2014 NFL Draft review: Houston Texans

Houston Texans kom ud af draften med flere potentielle starter, men de var angiveligt i tvivl om, hvem de skulle vælge med det allerførste valg.

Det kunne vi lide
I mine øjne ramte Texans plet i dette års draft og kan med lidt held komme ud med fem startere. Det er meget imponerende, og jeg ser det ikke som et udtryk for, at Texans’ trup er specielt svag. Defensive end Jadeveon Clowney var draftens største atletiske talent, og Texans valgte ham ifølge Tony Pauline fra Draftinsider.net over quarterback Blake Bortles, fordi de ikke turde lade være. Guard Xua Filo-Su’a er en meget fysisk, mobil type, som Texans nappede i anden runde, og tight end C.J. Fiedorowicz og nose tackle Louis Nix blev valgt i tredje runde. Houston Texans ønsker at blive større og mere fysiske på linjerne, og at bygge angrebet om pass catching tight ends. De fire spillere bør alle starte enten i år eller næste år, og hvis alt går vel, så er fjerderundevalget, quarterback Tom Savage, også starter om et par år.

Det kunne vi ikke lide
Jeg kan ikke rigtigt sætte en finger på Houstons draft. Dog er jeg ikke 100% solgt på Clowney i Romeo Crennels forsvarssystem. Den erfarne defensive koordinator er dygtig til at flytte rundt på sine spillere, men han skal gå på kompromis med sit two-gap 3-4 system, hvis Clowney skal få succes. Texans havde to kort klar ved det første valg (det andet var Bortles), og de var i tvivl, fordi der ikke var et stensikkert topvalg. Houston gjorde flere gange opmærksom på, at de ønskede at handle valget, men deres pris var alt, alt for høj. Hvis ikke de rammer plet med Clowney, vil det være et validt kritikpunkt.

Sleeper
Der er ingen tvivl om, at Bill O’Brien er en mester i at udvikle og forbedre quarterbacks, og Savage er et interessant talent. Ved Savages pro day bad O’Brien den nu tidligere Pittsburgh-quarterback om at kaste specifikke ruter, og Texans-træneren må have kunnet lide, hvad han så. Savage har en stærk arm, er en fysisk stor quarterback a la Tom Brady og Christian Hackenberg, men han mangler meget i sin udvikling. Houston Texans valgte Savage i fjerde runde, og han får tid til at lære en sæson eller to bag Ryan Fitzpatrick, hvilket er en god strategi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *