2014 NFL Draft Preview: Tight ends

Wisconsins tight end med det danske navn, Jacob Pedersen, vil have den største mulighed for at få succes i NFL som H-back.

Det vil sige en angrebsspiller, der bliver flyttet rundt på banen, men som ofte står ved siden af quarterbacken i sit holds backfield, og som ind i mellem blokerer for en running back i en fullback-rolle. Pedersen (6’3, 238) er helt igennem solid, men på ingen måder spektakulær, og hans ringe størrelse gør, at han vil komme til kort ”in-line” mod de stærkeste, største forsvarsspillere. Men som en flytbar brik, har han en chance.

Richard Rodgers Jr. fra California, der er søn af Carolina Panthers’ special-teams koordinator, Richard Rodgers Sr., er ligesom Pedersen en H-back-type.

Inden 2013-sæsonen tabte Rodgers (6’4, 257) i alt 30 pund for at passe ind i den nye head coach, Sonny Dykes’, angrebssystem, hvor Rodgers skulle være wide receiver, men han er et bedre fit som tight end i NFL. Samlet har han bare startet 11 kampe i college-karrieren, men potentialet til mere er der dog, for Rodgers er en udmærket atlet, som kan blive et våben underneden.

Hos Fresno State har Marcel Jensen fået en del snaps ”in-line”, men har samtidig fået spilletid på ydersiden, og derfor har han en vis erfaring fra begge, markante tight end-positioner. Det er et plus for et talent, der er en stor fyr (6’6, 257), der samlet set ikke blev brugt meget i Fresno States kasteivrige angreb, men som har et udmærket potentiale. Men han skal poleres og blive markant bedre – teknisk set.

Én af draftens altmuligmænd er Floridas Trey Burton, der hos The Gators har været brugt som både quarterback, fullback, tight end og wide receiver, inden han i 2013 fik en fuldtidsrolle som tight end.

 

Han er en virkelig god atlet, der løber nogle præcise ruter, som er meget football-intelligent, og som ikke mindst har en fremragende personlighed. Han arbejder benhårdt, har fokus på holdet og er hårdfør.

Men Burton (6’2, 224) er en tweener-type, der er for lille til at være en effektiv, fuldtids-tight end i NFL og for langsom til at være wide receiver. Hans “Kordell Stewart”-lignende facetter vil dog være interessante for en kreativ offensiv koordinator.

Tennessee States AC Leonard (6’2, 252), Georgias Arthur Lynch (6’5, 258) Missouri Western States Reggie Jordan (6’2, 240), USCs Xavier Grimble (6’4, 257) og Utahs Jake Murphy (6’4, 249) er andre interessante tight ends.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *