2014 NFL Draft review: Tampa Bay Buccaneers

Det kunne vi lide
Jeg er ikke en fan af Johnny Manziel, som jeg ser flere ulemper ved end svagheder ved, og derfor, mener jeg, det var fornuftigt, at Buccaneers ikke lod sig friste og valgte “Johnny Football” med syvendevalget, selvom ejer Malcolm Glazer ifølge nogle kilder pressede på for, at holdet ville tage den karismatiske billetsælger. I stedet brugte Buccaneers topvalget på Manziels nære ven og tidligere holdkammerat, den store wide receiver Mike Evans, der nok er lettere upoleret (han løb de samme seks-syv ruter hos Texas A&M), men som har et fremragende potentiale. Evans er blevet kaldt en bedre version af Vincent Jackson, som han nu bliver medspiller med hos Tampa Bay, og de to giver Buccaneers en skræmmende, gigantisk receiver-duo, som begge er 6 fod 5 inches høje, og som derfor bliver stærke mål på ikke mindst de frygtede “back-shoulder”-kast, der hitter i NFL netop nu.

Det kunne vi ikke lide
Evans var den eneste wide receiver, som Buccaneers valgte i de første fem runder, og det forstår jeg slet ikke. Lige nu har holdet intet, de kan regne med, bag de to starters, og derfor var det overraskende, at holdet ikke fandt noget bedre dybde, før Robert Herron var valget i 6. runde. For eksempel var det opsigtsvækkende, at Buccaneers brugte 69. valget på running back Charles Sims, der nok er et spændende talent, men som kommer til en pakket backfield med Doug Martin i spidsen, og som derfor synes at være lidt af et luksusvalg for et hold, der endnu ikke har råd til den slags luksuriøse valg. Med 69. valget kunne Buccaneers i en meget dyb receiver-årgang have valgt wideouts som Donte Moncrief, John Brown (der allerede har imponeret i Cardinals’ rookie minicamp) Shaq Evans, Bruce Ellington, Kevin Norwood eller Devin Street. Men de forpassede muligheden for i stedet at tage en running back.

Sleeper
Femterundevalget, offensive tackle Kevin Pamphile, er en tidligere basketballspiller, der bevæger sig virkelig godt på banen, og som til Purdues Pro Day løb 40 yards på meget hurtige 4,94 sekunder – en tid, der ville have været blandt de hurtigste tider for en offensive lineman ved The Scouting Combine. Han spillede kun football ét år i high school, inden han kom til college som defensive tackle, og han er derfor stadig ved at lære positionen som offensive tackle at kende. Han har således kun startet 21 kampe som offensive takle. Buccaneers vil først og fremmest prøve ham af på kanten eller eventuelt indvendigt og var så vilde med hans talent, at de handlede op i 5. runde for at vælge ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *