2014 NFL Draft Preview: Defensive ends

Læs en stor analyse af draftens største talent, Jadeveon Clowney, når vi her gennemgår de bedste defensive ends i 2014-årgangen. Læs også om den fattige mands udgave af Chris Long, om den superhurtige edge rusher og om den lidt ukendte spiller, som ifølge en draft-ekspert kan overraske positivt i NFL.

Lad os komme lige til sagen med det samme:

Jadeveon Clowney.

For hovedhistorien i dette års defensive end-klasse er og bliver South Carolinas megatalent.

Det er mange år siden – hvis nogensinde før – at draften har budt på et så stort naturligt, defensive end-talent som den 21-årige spiller fra Rock Hill. Det er blevet sagt om Clowney, at han har Michael Strahans naturlige styrke, Julius Peppers’ højde og Jason Taylors fart. Kort sagt er han et usædvanligt talent.
– Clowney har potentialet – hvis han kommer til det rette sted og har motivationen – til at blive en speciel spiller, siger John Middlekauff, der fra 2010 til 2013 var NFL-scout hos Philadelphia Eagles, til Draftday.dk.

Houston Texans’ ejer Bob McNair, hvis hold har topvalget, har sagt, at Clowney er et fysisk talent, der kun kommer én gang hvert 10. år. Og McNairs tidligere general manager, Charley Casserly, som nu arbejder for NFL Network, har erklæret, at han aldrig har scoutet en så talentfuld defensive end som Clowney.

Casserley var – skal det lige bemærkes – 28 år i NFL og brugte i 2006 topvalget i draften på supertalentet, defensive end Mario Williams.

Så det er store ord fra Charley Casserly.

Det er Clowneys ”freak”-fysik, der igennem to år har fået NFL-verdenen til regne Clowney for at være ”The Next Superstar”. Trods sine 6 fod 6 inches og 266 pund nettede Clowney ved The Scouting Combine en vanvidstid i 40-yard-løbet af 4,53 sekunder. Den tid var vel at mærke hurtigere end de tider, som 14 wide receivers (!) præsterede, og han var hurtigere end potentielle førsterundevalg som wide receiver Kelvin Benjamin, tight end Eric Ebron og safety Ha Ha Clinton-Dix. Faktisk blev han uofficielt målt i tiden 4,47 sekunder – en ekstremt hurtig tid fra en anden planet.

Og en 10–yard-tid af 1,56 sekunder – den vigtigste tid for en defensive end – var om muligt endnu mere imponerende for en så stor spiller.
– Jeg mener, at Jadeveon Clowney skal have 10 ud af 10 fra et fysisk standpunkt, siger Ron Rang fra NFLDraftScout.com til Draftday.dk.

Det ekstremt eksplosive antrit, som Clowney bruger til at besejre den offensive tackle med, kom især i fokus i ”The Outback Bowl” i januar 2013 mod Michigan, hvor Clowney lavede sit ”Oscar Moment” i college. I løbet af et splitsekund efter, at bolden var snappet, eksploderede Clowney frem i Michigans running back Vincent Smiths brystkasse, forcerede en fumble og var først over bolden i dét, der siden er blevet kaldt for ”The Hit”.
– Det spil forstærkede den myte, han har bygget om sig selv, hvor det lyder: Jeg er Superman. Jeg kan hoppe over høje bygninger og offensive tackles, siger Bucky Brooks fra NFL.com.

Clowney er bygget som en NFL pass rusher med sin store størrelse og lange arme (34 1/2 inches), og han har styrken til at ”splitte” dobbeltblokeringer og en formidabel evne til at omdanne fart til styrke, som de bedste defensive ends gør det. Han bruger armene til at slå bolde i jorden, men er samtidig en dygtig ”run stopper”.
– På løb har han højden og styrken til at holde skansen på ydersiden og farten til at indhente spil fra bagsiden, siger NFL.com’s Daniel Jeremiah.

Samtidig er han en fleksibel forsvarsspiller, der formentlig vil være bedst som defensive end i venstresiden (power end) i et 4-3-system, men som også kan stå i modsatte side, indvendig eller som outside linebacker i et 3-4-system.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *