2014 NFL Draft Preview: Offensive tackles

Dette års offensive tackle-klasse er uhyre stærk i toppen. Læs om årgangen, der blandt andre tæller en fyr, der minder om Larry Allen, det ”sikre valg”, den stærke atlet, som pludselig forlod sin egen Pro Day, den store ”Tiny” – og mange flere.

Sidste år blev tre offensive tackles valgt i top 4, og topvalget var Central Michigans venstre tackle, Eric Fisher.

Det var med andre ord de offensive tackles år i draften, for aldrig nogensinde før i NFL-draftens 78-årige historie er tre tackles blevet valgt så tidligt.

Alligevel kan 2014-draften meget vel toppe sidste års historiske årgang. For virkeligheden var reelt, at en samlet set svag 2013-draft skubbede de bedste offensive tackles helt op i toppen, men talenterne er endnu bedre i år, hvor konkurrencen om top 3 derfor er større.
– Du kan argumentere for, at (Jake) Matthews og (Taylor) Lewan er bedre end Joeckel og Fisher, men alligevel vil Matthews og Lewan ikke blive valgt så højt, siger den tidligere director of college scouting hos Chicago Bears, Greg Gabriel, til Draftday.dk.

Dertil kommer Auburns unge fantomtalent, Greg Robinson, som ifølge flere eksperter er den allerbedste offensive tackle, som er gået i draften i de seneste mange år, og som – mener nogen – er værdig til topvalget i 2014-draften.

Så langt, så godt. Men efter toptrioen er draften dog ikke voldsomt prangende, lyder det fra en iagttager.
– Jeg mener, at der er en solid dybde, men jeg er ikke helt sikker på, at der en den høje kvalitet udenfor top 3, som nogle mener, siger Lance Zierlein fra The Sideline View til Draftday.dk.

Giganten Greg Robinson på 6 fod 5 inches og 332 pund bliver ofte beskrevet som en fysisk ”freak”, og ved The Scouting Combine beviste Auburn-stortalentet, at der er noget om snakken.

Her fik han NFL-scouts til at ryste på hovedet i bare benovelse, da han løb de 40 yards i den vanvittige tid af 4,92 sekunder, selvom han altså vejer mere end 330 pund. En uofficiel 10 yard-tid af 1,69 sekunder var samtidig ekstrem og lige så hurtig som nogle running backs’ og wide receivers’ tilsvarende tider.
– En 332 pund-stor offensive lineman bør ikke bevæge sig sådan, skrev ESPNs Todd McShay umiddelbart derefter.

Men optagelser fra Auburns 2013-sæson bekræfter, hvad stopuret viste: Greg Robinson er en uovertruffen, sjældent set godt atlet, der som barn var sprinter og basketballspiller, og som først gav football en chance i high school. Han bevæger sig opsigtsvækkende let og elegant på banen, som det krævede af ham i Auburns åbne “spread”-angreb, hvor han ofte skulle bevæge sig op af banen og sætte en ny blokering. Derfor er han en oplagt venstre tackle i NFL.

Frem for alt er han en mastodont, som bruger en stor styrke til at begrave modstanderne. Det vakte opsigt, da han ved The Scouting Combine trods hele 35 inches-lange arme pumpede vægtstangen 33 gange i bænk pres-øvelsen (det er svært med så lange arme). Han er meget, meget svær at skubbe væk, når han tørner sammen med modstanderen.
– Han er den mest dominerende ”blocker” på selve angrebspunktet, som jeg nogensinde har evalueret, fortæller Todd McShay.

På løbespil er Robinson ganske enkelt en brutal force, som vil have en stor værdi for sit NFL-hold fra dag 1, og som også vil kunne blive en profil som højre tackle eller indvendig som guard.
– Efter at have set Greg Robinson sammenligner nogle NFL-scouts ham med Cowboys’ Hall of Famer Larry Allen, har ESPNs Adam Schefter fortalt.

Robinson var dog kun i to sæsoner starter i college, og derfor er han stadig meget upoleret, og hans teknik skal raffineres – ikke mindst på kasteblokeringer. Det er et minus på kontoen. Men ellers har han alt dét, som en offensive tackle skal have – og mere til.
– Vi ved, at han kan blokere på løb, men med hans lange arme og hurtige fødder bør han også udvikle sig til at blive en stærk opdækker på kastespil, siger Lance Zierlein til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *