2014 NFL Draft review: Baltimore Ravens

Det kunne vi lide
Få beslutningstagere i NFL navigerer draften bedre end Ravens’ general manager Ozzie Newsome. Han står fast ved sit board, og tager den højst ratede spiller, og i år var det inside linebacker C.J. Mosley og defensive tackle Timmy Jernigan i første og anden runde. Den tilgang er jeg stor fan af, for selvom Ravens potentielt overloader på enkelte positioner, så betyder det også, at de altid får rigtig gode football-spillere. Så ved at være tro mod evalueringerne har Ravens mindst fundet en starter i 2014 i Mosley og en potentiel starter i Jernigan om et år eller to. Safety Terrence Brooks i tredje runde var desuden et fremragende valg, da han også dækker et stort behov og bør starte i denne sæson.

Det kunne vi ikke lide
Når man vælge som Newsome gør, og er tro mod sit board, så er det også vigtigt, at man er i stand til at sætte sig i situationer, hvor værdi møder behov. Det var Ravens ikke supergode til i år, for Baltimore kom ud af draften uden offensive spillere, der kan hjælpe et angreb, der rangerede som det fjerde dårligste i 2013. Et kompensationsvalg i tredje runde blev brugt på en blokerende tight end, Crockett Gilmore, og ellers valgte Ravens running back Lorenzo Tallaferro, guard John Urschel, quarterback Keith Wenning og wide receiver Mike Campanaro – alle spillere der får svært ved at gøre en forskel i denne sæson. Ravens gav offensiven kunstigt åndedræt i free agency, men de burde have gjort mere for Flacco i draften.

Sleeper
Valget af defensive end Brent Urban i fjerde runde kan meget vel gå hen og blive virkelig godt. Den 6’7 og 295 pund store tidligere Virginia-profil har den perfekte størrelse som 5-tech i et 3-4 system, og han vil uden tvivl kunne udfordre og presse Chris Canty i løbet af de næste sæsoner. Urban ville formentligt være gået meget højere end fjerde runde, hvis ikke han havde brækket sin fod under Senior Bowl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *