2014 NFL Draft review: Atlanta Falcons

Det kunne vi lide
Atlanta Falcons havde is i maven og betalte ikke en herregård for at rykke op efter ét stort navn, selvom holdet udforskede muligheden, og det var klogt. I en draft, hvor der var fem til syv elitetalenter – afhængig af, hvem du spørger – var der en god sandsynlighed for, at mindst ét af de talenter ville falde ned til Falcons, hvis der blot blev valgt én quarterback i top 5. Og det gjorde der, og så rykkede Jake Matthews ned til Falcons og sjettevalget. Han starter som højre tackle, men rykker siden over som venstre tackle og kan blive en Pro Bowler og en grundsten på angrebslinjen de næste 12 år. Falcons var efter min mening én af 1. rundes største vindere, fordi de fik Matthews udenfor top 5.

Det kunne vi ikke lide
Atlanta Falcons fik ikke fingrene i den markante pass rusher, som holdet var så vilde efter at få fat, at general manager Thomas Dimitroff forgæves forsøgte at handle tilbage i 1. runde. Her ville trofæet have været én af de to linebackers, Ryan Shazier eller Dee Ford. Først i bunden af 4. runde, hvor Notre Dames Prince Shembo, blev valgt, skaffede Falcons forstærkning til presset på modstanderens quarterback, og det sætter spørgsmålstegn ved holdets pass-rush i 2014. Og dét efter en 2013-sæson, hvor holdet tillod den næsthøjeste passer rating i NFL og så aldrende Osi Umenyiora føre holdet i sacks – trods sine bare 7,5 sacks. Falcons er et af få hold, der åbenlyst erkender, at det vælger ud fra behov, ikke nødvendigvis ud fra bedste mand på brættet-filosofien, og derfor havde holdet mulighed for i 2. runde at finde linebackers til kanten, selvom de måske ikke var de største talenter på det tidspunkt (Trent Murphy, Kyle Van Boy, Jerremiah Attaochu).

Sleeper
Free safety Dez Southward, der blev valgt i 3. runde, var en “workout warrior” ved sin Pro Day, hvor han trods sine 6’0-, 211 pund-store krop løb 40 yards på ufatteligt hurtige 4,38 sekunder og hoppede 42 inches i det vertikale hop-øvelsen. De målbare, fysiske evner er altså i den grad til stede, og nu skal han bevise, at han kan overføre det til banen. Han er blevet flyttet meget rundt på banen gennem sin college-karriere og spillede kun football i én sæson i high school, og derfor har han stadig meget at lære. Men Southward er en “hard hitter” med fart i fødderne, og det er altid en god kombination til at begynde med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *