2014 NFL Draft review: Jacksonville Jaguars

Jacksonville Jaguars ramte plet i dette års draft og fik både spillere, der kan hjælpe holdet her-og-nu og potentielle startere om et år eller to.

Det kunne vi lide
Alt! Hvis vi brugte en karakterskala, ville Jaguars få topkarakter fra min side, for general manager Dave Caldwell leverede en – på papiret – fantastisk draft. I Blake Bortles har Jaguars fundet en potentiel franchise quarterback, og det allerbedste er, at Caldwell og head coach Gus Bradley har gjort det soleklart, at de ønsker, at Bortles lærer et helt år bag Chad Henne. I anden runde nappede Caldwell så to offensive profiler i wide receivers Marqise Lee og Allen Robinson. Begge kunne sagtens være gået i første runde, og hvis de lever op til deres potentiale, så har Jacksonville Jaguars en stærk offensiv kerne. Guard Brandon Linder vender jeg tilbage til som en potentiel “sleeper”. På tredjedagen fik Jaguars fingre i cornerback Aaron Colvin, der ville været blevet valgt højere, hvis ikke han var blevet korsbåndsskadet tidligere i år. Linebacker Telvin Smith i femte runde kan blive en stjerne i Bradleys system, og han faldt til femte runde blandt andet på grund af en dumpet dopingtest ved Scouting Combine. De sidste valg var i mine øjne også fremragende. Specielt sjetterundevalget, center Luke Bowanko, som blev taget med det valg, som Jaguars fik i Blaine Gabbert-handlen med San Francisco 49ers. Bowanko kan presse på for spilletid, så Caldwell fik en potentiel swing-lineman for en quarterback, han ellers ville have fyret – godt gået!

Det kunne vi ikke lide
Hvis jeg skal finde et kritikpunkt ved Jaguars’ draft, så må det være, at Caldwell måske burde været gået efter en af de bedste centere. Jacksonville Jaguars forsøgte at signe Cleveland Browns’ Alex Mack i free agency, men det glippede, så der er stadig uklarhed på positionen. Mike Brewster er lige nu projekteret starter, og selvom førnævnte Bowanko måske om en sæson eller to kan kæmpe om et starterjob, så er Jaguars lige nu tyndt besat på positionen.

Sleeper
I slutningen af tredje runde valgte Jaguars guard Brandon Linder fra Miami, og han får med det samme chancen for at vinde starterjobbet på den ene guard-position. Linder har tidligere spillet under Jacksonville Jaguars’ offensive koordinator Jedd Fisch, der i 2011-2012 var cheftræner for the Hurricanes, så han kender det offensive system. Holdet har så stor tro på Linder, at de få dage efter at have valgt ham cuttede sidste års starter Will Rackley.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *