for en edge rusher, men jeg er ikke vild med Missouris Shane Ray til Romeo Crennels system. Wide receiver er et andet stort behov, men de tre bedste er af brættet, så derfor vælger jeg at forstærke forsvarlinjen med Texas’ defensive tackle Malcom Brown. Brown er en stærk, fysisk og alsidig lineman, der både kan spille i et 3-4 og 4-3 system og dække flere positioner på linjen. Han kan potentielt afløse Vince WIlfork som nose tackle om et år eller to, men han vil også kunne fungere som 3-tech eller 5-tech afhængig af formation. Det gør ham yderst interessant for et forsvar, der bruger mange sub-pakker.

15. San Francisco 49ers – CB Marcus Peters, Washington
Søren Hygum Hansen (@shygumhansen): Et risikabelt valg, fordi Peters har “character issues”, men jeg tager chancen på cornerbacken, som måske ville have været draftens bedste, hvis det ikke havde været for problemerne uden for banen. Jeg har hørte delte meninger om, hvor godt Peters har klaret sig i processen frem mod draften – nogle hold tror, at problemerne er bag ham, andre mener, at man stadig ikke kan regne med ham. 49ers, der har mødtes flere gange med Peters i de senere måneder, tager dog chancen. Peters, der har den størrelse, som 49ers søger i corners, vil kunne blive en første-cornerback hos et hold, der har sagt farvel til både Chris Culliver og Perrish Cox. Og ja – La’El Collins var såmænd på radaren som en afløser for Mike Iupati, men ham tog Miami.

14. Miami Dolphins – OG La’El Collins, LSU
Jacob Nørtov (@JacobNoertov): Mine to øverste spillere på Dolphins’ board – Trae Waynes og DeVante Parker – er begge væk. Cornerback og wide receiver er fortsat et virkelig stort behov, men jeg føler ikke, der er værdi nok i hverken LSU’s Jalen Collins eller UCF’s wide receiver Breshad Perriman med det her valg. USC’s Nelson Agholor kunne være en mulighed, men jeg går med en opgradering af den offensive linje med LSU’s alsidige lineman La’El Collins. Collins kan spille tackle og fungere som dybde her, men jeg vælger ham som guard og erstatning for Dallas Thomas, der var virkelig skidt kørende sidste år. Dolphins’ offensive linje var et stort problem i sidste sæson, men med den stærke, aggressive Collins får Dolphins nu en af ligaens potentielt bedste offensive linjer med Branden Albert, La’El Collins, Mike Pouncey, Billy Turner og Ja’Wuan James.

13. New Orleans Saints – DE/OLB Randy Gregory, Nebraska
Søren Hygum Hansen (@shygumhansen): New Orleans Saints stopper Randy Gregorys fald og får dermed en edge rusher, der meget vel kan blive årgangens allerbedste. Der er absolut “boom or bust” over upolerede, umodne Gregory, men ingen kan tage fra ham, at han har et vanvittigt eksplosivt antrit (han løb 10 yards på 1,50 sekunder ved The Scouting Combine – hurtigst af alle defensive linemen) – og at han er en fyr, der potentielt kan lave 12-14 sacks i sæson efter sæson. I Saints’ hybridforsvar vil Gregory være et suverænt fit, fordi han både kan angribe fra en stående position eller med knoen i jorden. Og New Orleans savner en stærk pass-rusher til et forsvar, der har skuffet under Rob Ryan.

12. Cleveland Browns – DT Danny Shelton, Washington
Jacob Nørtov (@JacobNoertov): Måske en anelse for højt for, hvad nogle vil betegne som en two-down lineman. Men Sheltons styrke er netop at stoppe løbet, og det er en enorm vigtig faktor i det her valg. Browns spiller i en division, der traditionelt løber bolden meget, og det er bydende nødvendigt for Cleveland at kunne stoppe running backs som Le’Veon Bell, Jeremy Hill, Gio Bernard og Justin Forsett. Derfor er Shelton mit valg. Med sin 6’2 og 339 pund har han fantastisk størrelse, og han er samtidig uhyre atletisk og virkelig stærk. Shelton tilbyder ikke voldsomt meget som pass rusher, men det er ligemeget i forhold til dette valg, hvor jeg skal sikre en stærk lineman, der kan stoppe løbet.

11. Minnesota Vikings – WR DeVante Parker, Louisville
Søren Hygum Hansen (@shygumhansen): Igen-igen-igen er en spiller taget af brættet lige for næsen af det hold, der ville vælge ham. Da jeg forlod Giants og niendevalget, havde jeg sat fokus på Trae Waynes til Vikings med 11. valget – han ville være et fremragende supplement til Xavier Rhodes. Men han blev taget af Jacob med Rams. Derfor må jeg ty til mit andetvalg, DeVante Parker. Han er ubetinget den spiller i draften, jeg er mest splittet omkring. På den ene side er der angiveligt lige nu masser af “buzz” omkring ham i NFL-verdenen, fordi flere hold – ifølge CBS Jason La Canfora – mener, at han er bedre end Kevin White, og en enkelt kilde tror, at han kan gribe for 1200 yards som rookie. På den anden side er der andre, der mener, at han ikke er mere end en komplimentær-receiver i NFL og ikke en stor playmaker. Jeg har ingen anelse om, hvem der har ret, men hælder til, at Parker bliver en top-receiver i NFL, og sådan én har Minnesota Vikings brug for. Oven i købet bliver Parker genforenet med Teddy Bridgewater, der også var hans quarterback i college. Jeg overvejede også Randy Gregory og Shane Ray.

10. St. Louis Rams – CB Trae Waynes, Michigan State
Jacob Nørtov (@JacobNoertov): Endnu en gang har Søren snuppet den højeste spiller på mit board. Jeg ville rigtig gerne have opgraderet Rams’ angrebslinje med Scherff, men når han nu er væk, så skifter jeg kurs. Rams mangler en virkelig shut down cornerback, og de to startere – Janoris Jenkins og Trumaine Johnson – er begge free agents efter denne sæson. Der er både et behov på kort sigt men også fremadrettet, og det gør Trae Waynes til et oplagt valg. Michigan State-cornerbacken er en fysisk bump and run type, der har masser af størrelse (6’1) og fart (4,31 sekunder), og selvom han skal udvikle sin teknik, har han potentiale til at blive en virkelig god starter. Jeg overvejede Louisvilles wide receiver DeVante Parker, men Rams er et løbeorienteret hold, og jeg ser mere wide receiver som ønske end reelt behov.

9. New York Giants – OL Brandon Scherff, Iowa
Søren Hygum Hansen (@shygumhansen): Giants kan gå i mange retninger med dette valg, som draften er faldet ud, men de fortsætter med at opgradere angrebslinjen og vælger Brandon Scherff – den første offensive lineman af brættet. Han kan starte karrieren som guard, men kan potentielt trække over som venstre tackle i stedet for Will Beatty. Scherff passer eminent godt til de linemen, som Giants under Tom Coughlin søger efter: Han er stærk, brutal og aggressiv og stærk på løbespil – og så er han poleret og teknisk stærk. Jeg overvejede også Stanfords Andrus Peat, men Scherffs fleksibilitet trak op.

8. Atlanta Falcons – RB Todd Gurley, Georgia
Jacob Nørtov (@JacobNoertov): Det optimale valg her ville have været Vic Beasley, men Søren har taget ham med valget inden. Derfor går jeg med den bedste spiller på brættet, og det er Todd Gurley. Running back er måske ikke det allerstørste behov for Falcons, men Gurley er en playmaker, der af nogle bliver betragtet som den bedste running back i draften siden Adrian Peterson. Gurley er en eminent cut back-runner, der vil passe glimrende til Falcons’ zone system, og han løber nord-syd uden at danse for meget bag line of scrimmage. Nogle ville sikkert have valgt defensive end Shane Ray, men jeg er ikke vild med ham, så defensive line må adresseres i næste runde.

7. Chicago Bears – OLB Vic Beasley, Clemson
Søren Hygum Hansen (@shygumhansen): Jeg er ikke glad for, at Jacob tog Kevin White med sjettevalget, for Bears havde hårdt brug for en wide receiver. Men de savner også en stærk outside linebacker til den nye defensive koordinator Vic Fangios 3-4-forsvarssystem, og det er manden med samme fornavn, Vic Beasley. Hans atletiske evner er utrolige, han har et fantastisk førsteskridt, og der er dem, der mener, at han er draftens bedste outside linebacker. Hos 49ers havde Fangio en stjerne-linebacker på kanten i Aldon Smith, og Beasley kan med den rette træning blive samme type. Jeg overvejede også Shane Ray, men jeg ser ham mere som en defensive end, og så var et populært valg til Bears i mange mock drafts, nose tackle Danny Shelton, ikke rigtigt en overvejelse. I Fangios system spiller den store mand i midten kun på oplagte løbespil, og det vil være for luksuriøst at bruge syvendevalget på en spiller, der kun har en begrænset rolle som giganten Danny Shelton.

6. New York Jets – WR Kevin White, West Virginia
Jacob Nørtov (@JacobNoertov): Ligesom med Raiders har Jets brug for at omgive quarterback Geno Smith med playmakers, og White vil være en virkelig god tilføjelse. Ja, Jets har handlet sig til Brandon Marshall, men han har primært leveret varen sammen med quarterback Jay Cutler, og Eric Deckers produktion faldt markant i hans første år hos Jets. New Yorkerne skal have flere offensive våben, og White er en dynamisk receiver med et kæmpe potentiale. Som jeg skrev tidligere, så bekymrer det en smule, at White kun har ét års produktion på sit cv, men jeg vælger at tro på, at West Virginia-receiveren i løbet af et par sæsoner kan udvikle sig til en af NFL’s farligste receivers.

5. Washington Redskins – OLB Dante Fowler Jr., Florida
Søren Hygum Hansen (@shygumhansen): Jeg er lidt bekymret ved at vælge edge rushers tidligt i draften, der som Dante Fowler Jr. skal skifte position fra defensive end til outside linebacker, som det vil være tilfældet med hans ankom til Redskins’ 3-4-forsvar. For historien viser, at flere af dem ender som “busts”. Men Fowler er et meget stort talent, han kan blive en “sack master” i Washington, og han vil skabe en stærk trio på kanten med Ryan Kerrigan og Trent Murphy, der var et andenrundevalg i 2014-draften. Murphys tilstedeværelse gør ikke Fowler voldsomt nødvendig for forsvaret, men han har stærk værdi her og er en klart bedre pass rusher end Muprhy, der til gengæld er bedre mod løb. Derfor vil Fowler som rookie kunne slå sig løs på kaste-downs. Jeg overvejede også Kevin White.

4. Oakland Raiders – WR Amari Cooper, Alabama
Jacob Nørtov (@JacobNoertov): Raiders har brug for at give quarterback Derek Carr noget hjælp, så derfor er jeg ikke i tvivl om positionen med det her valg. Jeg ved, at mange har West Virginias Kevin White som den højst rangerede receiver, men jeg er mere i Amari Coopers’ lejr. College receivers har det ofte svært i overgangen til NFL, og derfor går jeg med Cooper, der har leveret varen i tre år og har en meget højt bundniveau. White har kun ét års produktion, og selvom hans potentiale måske er større, så kan Raiders ikke tåle at misse på det her valg. I Cooper får de en meget poleret receiver, der løber fremragende ruter og har stensikre hænder. Han er i mine øjne et af draftens allersikreste valg, og derfor også mit pick her.

3. Jacksonville Jaguars – DT Leonard Williams, USC
Søren Hygum Hansen (@shygumhansen): Jeg var splittet mellem to spillere, Leonard Williams og så wide receiver Kevin White fra West Virgnia. Sidstnævnte kan blive den playmaker, som Jaguars savner på ydersiden, selvom holdet sidste år brugte to relativt høje draft picks på Marqise Lee og Allen Robinson. Ingen af de to er dog den dybe trussel, som White ville være, og derfor var jeg på nippet til at give dem White. Men holdet kan formentlig finde dygtige dybe trusler i toppen af 2. runde (fx Phillip Dorsett eller Devin Smith), og Jaguars har hårdt brug for kvalitet i forsvaret, hvor dybden af spillere faktisk er udmærket, men hvor profilerne mangler. Det kan Williams være. Han er draftens bedste spiller – og det er en lille gave for Jaguars, at et så stort talent falder så langt. 

2. Tennessee Titans – QB Marcus Mariota, Oregon
Søren Hygum Hansen (@shygumhansen): Jeg er på ingen måder solgt på Zach Mettenberger som quarterback, selvom der bliver sagt mange pæne ting om ham, men jeg ser ikke et stort potentiale i ham – og jeg ser ham slet ikke som en quarterback, der kan føre Titans i slutspillet. Derfor er det logiske valg, at Titans bruger andetvalget på Marcus Mariota. Jeg har kæmpet hårdt med dette valg. Jeg er absolut ikke 100 procent solgt på Mariota, som langt fra er færdigpoleret som passer, men i NFL anno 2015 vinder du ikke, hvis du ikke har en franchise quarterback. Det kan Mariota blive, hvis alt flasker sig, og derfor er Titans nødt til at tage ham. Det er langt fra et optimalt valg, og som Titans-fan (der har dårlige erfaringer med at vælge quarterbacks i top 10) ville jeg være nervøs ved Mariota, men ledelsen kan ikke fortsætte med Mettenberger som starter og tillade sig at lade Mariota ryge forbi. De må tro på, at Mariota er en kommende stjerne i NFL.

1. Tampa Bay Buccaneers – QB Jameis Winston, Florida State
Jacob Nørtov (@JacobNoertov): Det er ikke et svært valg. På banen er Winston klart den bedste quarterback i årets draft, og han har potentiale til at blive en virkelig god NFL-starter. Han er NFL-klar, har alle de fysiske egenskaber, man ønsker i en franchise quarterback, og han er en stærk, karismatisk leder med en høj football IQ. Winston lever og ånder football, og han vil kunne sætte tonen for et Bucs-hold, der er i genopbygningsfase. Jokeren er Winstons opførsel uden for banen. Jeg vil dog hellere sørge for et stærkt supportsystem, der kan guide og hjælpe den unge quarterback, end jeg vil tage chancen på Oregons Marcus Mariota. Mariota er helt klart et stort talent og har en fantastisk personlighed, men han kræver tid til at udvikle sig som pocket passer, og jeg er usikker på, om det nogensinde bliver rigtig godt. Derfor bliver det Winston.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *