2014 NFL Draft Preview: Cornerbacks

NFL-holdene søger store cornerbacks, og i dette års draft er der flere gode af slagsen. Læs her om cornerback-klassen, som tæller en fremragende atlet med en usædvanlig god evne til at returnere spark, en lille fyr, der er den bedste i opdækning, Sammy Watkins’ bror og en klon af Richard Sherman.

NFLs cornerbacks bliver stadig større, og jagten på giganterne vil næppe være mindre i 2014-draften.

I draften sidste år var 16 af de 29 cornerbacks, der blev valgt i draften, 6 fod eller højere, og kun to målte 5 fod 10 inches. Ingen var lavere.
– Det siger lidt om, hvad NFL er på vej til at blive, når kun to af de spillere, der blev valgt, var 5 fod 10 inches, sagde cornerback Antonio Cromartie, der nu spiller for Arizona Cardinals, sidste år til Draftday.dk.

Faktisk målte flere end hver fjerde af de valgte cornerbacks (i alt otte) minimum 6 fod 1 inches.

For 11 år siden – i 2002-draften – var situationen nærmest omvendt. De små, mere adrætte cornerbacks var populære i holdenes draft rooms, og det betød, at der blev valgt seks cornerbacks, der kun målte 5 fod 9 inches eller mindre.

Og cornerbacks, der toppede 6 fod eller mere? Dem blev der kun valgt fem af.

Forklaringen på, at de højere, større cornerbacks hitter, er, at deres direkte modstander på banen, wide receiverne, gennem årene også er blevet større. Og receiverne bruger deres størrelse til at gribe bolde i tæt trafik, som quarterbacken tør kaste bolden ind i, eller også snyder de oppasseren på de stadig mere og mere populære ”back shoulder”-kast, der har taget NFL med storm i de senere år.
– Du har brug for defensive backs, der kan matche dem, har San Diego Chargers’ defensive koordinator, John Pagano, sagt til Draftday.dk.

Dette års klasse får en middelmådig karakter med på vejen, selvom der er flere fysisk set attraktive navne.
– Det er en solid klasse, det er ikke elite-klasse. Der er ikke en elite-cornerback i dette års gruppe, siger Rob Rang fra NFLDraftScout.com til Draftday.dk.

2014-draftens – ifølge flere kilder – bedste cornerback er Oklahoma States Justin Gilbert, og med sine 6 fod 0 inches, 198 pund og 33 1/8 inches-lange arme har han i hvert fald den størrelse, som mange NFL-hold efterspørger.
– Han har en prototype-størrelse, højden, og evnen til at hoppe højt og slå til bolden nedad banen. Det gør han bedre end nogen anden i denne draft-klasse, mener NFL.com’s Daniel Jeremiah.

Ifølge Rotoworld spillede Gilbert i 2013 såkaldt ”press coverage” på 22 procent af alle snaps, hvilket er en stor andel for en college-spiller, og netop den type opdækning, som Seattle Seahawks har haft stor succes med, er trendy lige nu i NFL.

Én ekspert forudser en stor fremtid for Justin Gilbert.
– Han har en chance for at blive én af de bedste corners i NFL, siger John Middlekauff, der fra 2010 til 2013 var NFL-scout hos Philadelphia Eagles, til Draftday.dk.

Ved The Scouting Combine løb Gilbert en 40-yard-dash i supertiden 4,37 sekunder, og samtidig pumpede han vægtstangen 20 gange i bænkpres-øvelsen – et flot antal for en cornerback. Han er en fænomenal atlet. der bevæger sig smidig på banen, og som alene i 2013 interceptede syv bolde og returnerede to af dem for touchdowns. I 2011 interceptede han bolde fra tre førsterundevalg i 2012-draften, Andrew Luck, Robert Griffin III og Ryan Tannehill.

Samtidig er Gilbert én af draftens bedste kick returners – han er farlig med bolden i hænderne – og har gennem karrieren returneret seks kickoffs for touchdowns, og playmakeren fra Oklahoma State har dermed scoret i alt otte ikke-offensive touchdowns. Én fra NCAA-rekorden.

Kritikerne mener dog, at Gilbert stadig laver for mange mentale fejl og er lidt umoden, og samtidig er han ikke aggressiv nok på løbespil.
– Justin Gilbert er efter min mening elite-atleten i dette års klasse. Men han klarer sig igennem med sin elite-evner, for han spiller ikke med god teknik, forklarer Rob Rang til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *