2014 NFL Draft review: Chicago Bears

Det kunne vi lide
Bears fik generelt god værdi med alle valgene, selvom man kan argumentere for, at 51. valget Ego Ferguson blev valgt lidt højere end forventet. Han er et projekt, men han har et godt potentiale, og man kan sagtens argumentere for, at han er draftens femtebedste defensive tackle, som hans draftstatus indikerer. Så der var ingen “Kyle Long”-overraskelser som i 2013, hvor Bears højst overraskende valgte Oregon-spilleren med 20. valget.

Det kunne vi ikke lide
Jeg kan rigtigt godt lide free safety Brock Vereen (valgt i 4. runde), som er en intelligent, adræt og arbejdsom free safety, der hurtigt kan slås om pladsen som starter med det tidligere tredjerundevalg, Chris Conte. Men var det ikke for sent, at Bears adresserede behovet for en safety? Og var det nok? General manager Phil Emery har sagt, at et hold aldrig kan forvente at lukke alle huller i en trup, selvom man som Bears sluttede med otte draft picks. Men Bears satser nu på en halvtynd safety-gruppe bestående af Conte, Ryan Mundy og M.D. Jennings, der alle havde i bedste fald middelmådige 2013-sæsoner samt altså så Vereen, som nogle scouts kun anser for at være en nickelback, og som af nogle bliver beskrevet som en safety, der ikke kan dække tight ends effektivt i NFL. Det overraskede mig, at Bears ikke mere aggressivt forsøgte at lukke holdets største hul. Det kan blive dyrt i en 2014-sæson, hvor Bears skal møde farlige tight ends som Rob Gronkowski, Vernon Davis, Jimmy Graham, Jason Witten og førsterundevalget Eric Ebron. Jeg ville have taget Calvin Pryor med 14. valget, selvom Kyle Fuller – isoleret set – var et glimrende valg.

Sleeper
Der er en lang vej forude for sjetterundevalget David Fales, men nu kommer han under vingerne hos quarterback-guruen Marc Trestman, og det vil gavne ham. Han er en lille quarterback (6’1, 212) uden særlige, fysiske evner, der dog kaster meget, meget præcist, og som på nogle områder af sit spil er blevet positivt sammenlignet med Cincinnati Bengals’ Andy Dalton. 49ers-træneren Jim Harbaugh var helt vild med Fales, og hans personlige quarterback-træner, Terry Shea, der har trænet quarterbacks som RG3, Sam Bradford og Geno Smith, fortalte i april til Draftday.dk, at Fales kan overraske positivt i NFL. Og det er værd at bemærke, at hans situation er blevet sammenlignet med Josh McCowns’. Sidstnævnte tog i 2013 over for en skadet Jay Cutler og er nu en potentiel starter i Tampa Bay. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis Fales er Cutlers topreserve, når 2015-sæsonen begynder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *