2014 NFL Draft review: New Orleans Saints

Det kunne vi lide
New Orleans Saints havde for første gang i flere år brug for noget offensivt dynamik og fandt det i wide receiver Brandin Cooks, som holdet handlede op til 20. valget for at vælge. Cooks kan få den rolle som altmuligmand og “Joker”, der bliver flyttet rundt på banen, som Darren Sproles havde, og i nutidens NFL er hans værdi enorm, selvom han er en lille fyr. På det hurtige underlag i The Superdome vil hans 4,3-fart komme til sin ret, og derfor er Saints et suverænt match for Cooks – og omvendt.

Det kunne vi ikke lide
Der var lidt for mange sats i en lille draft-klasse med kun seks draft picks. Jeg kan godt lide andenrundevalget, Stanley Jean-Baptiste, som jeg personligt havde i 1. runde i min mock draft, og Saints fik ham med 58. valget. Men jeg anerkender de kritikere og de NFL-scouts, der påstår, at han har lang vej igen, og at man derfor ikke kan være sikker på, hvad man som minimum får. Og tre af de sidste fire draft picks, Khairi Fortt, Vinnie Sunseri og Ronald Powell, har alle alvorlige knæskader på cv’et (Powell har to gange revet korsbåndet over). Saints er naturligvis ikke voldsomt bekymret – for så ville ledelsen ikke have valgt dem – men det er ikke urimeligt at påstå, at fire af seks draft picks var mindre sikre valg sammenlignet med mange andre spillere, som holdet kunne have valgt. Det kan være én af draft-klasser, som viser sig at være blevet til meget lidt, når vi i 2017 ser tilbage på den.

Sleeper
Det er svært for alvor at kalde Stanley Jean-Baptiste en “sleeper” i traditionel forstand, for han er et så kendt navn, at han ikke flyver under radaren. Men jeg vil ikke blive overrasket, hvis han om tre år bliver nævnt som en spiller, der burde være valgt i top 15 i denne draft, fordi han til den tid er så god. Altså en spiller, der overrasker positivt – en slags “top sleeper”. Som skrevet er han ikke flyvefærdig til NFL, men i kraft af sin højde (6’3) og evne til potentielt at være en effektiv “press coverage”-cornerback er han et stærkt fit til defensiv koordinator Rob Ryans system. Nebraska-spilleren er blevet sammenlignet med både Richard Sherman og Nnamdi Asomugha, og han var som Sherman tidligere en wide receiver. Potentialet er til stede, nu skal det indfries.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *