2014 NFL Draft review: Dallas Cowboys

Det kunne vi lide
Vi får nok aldrig helt den fulde sandhed at vide, om Jerry Jones virkelig overvejede Johnny Manziel, mens Dallas Cowboys var “on the clock”. Men den karismatiske Cowboys-ejer lod meget fornuftigt “Johnny Football” være “Johnny Football” og undgik et endnu større cirkus i Dallas – og tog i stedet en offensive lineman i Zack Martin, da Cowboys’ tre andre targets, Anthony Barr, Ryan Shazier og Aaron Donald, var af tavlen. Martin har Pro Bowl-potentiale som guard, men kan også være effektiv som højre tackle, hvorefter Doug Free kan skubbes indvendigt. Det var ikke et sexet valg – det var faktisk “anti-Manziel” – men det kan få en langt større, positiv betydning. Jeg elsker, at Jones fortsatte opbygningen af angrebslinjen med den tredje offensive lineman valgt i 1. runde siden 2010, og valget af Martin med 16. valget er ganske enkelt god værdi. Bravo!

Det kunne vi ikke lide
Det var noget overraskede, at Iowas linebacker Anthony Hitchens røg af brættet i top 120 (119, 4. runde). Han er en Cowboys-type linebacker, der passer fint til systemet, men generelt lyder bedømmelsen, at han savner et godt instinkt og football-intelligens til at få den store succes, og derfor så nogle eksperter ham kun som free agent. Jerry Jones er vild med, at Hicthens rammer modstanderen så hårdt, og han skal være reserve for Sean Lee, men en 40 yard-tid på 4,74 sekunder er bekymrende.

Sleeper
Wide receiver Devin Street røg helt ned til 5. runde, men i mange andre år med en mindre stærk receiver-gruppe kunne han have været et andendagsvalg. Street startede 40 kampe hos Pittsburgh og ejer skolerekorden for flest receptions, og han er allerede en intelligent receiver, som er dygtig til at finde de bløde områder i modstanderens forsvar, og som med sin størrelse (6 feet 3 inches) kan hjælpe i “The Red Zone”. Her og nu er han ikke mere end en reserve, men han minder nogle om Chargers’ Keenan Allen, som i 2013 var tæt på at vinde titlen som årets offensive rookie i NFL, selvom han – som Street – ikke har nogen iøjnefaldende fysiske evner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *