2014 NFL Draft review: Arizona Cardinals

Det kunne vi lide
Arizona Cardinals var ét af de hold, der i hvert fald på papiret lukkede alle de vigtigste huller. De fandt en edge rusher, en safety, to wide receivers og en ung quarterback, der kan udvikles bag Carson Palmer. Samtidig skaffede de et tredjerundevalg i draften ved at handle ned i 1. runde. Godt arbejde.

Det kunne vi ikke lide
Jeg er ikke helt imponeret over Cardinals’ førsterundevalg af safety Deone Bucannon. Jeg ved udmærket godt, at historien fra Arizona-land er, at holdet nu har det perfekte match med en stærk “box safety” (Bucannon) og en free safety, der kan patruljere bagved (Tyrann Mathieu). Men jeg ville have taget Ha Ha Clinton-Dix, som jeg anser for at være en bedre ren safety end Bucannon, fordi førstnævnte er klart bedre i kasteopdækning, hvor Bucannon har sine store begrænsninger. Det er mere vigtigt end nogensinde at kunne dække kastet i NFL, og det er ikke Bucannons force. Cardinals-fans vil pege på, at Cardinals nu har deres potentielle version af Seahawks-duoen, Kam Chancellor og Earl Thomas. Men Mathieu, der oven i købet er på vej tilbage fra en korsbåndsskade, er ikke Thomas, der er i en klasse for sig selv som “single high safety”, og Bucannon er ikke Chancellor. Og få hold kan køre en klassisk “strong/free safety”-duo som Seahawks. Og som en anonym scout sagde til The Milwaukee Journal-Sentinel: Bucannons begrænsninger i kasteopdækning betyder, at hans hold i opgør mod Bucannons hold konstant vil angribe ham med det holds tight end. Cardinals kunne have fundet en “box safety” senere i draften, for faldet fra Deone Bucannon til de næstbedste (som Dez Southward) var ikke markant stort, og så kunne de have fundet bedre værdi på andre positioner med 27. valget.

Sleeper
Quarterback Logan Thomas fra Virginia Tech er fysisk set helt fantastisk. Han er en stor fyr (6’6, 251), der samtidig er en fremragende atlet (40 yards på 4,59 sekunder), og som ifølge nogle iagttagere vil have den stærkeste kastearm, når han lander i NFL (!), men han er bare hamrende ustabil. Men Thomas får nu tid til at lære af en quarterback-guru i Bruce Arians og bag en veteran i Carson Palmer og måske – bare måske – kan han være en artig overraskelse i 2016. Det er også værd at bemærke, at han spillede under tre, forskellige offensive koordinatorer hos Virginia Tech – ikke optimalt. Som minimum kan han – som Mel Kiper har bemærket – med sin fysik være en fremragende “skuespiller” for forsvaret at teste sig imod til træning, når Cardinals møder 49ers med Colin Kaepernick og Seahawks med Russell Wilson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *